Τεστ: 3 λέξεις της νεολαίας που αν δεν τις ξέρεις τότε είσαι πλέον μεσήλικας
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Τεστ: 3 λέξεις της νεολαίας που αν δεν τις ξέρεις τότε είσαι πλέον μεσήλικας

Μάθε λοιπόν τι σημαίνουν εκείνες οι λέξεις που άκουσες τυχαία.

Γράφει η Μάρω Καρούση από το Belikeyou.gr

Και για να σε προλάβω, ναι φυσικά και είμαστε νέοι! Απλώς οι γενιές ανά 7ετία αλλάζουν. Και μαζί τους αλλάζουν και οι φράσεις που λέει η νεολαία.

Και έχεις πάρει τα πρώτα δείγματα, από εκείνο το 15χρονο που σου είπε στο περίπτερο «Μισό λεπτό να περάσω κυρία», από εκείνο το club που θυμόσουν ως αγαπημένο σου, αλλά πλέον οι θαμώνες του μεγάλωσαν…

Η έκπληξη στα μάτια σου, το σοκ στην κοσμοθεωρία σου, μόλις λες «Έλα παιδιά, εγώ ξέρω τι λένε τα δεκαπεντάχρονα, αυτά τα τσιλ, λολ, τρολ».

Και κάπου εδώ θα σε σταματήσω, ναι εκεί πριν πεις το «Δεν τρέχει κάστανο» (που μεταξύ μας είναι από τις καλύτερες ατάκες νεολαίας των ’90s), γιατί πολύ απλά είσαι CRINGE!

Ωπ, άγνωστη λεξούλα;

Πάμε να δούμε λοιπόν μερικές πολύ κλασσικές λέξεις που λένε οι (αρκετά) νέοι σήμερα (όπου νέοι= 13 – 18, εντάξει;) και να τις αποκωδικοποιήσουμε επιτέλους!

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Cringe

«Καλέ αυτό πνίγηκε! Κοίτα ψηλά μέχρι να φέρω λίγο νερό»! Όχι, όχι είναι όλα καλά, είπε απλώς την λέξη cringe! Δεν κατάλαβες έτσι;

Τεστ: 3 λέξεις της νεολαίας που αν δεν τις ξέρεις τότε είσαι πλέον μεσήλικας

Λεξικόν

To cringe λέγεται όταν τα μάτια και κυρίως η αισθητική του εκάστοτε ατόμου που το λέει, θίγεται, προσβάλλεται και καταπατάται. Με λίγα λόγια, φέρε στο νου σου εκείνο τον απαίσιο ήχο που κάνουν τα νύχια όταν τα ξύνει κάποιος σε έναν πίνακα. Τώρα μετέφερε αυτό το αίσθημα, σαν να γίνεται στην ψυχή σου.

Είναι σαν να ντρέπεσαι, αλλά όχι για κάτι που έχεις κάνει εσύ, αλλά για κάτι που έχουν κάνει ή πει άλλοι. Και εσύ είσαι αναγκασμένος να κάνεις reaction σε αυτό. Ναι ναι, οι νέοι πετούν random ξένες λέξεις και θα το κάνουμε και εμείς εδώ για να μπούμε στο κλίμα.

Flex

«Γίτσες». Δεν υπάρχει καμία σωτηρία για εμάς πια!

Λεξικόν

To flex λέγεται όταν ένα άτομο επιδεικνύει κάποιο καινούργιο ένδυμα ή αξεσουάρ του ή κάποιο ενδεχόμενο χάρισμα που μπορεί να έχει, με αρκετά ενοχλητικό τρόπο.

Σαν εκείνη την συνάδερφο στο γραφείο, που μετά από 17 χρόνια σχέσης, της έκανε πρόταση γάμου ο Κωστάκης της, και επιτέλους φόρεσε το μονόπετρο. Ένα μονόπετρο που πρέπει να δει όλη η πλάση πάση θυσία. Και θα κάνει τα πάντα για αυτό, αν είναι δυνατόν θα περπατήσει και με τα χέρια.

Τι θα το κάνει λοιπόν το μονόπετρο; Θα το φλεξάρει! Ναι, χρησιμοποιείται και ως ρήμα.

Dibs

«….». Δεν έχεις ιδέα.

Λεξικόν

Dibs λέγεται όταν κάτι αρέσει πολύ σε ένα άτομο και με αυτή τη λέξη είναι σαν να το κατοχυρώνει.

Είναι το κλασσικό που θα γυρίσει να πει, ένας από μια παρέα αντρών, μόλις δει μία από μια παρέα γυναικών σε ένα μαγαζί, «Αυτή δικιά μου».

Ακόμα καλύτερο παράδειγμα όμως, και λίγο πιο ανθρώπινο αν θες, dibs είναι αυτό που θα πει μια γυναίκα στις φίλες της που χαζεύουν όλες μαζί παπούτσια, μόλις δει το ΕΝΑ!