Οι 5 χειρότεροι τρόποι να ξυπνήσεις το πρωί
Βρείτε μας στο

Ένα από τα πιο ανθεκτικά κλισέ όλων των εποχών επιμένει ότι «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».

Λες και δεν έχουν υπάρξει μέρες που έχουν ξεκινήσει υπέροχα και το βράδυ σ’ έχουν βρει να γαμοσταυρίζεις την τύχη σου.

Ή και αντιστρόφως: Λες και δεν έχουν υπάρξει μέρες που ξεκίνησαν σκατά και εντέλει κατέληξες να τις θεωρείς από τις καλύτερες της ζωής σου.

Άρα η αξιοπιστία του κλισέ πάσχει. Δεν λέει ολόκληρη την αλήθεια. Υπάρχει όμως ένας τρόπος -μια ελαφρά παραλλαγή- που θα μας κάνει όλους να συμφωνήσουμε ότι ισχύει 100%:

Η καλή μέρα από το ξύπνημα φαίνεται!

Γιατί ναι, είναι αναμφισβήτητο, εμπειρικά τεκμηριωμένο και επιβεβαιωμένο από εκατομμύρια πρωινά μπινελίκια, ότι μέρα στην οποία σηκώθηκες ανάποδα από το κρεβάτι πάει σχεδόν πάντα χάλια.

Και αιτία αυτού του στραβού ξυπνήματος είναι πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα οι εξής:

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Φασαρία από έργα

Ναι, οποτεδήποτε και να γίνουν, τα έργα θα δημιουργήσουν ενοχλήσεις. Ό,τι ώρα και να ‘ναι, κανείς δεν θέλει τον θόρυβο να του τρυπάει τ’ αυτιά. Άλλο όμως να είσαι ξύπνιος, να ‘χεις πιει 2-3 γουλιές καφέ και να ‘χεις έρθει στα ίσια σου και άλλο να πετάγεσαι έντρομος από το κρεβάτι, θεωρώντας ότι ο διαπεραστικός ήχος από τα τρυπάνια, τα καλέμια και τα κομπρεσέρια (sic) είναι σεισμός 12,5 ρίχτερ ή ελικόπτερο που προσγειώνεται στην κρεβατοκάμαρά σου.

Οι 5 χειρότεροι τρόποι να ξυπνήσεις το πρωί

Δουλειές της μάνας/συζύγου

Λες και θα ‘ρθει ο πρέσβης. Λες και θα σκάσει μύτη το υγειονομικό. Λες και θα ‘ρθει η πεθερά της και θέλει να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα από «αυτά που βλέπει η πεθερά». Σαν να συντρέχει κάποιος απ’ αυτούς τους λόγους (ή και όλοι μαζί), δεν περιμένει να ξυπνήσεις πριν βάλει ηλεκτρική σκούπα. Δεν μπορεί να ξεσκονίσει αργότερα κι όχι πάνω από το κεφάλι σου την ώρα που κοιμάσαι. Κι εσύ σηκώνεσαι έτοιμος -όχι να καθαρίσεις αλλά- να ΤΗΝ καθαρίσεις από τα νεύρα σου!

Οι 5 χειρότεροι τρόποι να ξυπνήσεις το πρωί

Καυγάδες

Δεν έχει σημασία αν είναι οι γονείς σου που πλακώνονται γιατί δεν συμφωνούν ποιος έφαγε τα καλύτερα χρόνια του άλλου. Δεν έχει σημασία αν είναι ο γείτονας που φωνάζει στα παιδάκια επειδή κάνουν φασαρία (κάνοντας ο ίδιος περισσότερη φασαρία). Δεν έχει σημασία αν είναι κι Θεός ο ίδιος που πλακώνεται πρωί-πρωί! Σημασία έχει πως αν το πρώτο πράγμα που θα ακούσεις είναι μπινελίκια και προσβολές, ολόκληρη τη μέρα σου θα θες κι εσύ να μοιράζεις τέτοια!

Οι 5 χειρότεροι τρόποι να ξυπνήσεις το πρωί

Εφιάλτης

Εξαρτάται και από το είδος (ή την ένταση) του εφιάλτη. Άλλο πράγμα να βλέπεις ότι έφαγε η ομάδα σου τέσσερα γκολ από τον αιώνιο αντίπαλο και άλλο πράγμα να βλέπεις ότι σε κυνηγάνε ζόμπι που έχουν να φάνε 12 χρόνια και σε θεωρούν ιδανικό μεζεδάκι. Όπως και να ‘χει όμως, το να ξυπνήσεις ιδρωμένος και «χεσμένος» είναι απ’ τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν. Με μοναδικό χειρότερο το να ξυπνήσεις και κυριολεκτικά χεσμένος από τον φόβο σου…

Οι 5 χειρότεροι τρόποι να ξυπνήσεις το πρωί

Διακοπή ωραίου ονείρου

Η ανάποδη εκδοχή από την προηγούμενη. Να ξυπνάς και να είσαι -όχι τρομαγμένος αλλά- φουλ ξενερωμένος! Γιατί ακριβώς τη στιγμή που σκεφτόσουν πώς να επενδύσεις τα 24 εκατ. ευρώ που κέρδισες στο τζόκερ ή είχες ψήσει τη Μόνικα Μπελούτσι να ‘ρθει σπίτι σου και ετοιμαζόσουν να της δείξεις τη… συλλογή με τα γραμματόσημα, τσουπ: Άνοιξες τα μάτια σου! Και με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο, πιέζεσαι να ξανακοιμηθείς μπας και δεις τη συνέχεια!

Οι 5 χειρότεροι τρόποι να ξυπνήσεις το πρωί