Στο προσκήνιο για ακόμα μία φορά βγήκαν φωτογραφίες του τέως υπουργού και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, από το 2007 όταν και συμμετείχε σε γλέντι που διοργανώθηκε την 21η Απριλίου, 40 χρόνια μετά της 21η Απριλίου του 1967.
Γλέντι γιατο οποίο η εφημερίδα Documento παραθέτει στοιχεία ότι πραγματοποιήθηκε με σκοπό να εορταστεί αυτό που όλος ο κόσμος λέει μαύρη επέτειος της Χούντας και οι χουντικοί ονομάζουν επέτειος της επανάστασης.
Ο παρεξηγημένος βουλευτής απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο με μία απάντηση που πάνω κάτω έμοιαζε με την απάντηση του αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού στην περίφημη δήλωσή του.
Λίγο ως πολύ δήλωσε ότι δεν ήξερε τίποτα, αυτά είναι στο παρελθόν, τότε ήταν μιτσούλι και δε γνώριζε και ότι τα σύμβολα της Χούντας των συνταγματαρχών εμφανίστηκαν στην ταβέρνα όταν είχε πάει για κατούρημα ή όταν είχε φύγει να πάει να πιει μια σόδα.
Πράγματι ο Μάκης Βορίδης είναι μία παρεξηγημένη προσωπικότητα της δημοκρατίας μας, ένας ανθός, ένα μπουμπούκι που ξεχώρισε για τις δημοκρατικές οσμές που αναβλύζει. Και είναι εγκάθετοι όσοι θυμούνται το παρελθόν του. «Μη μου ξυπνάς το παρελθόν, μη μου μιλάς θλιμμένα. Στη λήθη και στη μοναξιά, ας πάν’ τα περασμένα» όπως λένε οι στίχοι του Χαράλαμπου Βασιλειάδη, ερμηνευμένοι από τον Στράτο Διονυσίου.
Όμως αυτή η γιορτή, αυτό το γλέντι είχε και άλλες φωτογραφίες που κάποιοι αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν.
Φωτογραφίες από το τι έγινε πραγματικά εκείνο το μεσημέρι της 21η Απριλίου του 2007. Φωτογραφίες που λένε όλη την αλήθεια. Τα πραγματικά ντοκουμέντα.
Εγκάθετοι χουντικοί που κανένας δεν περίμενε ότι θα βρεθούν στην ταβέρνα σε γιορτή που γίνεται 21η Απριλίου σηκώνουν κρυφά πίσω από την πλάτη του, την ώρα που δεν τους βλέπει ο Μάκης, διάφορα περίεργα αφισάκια. Τι θέλετε; Να είχε μάτια στην πλάτη του;
Δεν ήταν γλέντι, ήταν ένα κλειστό κλαμπ κυριών στο οποίο τζέντλμεν από όλη την Αθήνα μαζεύονται και καπνίζουν ακριβά πούρα, πίνουν μπράντι και συζητούν για τη διεθνή πολιτική, την υψηλή ραπτική κοστουμιών και τις φυτείες τους μπαμπακιού στην Αλμπάμα.
Αν κάνετε ζουμ στα πρόσωπα θα δείτε ότι στο γλέντι δεν ήταν καθόλου νοσταλγοί της Χούντας αλλά αριστεροί, μεταξύ των οποίων και ο Μάκης. Ένα παρελθόν επίσης διαγραμμένο αλλά κάποιοι το κρύβουν γιατί τους τσούζει.
Ήταν απλά ένα καθυστερημένο πάρτι μασκέ για τις απόκριες. ΕΤΥΧΕ όμως, ΕΤΥΧΕ απλά να είναι όλοι ντυμένοι Γιώργος Παπαδόπουλος. Και για τις μεταμφιέσεις των άλλων ο Μάκης θα λογοδοτεί; Έλεος κάπου.
Δεν μπορείς να πάρεις το όχημά σου, τα βραστά αυγά σου, ένα κοπτικό εργαλείο να τα κόψεις και να πας να φας κάπου 21η Απριλίου, αμέσως να σε πουν χουντικό. ΥΓ. Κάποιοι έφτιαχναν δρόμους εκείνη την ημέρα, τυχαία στήθηκε ο βουλευτής για μια αναμνηστική φωτογραφία.
Δεν ήταν χουντικοί αυτοί στο τραπέζι αλλά παιδάκια. Ήταν σχολική εορτή για το Πάσχα και απλά ΕΤΥΧΕ, (ξανά η ριμάδα η τύχη επενέβη) ένα από τα παιδάκια να έχει ζωγραφίσει πίσω στον τοίχο έναν στρατιώτη, έναν φοίνικα που αναγεννιέται από τις φλόγες και την λέξη ΕΛΛΑΣ πάνω πάνω; ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ; Να καταπιέσουμε την φαντασία μιας παιδικής ψυχούλας;
Ο Μάκης γιόρταζε τη σωτηρία της Κοκκινοσκουφίτσας από τον Κακό Λύκο, σε μία γιορτή που διοργάνωσε η ίδια η μικρή με τη γιαγιά της. Όλα τα άλλα για χουντικές γιορτές είναι ΠΑ ΡΑ ΜΥ ΘΙΑ.