Ωδή σε αυτούς που ζήλεψαν τη μαγκιά της κ.α. Μπιτάκου
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Ωδή σε αυτούς που ζήλεψαν τη μαγκιά της κ.α. Μπιτάκου

Δεν είναι τίποτα, το ίδιο είχε συμβεί και με πολλούς πρώην ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής...

«Πες τα χρυσόστομη».

«Μπράβο Γεωργία μου και ξανά μπράβο!»

«Τέτοια χαρά τα τελευταία χρόνια δεν έχω λάβει! Να είσαι καλά ΓΕΩΡΓΊΑ ΜΠΙΤΑΚΟΥ»

«Χίλια συγχαρητήρια και μπράβο αξιότιμη και αγαπητή κυρία Γεωργία Μπιτακου!»

«Συγχαρητήρια για το θάρρος Σας!!!

«Μπράβο σου Γεωργία, γνήσια ΕΛΛΗΝΙΔΑ αγωνίστρια.

Ήταν θαρραλέα πράγματι η Γεωργία Μπιτάκου. Με το που μυρίστηκε ότι στο αεροπλάνο από Βρυξέλλες προς Αθήνα θα ήταν συνεπιβάτης της ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή. Τον πλησίασε για να τον διαπομπεύσει δημοσίως με τη γενναιότητα της γυναίκας που δεν κωλώνει πουθενά. «Γελάτε, κυκλοφορείτε ελεύθερος, αλλά πολύ σύντομα θα βρεθείτε εκεί που είναι η θέση σας, στη φυλακή», είπε κατάματα στον Αλέξη Τσίπρα. Τον αποκάλεσε επιπλέον τον «χειρότερο φασίστα, καταδότη και προδότη της Ελλάδος, που έχει γεννηθεί». Τόσο μαγκιόρα που άφησε άναυδο τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και όσους βρισκόταν στα διπλανά καθίσματα.

«Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά

Κοιτάζοντας τέλος την κάμερα του κινητού, έκανε λόγο για τη δυστυχή θέση να ταξιδεύει επί τρεις ώρες με έναν «προδότη». Η βιντεοσκόπηση ήταν το απαραίτητο εργαλείο για να λάβει το παραλήρημα τη διάσταση του «σόου» και να παραδοθεί με τη μορφή «εγώ τον ξέσκισα, τώρα είναι η σειρά σας» στο YouTube.

Και κάπως έτσι τα εθνικιστικά αντανακλαστικά χτύπησαν ξανά κόκκινο στο social media, σε όρους αποθέωσης της γυναίκας που τόλμησε να τα πει έξω από τα δόντια, face to face. Ασχέτως αν επρόκειτο στην πραγματικότητα για μια χυδαία φραστική επίθεση, με όλα τα φασιστικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν τέτοιου είδους συμπεριφορές. «Ως Έλληνας θα έπρεπε να είσαι αλλού τώρα. Αλλά για να κάθεσαι δίπλα του, τα ίδια μυαλά έχεις», είπε με κάθε διάθεση… δημοκρατικού διαλόγου η κ.α. Μπιτάκου σε έναν εκ των συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αυτός πήγε να ψελλίσει κάποια αντίδραση.

Τo βίντεο ανέβηκε στο YouTube ως «η Μπιτάκου ξευτιλίζει ΤΟΝ Τσίπρα στο αεροπλάνο» και όπως φάνηκε από την ανταπόκριση των ομοϊδεατών της, με αυτό το «τρικ» θα μπορούσε να χτίσει πολιτική καριέρα ενόψει των επόμενων εκλογών.

Η γυναίκα που θα θαυμάζουν όμως πια όλοι οι απανταχού «Μακεδονομάχοι» είναι η ίδια με αυτή που συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, στις Βρυξέλλες, για την «ακυρότητα της συμφωνίας των Πρεσπών».

Ωδή σε αυτούς που ζήλεψαν τη μαγκιά της κ.α. Μπιτάκου

Είναι αυτή που δημιούργησε το Κίνημα «Διέξοδος Ελλάς», αναλαμβάνοντας οργανωτικό ρόλο στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στο Σύνταγμα, τον περασμένο Ιανουάριο. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα μεμπτό – δεν την ανάγει αυθωρεί σε ακραία φωνή. Η ρητορική της όμως και η καταδίκη μέχρι υβρεολογίας της αντίθετης άποψης συνθέτουν μια παρουσία έως και ηγετική για το ακροδεξιό ακροατήριο. Δεν χρειάζεται μεγάλη έρευνα για να διαπιστώσει κανείς ότι η περίσκεψη και η μετριοπάθεια είναι έννοιες άγνωστες στο… εκρηκτικό ταμπεραμέντο της. Το διατυμπανίζει η ίδια μέσω της προσωπικής σελίδας της στο Facebook, όπου ο λόγος της δεν διαφέρει καθόλου με τον αντίστοιχο στο τετ α τετ με τον Τσίπρα.

Δεν είδε δηλαδή ξαφνικά τον… αρχιπροδότη και της ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Και νηφάλια δωσίλογους βλέπει παντού. «Αυτούς ταΐζουμε μέσα στη Βουλή!!!! Της ίδιας στόφας ΕΦΙΑΛΤΕΣ!!!!!!», έγραψε χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι δεν θα πάει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Και αυτό είναι μόνο ένα post από τα πολλά της ίδιας συνομοταξίας.

Δεν είναι απαραίτητα ακροδεξιοί όλοι όσοι εξήραν το… θάρρος της κ.α. Μπιτάκου. Οι περισσότεροι όμως έχουν μπερδέψει τον πατριωτισμό με την πατριδολαγνεία και τον εθνικισμό. Το ίδιο είχε συμβεί και με πολλούς πρώην ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Αρκετοί συνειδητοποίησαν κατόπιν εορτής ότι ο νεοφασισμός έχει την ικανότητα να μεταλλάσσεται σαν χαμαιλέοντας. Να αυτοανακηρύσσεται πατριώτης, θρησκόληπτος, φιλεύσπλαχνος, ουμανιστής, έως ότου νιώσει ισχυρός και εμφανίσει το πραγματικό πρόσωπό του.

Θα έπρεπε θεωρητικά η ανάδειξη της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού σε τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου να μας έχει κάνει κατά τι σοφότερους. Ωστόσο από την απήχηση του βίντεο της Γεωργίας Μπιτάκου φαίνεται ότι το «δεν ήξερα, δεν άκουσα» θα παραμείνει και στο μέλλον η δικαιολογία όσων σπεύσουν να επικροτήσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, βλέποντας σε πρώτη φάση μόνο το φυσικό περιβάλλον και ποτέ τον χαμαιλέοντα.