Σπανίως σε αυτή τη ζωή τα πράγματα πάνε όπως τα περιμένεις.
Για κάθε μια φορά (στο τόσο) που επιβεβαιώνεται ο ενθουσιασμός σου για κάτι υπάρχουν δέκα που προσγειώνεσαι στη σκληρή πραγματικότητα.
Γενικότερα δεν χρειάζεται να είσαι απαισιόδοξος, αλλά απλώς ρεαλιστής για να διαπιστώσεις ότι σπανίως κάτι που φαίνεται καλό είναι… όντως τόσο καλό.
Και δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις ότι είναι πάμπολλες οι αφορμές στην καθημερινότητα για να επιβεβαιώσεις (συνήθως με απογοήτευση) ότι τα φαινόμενα απατούν.
Όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, στις εξής περιπτώσεις:
Σουτιέν μεγαλύτερο (ή με ενίσχυση)
Όλο το βράδυ που την είχες απέναντί σου είχες ζαλιστεί. Τα μάτια σου είχαν σφηνώσει στα μπαλκόνια και κατέβαζαν κερασάκια και δολάρια σαν οθόνες κουλοχέρη. Δεν ήταν ντεκολτέ απ’ αυτά που νιώθεις το κουμπί του πουκαμίσου να σε απειλεί με εκτόξευση, αλλά έδειχνε γιοματάρι. Μέχρι που κατάφερες να φτάσεις στο τελικό στάδιο. Να την πείσεις να έρθει σπίτι σου για… DVD. Και βάζοντας το χέρι μέσα από το σουτιέν, ένιωσες την ίδια προδοσία με μούφα ταινία που σου ‘χε φανεί φοβερή στο τρέιλερ.
Πατατάκια
Κανείς ποτέ δεν πίστεψε ότι μπορεί να χορτάσει με πατατάκια. Και αν το πίστεψε, γρήγορα διαπίστωσε ότι επρόκειτο για ψευδαίσθηση. Αυτό ακριβώς όμως είναι το πρόβλημα: Το πόσο γρήγορα το διαπιστώνεις! Γιατί βλέπεις τη συσκευασία φαρδιά και γυαλιστερή να φουσκώνει από… περηφάνια. Και εντέλει, αφού το χέρι σου διανύσει απόσταση μεγαλύτερη του κενού μεταξύ συρμού και αποβάθρας για να φτάσει το προϊόν, χρειάζονται 5-6 γενναίες χουφτιές για ν’ ακούσεις το… χρουτς-χρουτς από το νύχι στο σακουλάκι.
Περουκίνι
Το να χάνεις τα μαλλιά σου δεν είναι κάτι τόσο φοβερό. Αν δεν έχεις καταφύγει σε τριχοδάνειο (με ισχνή χωρίστρα να ξεκινά από τη μία πλευρά και να φτάνει στην άλλη προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα) καμία άλλη λύση δεν είναι ντροπή. Ούτε καν το περουκίνι! Γιατί ναι, υπάρχουν κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις (που για κάποιον ανεξήγητο λόγο εντοπίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο) που κάνουν «μπαμ». Υπάρχουν όμως και άλλες που καταφέρνουν να ξεγελάσουν ότι κάτωθεν του στιλπνού μαλλιού υφίσταται γλόμπος.
Πεϊνιρλί
Έχουμε αναφερθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν σε αυτή την απάτη. Σε αυτόν τον «απατεώνα» των αρτοσκευασμάτων. Σε αυτό το υπερεκτιμημένο έδεσμα που σκανδαλωδώς έχει κάνει… καριέρα ως λιχουδιά. Γιατί είναι απίστευτο το πώς κατάμουτρα σε κοροϊδεύει. Το πόσο προκλητικά σου πουλάει παπατζιλίκι. Και το πόσο εξοργιστικά σε κάνει να πιστεύεις ότι ξεχειλίζει από τυριά, ζαμπά και λοιπά αλλαντικά, ενώ στην πραγματικότητα πρέπει να φας… μισό κιλό ψωμί μέχρι να συναντήσεις κάποια ίχνη τους.
Μεταγραφή αεροδρομίου
Εντάξει, υπήρξαν και κάποιοι που βγήκαν. Κάποιοι (λίγοι) που δικαίωσαν τις προσδοκίες και το όνομα που κουβαλούσαν. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία όμως τα ονόματα που «γκρέμισαν» αεροδρόμια στην Ελλάδα δεν δικαιολόγησαν ακριβώς τη φασαρία που έγινε για χάρη τους. Και συνήθως, ενώ ο οπαδός περιμένει παιχταρά που θα πάρει αμπάριζα και θα κάνει κουτούς τους αντιπάλοι (sic), ο λεγάμενος αποδεικνύεται «παλτουδιά» και «συνταξιούχος» που ήρθε κατά ‘δω να κολλήσει τα τελευταία του ποδοσφαιρικά ένσημα.