iPhone
Βρείτε μας στο

Είναι ο Σεπτέμβρης ένας από τους πιο καταθλιπτικούς μήνες; Μάλλον ναι. Ακόμα κι αν είσαι απ΄αυτούς που παίρνουν τότε την άδειά τους, πάλι κάτι δεν μοιάζει σωστό μέσα σου. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να βρεθούν θετικά στοιχεία στον μήνα που θα έπρεπε να είναι ο πρώτος της χρονιάς. Άλλοι θα σου πουν τις τελευταίες συναυλίες, άλλοι τις παραστάσεις. Ένας γκατζετάκιας όμως θα σου πει ότι είναι ο μήνας που όλα τα μεγάλα brands τεχνολογίας παρουσιάζουν ό,τι καινούργιο έχουν. Πρώτη και καλύτερη η Apple που για τη φετινή iPhone παρουσίαση έχει ετοιμάσει κάτι πιο μεγάλο.

Κάθε χρόνο ο Τιμ Κουκ, που ειρήσθω εν παρόδω θα κλείσει το 2018 με περιουσία 625 εκατομμύρια δολάρια, υποδέχεται τους εκπροσώπους του Τύπου για να παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα iPhone. Ένα με σκέτο αριθμό και μια λεπτότερη έκδοση με το γράμμα S. Και κάθε ένα έχει διαφορετική τιμή ανάλογα με τη μνήμη που θα το επιλέξεις. Φυσικά οι τιμές δεν πέφτουν ποτέ κάτω από τα 800 δολάρια ως χαμηλότερο σκαλοπάτι.

Το 2018 σηματοδοτεί μια νέα φιλοσοφία της Apple γύρω από τα smartphones. Όχι τόσο σε επίπεδο νέων χαρακτηριστικών. Περισσότερο στην εξέλιξη των ήδη υπαρχόντων, αλλά και στο άνοιγμα που θέλει να κάνει σε τσέπες με μικρότερο πάχος. Γι΄αυτό φαίνεται πως στην παρουσίαση που θα κάνει σε λίγες μέρες – πιθανότατα 12 Σεπτεμβρίου – θα καλωσορίσει στο σύμπαν της τρία νέα μοντέλα iPhone.

Η Apple ετοιμάζει «τριπλό iPhone χτύπημα» με τα νέα της μοντέλα

Και τα τρία δεν θα παρεκκλίνουν ιδιαίτερα από τη φιλοσοφία του iPhone X. Αυτό σημαίνει ότι θα διαθέτουν το Face ID Security και την οθόνη edge-to-edge. Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα δύο βασικά μοντέλα θα είναι στις 5.8 και στις 6.5 ίντσες όσον αφορά στην οθόνη. Μια οθόνη που θα είναι OLED, προσφέρει δηλαδή μια καλύτερη ευκρίνεια και ανάλυση στα χρώματα.  Το επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι μια τέτοια οθόνη καταναλώνει ως και 40% λιγότερη ενέργεια, άρα θα έχουμε μια μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Άρα και καλύτερη ταχύτητα.

Αυτή η κίνηση που βασίζεται στη σμίκρυνση των μικροτσίπ από τα 10 στα 7 νανόμετρα, δεν είναι πρακτική μόνο για το τώρα. Αφορά την επερχόμενη αλλαγή για τον κόσμο των 5G κινητών. Κάτι που δεν είναι μακρινό, αλλά θα αποτελεί τη νέα εποχή από το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Τα iPhone και κάθε smartphone θα δέχεται ακόμα περισσότερα δεδομένα, άρα πρέπει να έχει την αντοχή να τα διαχειριστεί σε σωστές ταχύτητες χωρίς να υπερφορτώνει τη μπαταρία.

Ως προς το μοντέλο των 6.5 ιντσών, η Apple λέγεται πως έχει τοποθετήσει και μια τρίτη κάμερα η οποία θα προσφέρει μια καλύτερη γωνία λήψης, ιδίως όταν η λήψη γίνεται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Το τρίτο μοντέλο θα είναι το άνοιγμα σε ένα ακόμα πιο ευρύ κοινό. Με μια λιγότερο ακριβή οθόνη, την LCD, και με μια κάμερα μόνο, το 6.1 ιντσών μοντέλο θα κινηθεί στη λογική του iPhone 5c που είχε βγει πριν μερικά χρόνια. Θα έχει δηλαδή λιγότερα features και περισσότερα χρώματα.

Τα νέα μοντέλα φημολογείται ότι δεν θα έχουν κάποιον αριθμό, αλλά θα λέγονται σκέτα iPhone. Οι τιμές τους θα είναι από 650 ως 750 για τις 6.1 ίντσες, 800-900 για τις 5.8 και το 6.5 θα φτάσει άνετα τα 1.000 δολάρια!

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;