4 πρόστιμα που πρέπει να επιβληθούν στα ΜΜΜ εκτός απ’ τα 150 ευρώ για μάσκα
Βρείτε μας στο

Είναι πλέον οριστικό.

Αφού καταλήξαμε ότι οι μάσκες δεν είναι τελικά επικίνδυνες, αλλά απαραίτητες μετά τη λήξη της καραντίνας, ξεκαθαρίστηκε ότι θα πέφτουν πρόστιμα σε όποιον δεν τις χρησιμοποιεί.

Μαθαίνοντας λοιπόν ότι το 150άρι θα ισχύει και γι’ αυτούς που δεν θα φορούν μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όσοι τα χρησιμοποιούν έκαναν πιθανότατα και μια άλλη σκέψη.

Ότι τώρα που πήραμε φόρα με τα πρόστιμα, καλό θα ήταν να επιβάλλονται και σε μερικές άλλες -εξίσου επικίνδυνες- κατηγορίες επιβατών.

Όπως, για παράδειγμα, οι εξής:

1.200 ευρώ για τον μπίχλα

Ήρθε η ώρα να παταχθεί το μαρτυρικό φαινόμενο. Να καθαρίσουμε (κυριολεκτικά) μ’ αυτή τη μάστιγα. Αφού εμμένει στη διαχρονική διαμάχη του με το σαπούνι και συνεχίζει να κερνάει αναθυμιάσεις, ο κλασικός βρωμύλος που πάντα συναντάται σε ΜΜΜ θα πρέπει να πονέσει στην τσέπη. Μπας και συνειδητοποιήσει ότι δεν κάνει κακό λίγο αποσμητικό. Δεν είναι δαιμονισμένο το roll on. Και δεν θα… ξεβαφτιστεί, αν αφήσει λίγο (λυτρωτικό για τους υπόλοιπους) νεράκι να τρέξει πάνω του.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

4 πρόστιμα που πρέπει να επιβληθούν στα ΜΜΜ εκτός απ’ τα 150 ευρώ για μάσκα

500 ευρώ γι’ αυτόν που μιλάει δυνατά στο τηλέφωνο

Δεν έχει σημασία αν το κάνει ακούσια (επειδή είναι κουφός) ή εκούσια (επειδή θέλει να πουλήσει μούρη). Το πρόστιμο πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο για τον ενοχλητικό που θεωρεί απαραίτητο να μοιραστεί τη συνδιάλεξή του μαζί μας. Γι’ αυτόν που φωνάζει στο τηλέφωνο λες και ο συνομιλητής του να είναι στο Κοσσυφοπέδιο. Γι’ αυτόν που πιστεύει ότι ενδιαφέρει όλο το λεωφορείο/βαγόνι η διαφωνία με τη μάνα του ή πώς πήγε το χθεσινοβραδινό ραντεβού με τη Σούλα.

4 πρόστιμα που πρέπει να επιβληθούν στα ΜΜΜ εκτός απ’ τα 150 ευρώ για μάσκα

300 ευρώ γι’ αυτόν που θέλει να πιάσει κουβέντα

Είναι κακό πράγμα η μοναξιά. Και κατανοητή -ως έναν βαθμό- η ανάγκη κάποιου να επικοινωνήσει. Αρκεί να καταλαβαίνει… μέχρι πού θέλει να επικοινωνήσει και ο άλλος. Ότι ενδεχομένως να μην έχει όρεξη να συζητήσει για το πέναλτι που πήρε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι ή (ακόμα χειρότερα) για το πόσο μεγάλη… συνωμοσία είναι αυτή που στήθηκε στις πλάτες μας με τον κορωνοϊό. Ίσως είχε μια δύσκολη μέρα και θέλει έναν επίσης σιωπηλό (και όχι σπασαρχ…α) επιβάτη στη δίπλα θέση.

4 πρόστιμα που πρέπει να επιβληθούν στα ΜΜΜ εκτός απ’ τα 150 ευρώ για μάσκα

800 ευρώ στην κυράτσα που βιάζεται να μπει/βγει

Κανονικά θα έπρεπε να τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών: Να κρατείται τελευταία και να περιμένει να μπουν ΟΛΟΙ οι άλλοι πριν μπει κι η ίδια. Καλύτερα όμως πρόστιμο γιατί τέτοια ποινή μπορεί να τη σκοτώσει. Είναι βέβαιο ότι δεν θ’ αντέξει να μην πάρει το χρυσό μετάλλιο εισόδου στο βαγόνι. Να μην κερδίσει την ικανοποίηση ότι τα κορόιδα έφαγαν τη σκόνη της. Να μην είναι η πρώτη που θα πατήσει τα πόδια των ταλαίπωρων που δεν πρόλαβαν ακόμα να βγουν.

4 πρόστιμα που πρέπει να επιβληθούν στα ΜΜΜ εκτός απ’ τα 150 ευρώ για μάσκα