The Underworld project
Βρείτε μας στο
EXTRAS

The Underworld project

Κάνοντας την τέχνη περιπέτεια... Κάνοντας την περιπέτεια τέχνη.

Σε υψόμετρο 800 μέτρων βρίσκεται η «νεότερη» φυσική λίμνη της Ελλάδας. Μια από τις βαθύτερες λίμνες της χώρας μας, δημιουργήθηκε πριν από έναν αιώνα όταν ένα γεωλογικό φαινόμενο διέκοψε την πορεία του ποταμού Kράθη και βύθισε χωριά και μεγάλες εκτάσεις αλπικού δάσους.

Στον βυθό της λίμνης, βρίσκουμε ένα ξεχωριστό οικοσύστημα και ένα μοναδικό και σπάνιο τοπίο, καθώς αιωνόβια πλατάνια στέκονται όρθια βυθισμένα σαν σε ομίχλη, πανύψηλα έλατα βρίσκονται ξαπλωμένα στον πυθμένα και καθώς κινούμαστε βαθύτερα η ορατότητα εναλλάσσεται ανάλογα με τα ρεύματα και τις υποβρύχιες πηγές.

Στα βαθύτερα στρώματα περνάμε σε ένα κόσμο απόλυτου σκοταδιού και καθώς οι φακοί τρυπάνε το σκοτάδι, κλαδιά και κορμοί ξεπροβάλλουν σαν από γοτθική ταινία τρόμου. Το νερό είναι παγωμένο και φλερτάροντας με την υποθερμία αναζητούμε κτίσματα και σημάδια από το βυθισμένο χωριό και τον οικισμό που χάθηκε μέσα σε λίγα λεπτά,106 χρόνια πριν.

Το Εικαστικό υπόβαθρό και η θεματική επιλογή του «Κάτω κόσμου» (The Underworld) συνδυάζονται με την Ελληνική μυθολογία που θέλει τον ποταμό Κράθη να φιλοξενεί μια από της πύλες του Άδη.

Κάνοντας λοιπόν ελεύθερη κατάδυση, με μια ανάσα, βυθιζόμαστε σε ένα παγωμένο και σκοτεινό κόσμο και κολυμπάμε ανάμεσα στους αιωνόβιους φύλακες της πύλης του Άδη που στέκονται με απλωμένα νύχια και δόντια και προβάλουν μέσα από τις σκιές.

Η αναζήτηση μου για το εικαστικό περιεχόμενο μια νέας συλλογής υποβρύχιων φωτογραφιών, βάζει την ομάδα της «on a single breath» σε μια μεγάλη περιπέτεια, και η περιπέτεια της ομάδας, δίνει πλούσιο εικαστικό θέμα και περιεχόμενο για την δουλειά που κάνω και το όραμα που έχω.

Οι πρώτες εικόνες είναι εντυπωσιακές αλλά ακόμη βρισκόμαστε σε στάδιο παραγωγής και επεξεργασίας οπότε δεν έχει δημοσιευθεί καμία υποβρύχια λήψη ή φωτογραφία:

The Underworld project
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

"The Underworld" project, production teaser.

"The Underworld" project, now in production. We seek new and unexplored sites to freedive and discover, while pushing our limits further and testing our mental and physical strength in the water. Our new project is something very different and unique . . . over the course of the next months we will be diving and exploring freshwater in order to uncover mysteries and present images never before seen . . .stay tuned . . .Music in this videoSongTrue_Strength – John DreamerArtistJohn DreamerAlbumTrue Strength – Epic Music▶ Facebook: https://www.facebook.com/pages/John-D… ▶ Youtube http://www.youtube.com/user/MonsieurD… ▶ ITUNES: https://itunes.apple.com/us/album/tru… ▶ CD Baby: https://www.cdbaby.com/cd/johndreamer3

Geplaatst door on a single breath op Zondag 7 april 2019

 

Into the Green, The Underworld project.

As nature turns green for the spring, we also switch our colors, from the deep blue, we dive the deep green as we uncover amazing locations in a unique, mountain-lake habitat for "The Underworld" project.

Geplaatst door on a single breath op Vrijdag 10 mei 2019

 

Το ταξίδι μας για την συγκέντρωση των φωτογραφιών και ολοκλήρωση του αφηγήματος μας θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2019 και θα μας πάει από τις χιονισμένες πλαγιές του Χελμού, στην Κρήτη οπού για πρώτη φορά θα εισέλθουμε σε υποβρύχια σπήλαια χωρίς αναπνευστικό εξοπλισμό (αξιοποιώντας μόνο θύλακες αέρα στην διαδρομή) και μετά ξανά στην Πελοπόννησο, στο νοτιότερο σημείο της, στο ακρωτήριο Ταίναρο – οπού βρίσκεται ακόμη μια από τις πύλες του κάτω κόσμου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.

Εικαστική αναζήτηση, αθλητισμός, περιπέτεια και μυθολογία είναι οι άξονες, στους οποίους χτίζεται η συλλογή, καθώς και μια κινηματογραφική παραγωγή που φιλοδοξεί να καταγράψει την επίσκεψη και εξερεύνηση τόπων που για πρώτη φορά επισκέπτονται άνθρωποι – μόνο με μια ανάσα.