Τι πραγματικά συνέβη στην επίθεση του σκύλου του Βαρουφάκη στον Καψή; (Pics)
Βρείτε μας στο

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό απασχόλησε τη χτεσινή επικαιρότητα, μα την πίστη μου αλλάζοντας τον κόσμο μας μετά την τέλεσή του. Ένα περιστατικό ωμής, ζωώδους βίας που κοινοποιήθηκε για να παραδειγματίσει και να προστατέψει μελλοντικά θύματα από την οργή των σαγονιών των άγριων ζώων που κυκλοφορούν ντυμένα με τον μανδύα του κατοικιδίου.

Θύμα της αιματηρής σχεδόν επίθεσης ο Παντελής Καψής, ο πρώην δημοσιογράφος του ΔΟΛ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.

Η τραυματική του εμπειρία το χτεσινό πρωινό στον Λυκαβηττό θα τον κυνηγάει στο υπόλοιπο της ζωής του, με μετατραυματικό στρες, όπως τους βετεράνους του Βιετνάμ και του πολέμου στο Ιράκ. Εικόνες φρίκης που θα ζωντανεύουν στο μυαλό του κάθε φορά που ακούει ένα γαύγισμα. Που θα τον στοιχειώνουν για πάντα.

Τι συνέβη όμως εκείνο το πρωινό στον Λυκαβηττό; Η εξιστόριση των γεγονότων όπως αυτή έγινε στον προσωπικό λογαριασμό του Παντελή Καψή, ήταν κάτι σαν ημερολόγιο.

Ή ακόμα καλύτερα ήταν μία ανοιχτή επιστολή, κάτι σαν το «Κατηγορώ» του Ζολά αλλά όχι δημοσιευμένο στην εφημερίδα «L’ Aurore», μα σε ένα μέσο που έχει ακόλουθους και φίλους που βάζουν καρδούλες, στέλνουν ψηφιακά χεράκια με μπουκέτα λουλούδια και κλαμμένα emojis.

Όπως είναι λογικό όλοι ανατριχιάσαμε απ’ την περιγραφή και ψάχναμε να μάθουμε αν ο κος Καψής είχε επιβιώσει άθικτος και έχων όλα τα μέλη του, της επίθεσης του λυσσασμένου τετράποδου. Και μετά ήρθαν οι άλλες ερωτήσεις, οι λογικές και επόμενες.

Θα σταματήσει να τρέχει ο αρθρογράφος μετά απο αυτήν την εμπειρία; Θα ξαναβάλει το κολάν του και θα βγει στη ζούγκλα του Λυκαβηττού ξανά γνωρίζοντας για τις αγέλες των λυκοειδών που κυκλοφορούν στον αφιλόξενο λόφο; Και γιατί όταν τρέχει ακούει στα ακουστικά του μουσική του Μαχαιρίτσα (κατά παλαιότερη δήλωσή του); Αυτό το τελευταίο ειναι και το πιο ανησυχητικό κατά τη γνώμη μου.

Και η πιο σπουδαία, η πιο κρίσιμη ερώτηση από όλες. Τι είδε πραγματικά μπροστά του ο πρώην υπουργός. Ήταν 100% αληθινά όσα είδε ή λόγω ζέστης, αφυδάτωσης από το τρέξιμο τα μάτια του και το μυαλό του έπλασαν εικόνες άλογες;Τι είδαν τα μάτια του Παντελή Καψή; 

Αυτό θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε με το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί. Εικόνες σκυλιών που θυμίζουν τον Μόγλη, τον σκύλο του Γιάνη Βαρουφάκη, στις πρώτες κάρτες και εικόνες του τι μπορεί να είδε ο Παντελής Καψής. Το αποτέλεσμα της έρευνας θα σας συγκλονίσει. Ειδικά μία ημέρα σαν τη σημερινή, παγκόσμια ημέρα των ζώων. Πατώντας στις εικόνες θα δείτε τι είδε ο τρομαγμένος Παντελής Καψής…