Ανδριανόπουλος

Ανδρέας Ανδριανόπουλος: Η απόδειξη ότι τα πτυχία δεν είναι πανάκεια

Ένα προφίλ γεμάτο κοτσάνες.

Από πολύ μικρός πίστευα ότι η ακαδημαϊκή πορεία προσφέρει ένα πλεονέκτημα σε όποιον την ακολουθήσει. Ακόμα και αν πρόκειται για απλό προπτυχιακό. Του δίνει άπειρες ευκαιρίες για να ανοίξει τους ορίζοντες του, να μεγεθύνει το πνεύμα του, να πάρει άπειρα ερεθίσματα. Στην πορεία της ζωής μου κατάλαβα πως αυτό δεν είναι απόλυτος κανόνας. Ίσως να μην είναι και κανόνας. Όλοι θα έχετε τα δικά σας παραδείγματα στο νου σας. Ένα παράδειγμα που θα μας ενώσει είναι ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, πρώην πολιτικός που εσχάτως  απασχολεί με tweets που είναι παντελώς λάθος, γεμάτα από ψέματα και άγνοια.

Ο πάλαι ποτέ εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ και πλέον διακείμενος στη ΝΔ, χαρακτηρίζεται από τη Wikipedia ως φιλελεύθερος και μπαίνει στην ίδια κατηγορία με το Στέφανο Μάνο. Τα τελευταία χρόνια είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Εξελίξεων του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας (Deree College) που εδρεύει την Πλάκα. και είναι συντονιστής του μεταπτυχιακού προγράμματος Ηγεσίας του ιδίου Κολλεγίου. Παράλληλα διδάσκει Effective Communication Campaigns και Ανάλυση Ρίσκου στο Πανεπιστήμιο του Καλίνιγκραντ (πρώην Koningsberg) της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στο βιογραφικό του έχει μεταπτυχιακά στο Κεντ, το Κέιμπριτζ, το Όσλο και έχει περάσει κι από Χάρβαρντ. Είναι επίσης κάτοχος δύο επίτιμων διδακτορικών διπλωμάτων. Είναι επίσης και συγγραφέας, ενώ έχει διατελέσει και ειδικός σύμβουλος της Ρωσίας. Αυτός λοιπόν, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος έκανε το παρακάτω tweet.

Όχι, δεν πρόκειται να σχολιάσουμε τη γενίκευση της τοποθέτησης του, ότι δηλαδή επειδή ο εικονιζόμενος τύπος έχει αυτό το προφίλ, ισχύουν τα ίδια για κάθε πρόσφυγα. Αυτό είναι μια άποψη. Δικαίωμα του αν θέλει να αυτοπροσδιορίζεται από τέτοιες μπούρδες. Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού.

Στο ότι χρησιμοποιεί ως ενισχυτικό των συμπερασμάτων και της άποψης του μια φωτογραφία από σειρά του Netflix. Συγκεκριμένα η φωτογραφία είναι από το Dogs of Berlin που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες. Βάσει αυτής λοιπόν ο κύριος Ανδριανόπουλος βάζει στο ίδιο καζάνι κάθε πρόσφυγα. Πρώτο διδακτορικό τσεκ.

Σε περίπτωση που τώρα θεωρείς ότι είμαστε εμπαθείς και ψαχνόμαστε να στηλιτεύσουμε με το παραμικρό έναν άνθρωπο, επειδή έκανε ένα μικρό λάθος, μην βιάζεσαι. Υπάρχουν κι άλλα. Γιατί ξέχωρα από την ξεκάθαρα ακροδεξιά και ρατσιστική στοχοποίηση που κάνει, ο συγκεκριμένος έχει διαπράξει στο παρελθόν πάμπολλα ατοπήματα.

Πιο κραυγαλέο και αντίστοιχης λογικής αυτό που έκανε στις 22 του περασμένου Αυγούστου.

Πάλι έχει ένα πρόβλημα με το fact checking του, αφού η φωτογραφία που φέρνει στην κουβέντα για να στηρίξει το μίσος του προς τους ισλαμιστές είναι από μια διαδήλωση στο Σάρλοτσβιλ κατά της αστυνομικής βίας. Εκεί όπου φασίστες της ΚΚΚ επιτέθηκαν σε αντιρατσιστές και μάλιστα σημειώθηκε ο θάνατος μιας 32χρονης.

Υπάρχει άλλο; Αμέ. Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο κάτοχος τόσων πτυχίων και καίριων πόστων, έγραψε πριν από 10 μήνες περίπου ένα άρθρο όπου αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή και προτάσσει την οικονομία ως πρωτευούσης σημασίας σε σχέση με το ψωροπεριβάλλον. Δηλαδή αμφισβητεί το 97% των επιστημόνων παγκοσμίως.

Ποιοι άλλοι άραγε το κάνουν αυτό; Α, ναι. Η ΔΕΗ το κάνει. Και τι είναι η ΔΕΗ; Μια ΔΕΚΟ. Άρα μέρος του κρατισμού. Ενός κρατισμού για τον οποίο ο κύριος Ανδριανόπουλος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον χαρακτηρίζει ως υποκριτή και ανακόλουθο των λόγων του. Χμ, περίεργα πράγματα.

Μην ψάξεις να βρεις πίσω απ΄αυτό το κείμενο κάποια δήλωση στήριξης προς κάποιο κόμμα. Ο μόνος του στόχος είναι να καταδείξει το σε ποιους δίνονται σημαντικά πόστα. Πόστα που απασχολούνται με την παιδεία νέων ανθρώπων. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για «φιλελεύθερους» τύπου Ανδριανόπουλου. Ισχύει για κάθε πολιτικής λογής μηχανισμό. Κι είναι άλλος ένας λόγος να είμαστε περήφανοι για το τι άτομα στέλνουμε στη Βουλή να αποφασίσουν για μας.