5 απαραίτητα μέτρα για να ξαναρχίσει το ελληνικό πρωτάθλημα μετά τον κορωνοϊό

Μόνο έτσι…
5 απαραίτητα μέτρα για να ξαναρχίσει το ελληνικό πρωτάθλημα μετά τον κορωνοϊό
25 Απριλίου 2020 | 01:51

Ανάμεσα στα πράγματα που ανυπομονούμε πώς και πώς να επιστρέψουν μετά τον κορωνοϊό είναι και το ποδόσφαιρο.

Εδώ και μέρες προσπαθούν οι ομοσπονδίες και οι ομάδες να βρουν ένα ασφαλές πλάνο για να ξαναρχίσει επιτέλους η μπάλα.

Την ώρα λοιπόν που κορυφώνονται οι διεργασίες για να συνεχιστεί με κάποιο τρόπο η Σούπερ Λίγκα ήρθε η είδηση από τη Γερμανία να δείξει τον δρόμο.

Διότι η πρόταση του υπουργείου εργασίας της χώρας να φορούν όλοι οι παίκτες μάσκα κατά τη διάρκεια των αγώνων, έκανε αυτονόητα κάποια αντίστοιχα μέτρα ούτως ώστε να ξαναρχίσει και το δικό μας πρωτάθλημα.

Όπως, για παράδειγμα, τα εξής:

Μάσκα Μπλάνκο

Απόκριες δεν γιορτάσαμε. Ανάμεσα στ’ άλλα που στερηθήκαμε φέτος λόγω του κορωνοϊού ήταν και τα καρναβάλια. Ποτέ δεν είναι αργά όμως. Γιατί μπορεί να συνδυαστεί το μασκάρεμα με τα μέτρα υγιεινής. Αρκούν λοιπόν κάποιες ελαφρές τροποποιήσεις στη μάσκα του Ζορό (ή του σούπερ ήρωα που προτιμά ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής) για να πιάνει και τη μύτη. Και οι παίκτες όχι μόνο θα παίζουν με ασφάλεια, αλλά θα έχουν έτοιμο τρόπο να πανηγυρίσουν και χωρίς αγκαλιές.

Κολάν Χανιωτάκη

Ολόσωμη εμφάνιση δεν έχει εφευρεθεί ακόμα. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως τέτοια η πατροπαράδοτη σωβρακοφανέλα, αλλά και πάλι δεν προστατεύει απόλυτα από τυχόν έκθεση. Γι’ αυτό θα μπορούσε να θεσπιστεί η υποχρεωτική ενδυμασία ΟΛΩΝ των παικτών (και όχι μόνο των τερματοφυλάκων) με το κολάν Χανιωτάκη. Αεροστεγώς τοποθετημένο (με φανέλα και κάλτσες να μπαίνουν από μέσα) και ό,τι κοντινότερο στη στολή των νοσοκόμων για τον κορωνοϊό.

Μπάνιο με μπεταντίν μετά από τάκλιν

Μια λύση θα ήταν να απαγορευτούν τα τάκλιν, όπως συμβαίνει στα γηπεδάκια 5Χ5. Στην τρομακτική σκέψη ωστόσο του πού θα ξεσπούσαν την οργή τους σε μια τέτοια περίπτωση παλικάρια όπως ο Βράνιες και ο Σεμέδο, δεν φαίνεται και τόσο καλή ιδέα. Σε αντίθεση με την εφαρμογή της κλασικής τακτικής Κατακουζηνού: Διακοπή του αγώνα σε κάθε τάκλιν (ούτως ή άλλως δεν παίζεται και καθόλου με 67 χρήσεις VAR) και υποχρεωτικός ψεκασμός δράστη και θύματος με μπεταντίν.

Ντόπινγκ με αντισηπτικό αλά Τραμπ

Κανονικά η χρήση ουσιών απαγορεύεται. Εδώ μιλάμε όμως για θέμα δημόσιας υγείας. Οπότε γι’ αυτή -και μόνο- την περίπτωση θα μπορούσε να επιτραπεί. Μόλις δοθεί λοιπόν η τυπική συγκατάθεση και των επιστημόνων στην καταπληκτική (όσο και σωτήρια) ιδέα του Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορεί κάλλιστα να εφαρμοστεί και στο ποδόσφαιρο: Με υποχρεωτικό ντοπάρισμα όλων των παικτών πριν τη σέντρα (ή και κατά τη διάρκεια του αγώνα) με αντισηπτικό.

Αποστολή μηνύματος για σκοράρισμα

Είναι θέμα χρόνου να αρθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Σύντομα θα πάψει να είναι απαραίτητο το μήνυμα για να βγούμε έξω. Καλό θα ήταν όμως στην μπάλα να συνεχίσει η εφαρμογή του μέτρου. Για να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Και στα σημεία που μαζεύεται… κόσμος (δηλαδή στις δυο περιοχές) να είναι υποχρεωτική η αποστολή SMS με ονομ/νυμο και τον αριθμό «9» για να μπορεί κάποιος να μπει και να σκοράρει.

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved