Θυμίζουν Χάρβαρντ: Έτσι είναι σήμερα 7 ελληνικά πανεπιστήμια μετά την κατάργηση του ασύλου (Pics)
Βρείτε μας στο

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας και χτες στη Βουλή η υπόσχεση έγινε πραγματικότητα. Με τη Νέα Δημοκρατία και την Ελληνική Λύση να υπερψηφίζουν την κατάργηση του ασύλου τελείωσε μία ιστορία που στην Ελλάδα κατοχυρώθηκε συνταγματικά με τον πρώτο νόμο-πλαίσιο (Ν.1268) για τα πανεπιστήμια το 1982.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη είναι ξεκάθαρο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ελληνικών πανεπιστημίων λύθηκε και τα ανώτατα ιδρύματα προχωρούν τελείως αλλαγμένα πια στη νέα ημέρα που τους ξημερώνει.

Απαλλαγμένα από το άσυλο μεταλλάχτηκαν μέσα σε ένα βράδυ στις σχολές που όλοι οι φοιτητές αλλά και οι διδάσκοντες ονειρεύονταν.

Δεν έχει σημασία που την ίδια μέρα πέρασε στα ψιλά η αντεργατική τροπολογία, η οποία ήρθε στη ζούλα, σημασία έχει ότι 8 Αυγούστου τελειώσαμε με το φλέγον θέμα της ελληνικής παιδείας, το πανεπιστημιακό άσυλο.

Οι αλλαγές στα πανεπιστήμια ήδη φάνηκαν από το πρώτο σημερινό φως του ήλιου με κάποια από αυτά τα ιδρύματα να μην αναγνωρίζονται από τους περαστικούς, γιατί μόνο κάτι τέτοιοι κυκλοφορούν εκεί γύρω στα μέσα Αυγούστου που πέρασε ο νόμος.

Δείτε τις τεράστιες αλλαγές στα πανεπιστήμιά μας, τα οποία πλέον γίνονται πιο ανταγωνιστικά στα μεγάλα πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας με αυτήν την αλλαγή.

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες και δείτε τα νέα μας πανεπιστήμια πιο γαμάτα από ποτέ.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»