5 μνημειώδεις τηλεοπτικοί καυγάδες του Νίκου Χατζηνικολάου
Βρείτε μας στο
EXTRAS

5 μνημειώδεις τηλεοπτικοί καυγάδες του Νίκου Χατζηνικολάου

Όταν μιλάς «Στον Ενικό» η μια κουβέντα μπορεί να φέρει την άλλη…

Δεν έχει σημασία αν τον συμπαθείς ή τον αντιπαθείς.

Αν τον θεωρείς υπόδειγμα δημοσιογράφου ή έναν από τους λόγους που ο συγκεκριμένος κλάδος δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην κοινή γνώμη.

Ανεξαρτήτως της γνώμης που μπορεί να έχει κανείς, είναι αναμφισβήτητο ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι ενδεχομένως η πιο χαρακτηριστική φυσιογνωμία των ελληνικών ΜΜΕ.

Ανάμεσα λοιπόν στις εκατοντάδες εκπομπές που έχει κάνει στην καριέρα του υπάρχουν και κάποιες (μειοψηφία είναι η αλήθεια) στις οποίες οι τόνοι ανέβηκαν.

Και ανάμεσα στους χιλιάδες καλεσμένους που έχει φιλοξενήσει σε πάνελ, υπάρχουν και κάποιοι με τους οποίους «αρπάχτηκε» (σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό).

Όπως συνέβη, για παράδειγμα, με τους εξής:

Χατζηνικολάου-Κούγιας

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση απ’ όλες. Και μια απ’ αυτές που κανείς δεν θα διαφωνήσει για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Γιατί, ανάμεσα σε άλλα «διαμάντια» που έχει ξεστομίσει κατά καιρούς, ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίστηκε ότι έχει άλλο βάρος η ψήφος ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του ατόμου που ψηφίζει. Και ο Χατζηνικολάου (αφού χαρακτήρισε τα λεγόμενά του φασιστικά) του απάντησε ότι με τέτοιες απόψεις θα λατρευτεί από τους χρυσαυγίτες.

Χατζηνικολάου-Πανούσης

Αν είχε αναμετρηθεί (σε οποιονδήποτε τομέα) με τον αξέχαστο Τζίμη Πανούση, είναι πολύ αμφίβολο αν θα κατάφερνε να τον καπελώσει. Με «αντίπαλο» όμως τον Γιάννη Πανούση (πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη) δεν δυσκολεύτηκε. Αφού πιάστηκε λοιπόν από την ατάκα «μην κάνουμε συνωμοσίες» και πούλησε λίγο νταηλίκι λέγοντας «με εμένα αυτά τα κόλπα όχι», επέκρινε ΤΟΝ ΠΑΝΟΥΣΗ ότι του επιτίθεται!

Χατζηνικολάου-Φίλης

Από την αρχή φάνηκε ότι θα ανέβουν οι τόνοι. Όχι μόνο επειδή ήταν ο Φίλης στο πάνελ (και σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σχεδόν αναπόφευκτο), αλλά επειδή ο Χατζηνικολάου είχε αρχίσει να στραβώνει από την πρώτη του σχεδόν ατάκα. Ξινίζοντας λοιπόν όταν άκουσε για «μιντιακό σύστημα» (στην κουβέντα που γινόταν περί πανεπιστημίων), άρχισε προοδευτικά να «φορτώνει». Και κατέληξε να διαπληκτίζεται μαζί του μιλώντας, ανάμεσα σε άλλα, για «νέα συριζέικα κόλπα».

Χατζηνικολάου-Θεοδωράκης

Εδώ κι αν ήταν λάθος το ξεκίνημα. Πριν καν ανάψει η κουβέντα (σε ένα από τα καλύτερα σαρδάμ που έχουν γίνει ποτέ) ο Θεοδωράκης τον αποκάλεσε «κ. Τσίπρα». Σχεδόν θιγμένος λοιπόν, τον άκουσε λίγο αργότερα να τον κατηγορεί ότι λέει και ψέματα και έγινε… μπαρούτι. Τον διέκοψε περίπου 450 φορές, τον άφηνε ν’ απαντήσει… χωρίς να τον αφήνει να απαντήσει και εντέλει κατέληξε ότι δεν μπορεί να συζητήσει αν δεν ανακαλέσει.

Χατζηνικολάου-Κατρούγκαλος

Εδώ πάλι δεν φαινόταν ότι θα γίνει καυγάς. Η μανούρα προέκυψε από το πουθενά. Με αιτία (ή αφορμή) το γεγονός ότι ο Κατρούγκαλος τον διέκοψε την ώρα που διατύπωνε ερώτηση. Όταν λοιπόν δικαιολογήθηκε ότι τον έκανε «για να τον προστατεύσει», ο Χατζηνικολάου απάντησε «όχι, να με αφήσετε απροστάτευτο». Και θεωρώντας την ατάκα ειρωνική, τον ευχαρίστησε με αιχμές και ατάκες του τύπου «δεν το επιτρέπω σε κανέναν».