Μωρό μου ξέρεις από drop shot; Τι καταλαβαίνει ο μέσος Έλληνας όταν βλέπει τένις
Βρείτε μας στο

Κάποτε, το μόνο που ξέραμε από… ποδόσφαιρα ήταν το ποδόσφαιρο. Οι «έχω παίξει μπάλα εγώ και ξέρω» μπορούσαμε άνετα να εκφράσουμε την άποψή μας για… οφσάιτ, μπέναλντι, αράουτ κλπ, ένεκα του ότι είμαστε συγκλονιστικά εξοικειωμένοι με την ορολογία του αθλήματος και το μόνο που χρειαζόμασταν να το αποδείξουμε ήταν μια ευκαιρία σε μεγάλη ομάδα, ανάλογη των τυπικών προσόντων μας.

Ο Γκάλης μας ανάγκασε να βάλουμε στη συζήτηση και την «σπυράρα» μετά το ’87 και η αλήθεια είναι ότι η μπάλα με τα καρούμπαλα μας δυσκόλεψε λίγο λόγω του ότι με ύψος 1 κι ένα μίλκο, δεν ήταν εύκολο να υποστηρίξεις πως ήσουν μια ανάσα από τα draft του 2002, αλλά μια σοβαρή περιπέτεια υγείας (συνάχι με δέκατα) συν τα κυκλώματα, σε έφαγαν στην πορεία προς την δόξα.

Και ξαφνικά, πάνω που μάθαμε δύο πράγματα μέσα από άπειρες παρακολουθήσεις αγώνων με γκρανγκινιολικά και χιτσκοκικά φινάλε, ήρθε ο Τσιτσιπάς να μας μπερδέψει τα… μπαλάκια με τις επιτυχίες του. Και δώσε drop shot και βάλε backhand και βίρα match point, όροι δηλαδή που μας έφεραν κοντά στην παιδική μας ηλικία, τότε που κάθε χωριό είχε το δικό του court, δίπλα στην εκκλησία και το γραφείο του νοματάρχη, και μαθαίναμε από μικρά τα μυστικά του αθλήματος. Γιατί από τον μέσο Έλληνα μπορείς να αφαιρέσεις πολλά. Ποτέ, όμως, το δικαίωμα να λέει την γνώμη του για οτιδήποτε γουστάρει. Ακόμη κι αν η αντίληψή του για πράγματα διαφέρει ελαφρώς από την αλήθεια.

Deep shot

Μωρό μου ξέρεις από drop shot; Τι καταλαβαίνει ο μέσος Έλληνας όταν βλέπει τένις

Τι σημαίνει: Βαθύ κτύπημα, κτύπημα στο οποίο η μπάλα αναπηδά 1-2 μ. από τη βασική γραμμή.

Τι νομίζει ότι είναι ο μέσος Έλληνας: Θέλει και ρώτημα; Προφανώς ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να ολοκληρωθεί ένα deep throat.

Davis Cup

Τι σημαίνει: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων.

Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα

Τι νομίζει ότι είναι ο μέσος Έλληνας: Διοργάνωση στην οποία προκρίνονται οι ομάδες που αποκλείονται από το Basketball Champions League της FIBA, αλλά μετά συνεχίζουν στο Europe Cup από το οποίο επίσης αποκλείονται.

Grand Slam

Μωρό μου ξέρεις από drop shot; Τι καταλαβαίνει ο μέσος Έλληνας όταν βλέπει τένις

Τι σημαίνει: Καθένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα πρωταθλήματα τένις (Αυστραλιανό Όπεν, Γαλλικό Όπεν, Γουίμπλεντον και Αμερικανικό Όπεν).

Τι νομίζει ότι είναι ο μέσος Έλληνας: Grand Resort κοντά στην Ελούντα για το οποίο είχε σκεφτεί να πάρει (και πήρε) διακοποδάνειο το 2003. Το χρωστάει ακόμα.

Drop shot

Τι σημαίνει: Κτύπημα εδάφους με περιστροφή προς τα πίσω, στο οποίο η μπάλα αναπηδά πολύ κοντά στο δίχτυ.

Τι νομίζει ότι είναι ο μέσος Έλληνας: Κτύπημα που στέλνει την μπάλα στο γάμο του καραγκιόζη, για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεται ο παίκτης και η οικογένειά του. Σε άλλες περιοχές της χώρας είναι το τελευταίο σφηνάκι. Εκείνο που κατεβάζεις πριν σε πάρουν σηκωτό από το μπαρ.

Rally

Μωρό μου ξέρεις από drop shot; Τι καταλαβαίνει ο μέσος Έλληνας όταν βλέπει τένις

Τι σημαίνει: Ανταλλαγή κτυπημάτων κατά τη διάρκεια του πόντου.

Τι νομίζει ότι είναι ο μέσος Έλληνας: Το Ακρόπολις. Μόνο. Την εποχή που οδηγούσε ο Τζίγγερ την Lancia την Delta την Integrale με συνοδηγό τον Στεφανή. Κανένα άλλο.

Love  Game

Τι σημαίνει: H κατάκτηση ενός game με τον αντίπαλο να μην παίρνει ούτε πόντο.

Τι νομίζει ότι είναι ο μέσος Έλληνας: Τηλεπαιχνίδι με κάγκουρες και φουσκωτά κορίτσια που στο τέλος θα το κάνουν αναμεταξύ των.

Set

Τι σημαίνει: Μονάδα μέτρησης του αποτελέσματος ενός αγώνα.

Τι νομίζει ότι είναι ο μέσος Έλληνας: Εξάδα κρυστάλλινα ποτήρια, τα οποία θα έδεναν ιδανικά με ένα σετ ασημένια μαχαιροπήρουνα, αν δεν τα σκότωνε στα ενεχυροδανειστήρια Ριχάρδος.

Singles

Μωρό μου ξέρεις από drop shot; Τι καταλαβαίνει ο μέσος Έλληνας όταν βλέπει τένις

Τι σημαίνει: Αγώνας μονού, αγώνας ένας εναντίον ενός.

Τι νομίζει ότι είναι ο μέσος Έλληνας: Η Μαρία Σολωμού στην ομώνυμη σειρά του MEGA (Θεός σχωρέστο).

Doubles

Τι σημαίνει: Αγώνας διπλού, αγώνας δύο εναντίον δύο.

Τι νομίζει ότι είναι ο μέσος Έλληνας: Το swingers στα ξένα. Αλλαξοκωλιές. Παρτούζες. Ομαδικό σεξ. Αυτή είναι η ζωή φίλε μου.

Bye

Τι σημαίνει: Πρόκριση στον επόμενο γύρο του τουρνουά χωρίς αγώνα.

Τι νομίζει ότι είναι ο μέσος Έλληνας: Χαιρετούρα στα εγγλέζικα + καλή ατάκα για να αποχαιρετήσεις γκόμενα που σου έριξε άκυρο, χωρίς να ρίξει οριστικά γέφυρες.