Κλαίει ο Μπαμπινιώτης: Εσύ ξέρεις τι σημαίνει η λέξη που «σκότωσε» η Άννα Μαρία στο Survivor;
Βρείτε μας στο

Κατάφερε να γίνει viral για τον λάθος λόγο. Στο χθεσινό επεισόδιο του Survivor η Άννα Μαρία τσακώθηκε με την Ελίζαμπεθ Ελέτσι, την συμπαίκτριά της στην ομάδα των «Διασήμων» και μας χάρισε το μαργαριτάρι της χρονιάς.

Θέλοντας -και καλά!- να διορθώσει την συμπαίκτριά της, της είπε με ύφος που θα ζήλευε και ο Μπαμπινιώτης: «Επειδή είπες ότι ξέρουμε ελληνικά, το ‘παρά ταύτα’ δεν σημαίνει ‘παρόλα αυτά’, το ‘παρά ταύτα’ σημαίνει ‘αμέσως τώρα’. Είναι λάθος λοιπόν».

Μπορεί ο Φατσέας να εκτίμησε το δωρεάν μάθημα ελληνικής, αλλά ένα μικρό θεματάκι με την ερμηνεία το είχαμε. Γιατί το λάθος με το «πάραυτα» εδώ που τα λέμε το κάνει η μισή Ελλάδα.

Είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι μισοί τουλάχιστον Έλληνες. Χρησιμοποιούν τη λέξη «πάραυτα» νομίζοντας ότι σημαίνει… παρόλα αυτά.

Τι συμβαίνει; Μπερδεύουν το «πάραυτα» με το «παρά ταύτα» και το αποτέλεσμα είναι ελαφρώς ντροπιαστικό.

Αν δεν θέλετε και εσείς να κάνετε το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι πιο πολλοί και να σας κοιτούν οι φίλοι σας με μισό μάτι, τότε ήρθε η ώρα να μάθετε (και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας), τι σημαίνουν οι δυο λέξεις:

Το πάραυτα σημαίνει αμέσως, χωρίς καθυστέρηση, αυθωρεί, παραχρήμα. Π.χ. Απαιτώ να δοθούν εξηγήσεις πάραυτα!

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Το παρά ταύτα σημαίνει παρόλα αυτά, εντούτοις, σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα.

Απολαύστε το επικό μαργαριτάρι στο 02:50