Μια γουλιά αρκεί για να σε πείσει: Το «ποτό» που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου… χθες
Βρείτε μας στο

Δεν χρειάζεται να «δικαιολογείσαι», το ξέρουμε- θα ήταν παράλογο να συνέβαινε το αντίθετο, μιας και βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος: στο σπίτι του άντρα (spoiler alert: εξ ου και menshouse.gr).

Ξέρουμε, λοιπόν, πως η αυστηρή διατροφή σου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μπίρες, κανένα ουίσκι, λίγο ρούμι, μερικές φορές ούζο, ενίοτε- όταν έρχονται οι φίλοι σου σπίτι- ένα δικό σου κοκτέιλ που το έχεις ονομάσει “Fantastic Four” (συνταγή: βάζουμε σ’ ένα ψηλό ποτήρι 25% μπίρας, 25% ουίσκι, 25% ρούμι και 25% ούζο, ανακατεύουμε καλά, τσεκάρουμε τα εφημερεύοντα και μετά πίνουμε). Ωραία όλ’ αυτά, δε λέμε, όμως…

Όμως πού είναι το ασβέστιο που πρέπει να παίρνεις, σαν ενήλικας, σε ημερήσια βάση; Το μαγνήσιο; Το λίθιο; Τα όξινα ανθρακικά; Καλό το Fantastic Four (ιδίως αν ήσουν πάντοτε περίεργος για να δεις πώς λειτουργεί η πλύση στομάχου), αλλά οι θερμίδες που έχει κάθε ποτήρι του πρέπει να είναι οριακά λιγότερες από 2 πιτόγυρα Θεσσαλονίκης «με απ’ όλα».

Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν σου εκμυστηρευόμασταν πως υπάρχει ένα «ποτό» χωρίς θερμίδες που καλύπτει το 25% των ημερήσιων αναγκών σου σε ασβέστιο, περίπου το 15% σε μαγνήσιο και, παράλληλα, ξεδιψάει, αναζωογονεί, ξυπνάει, ενυδατώνει, και διευκολύνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, χωρίς να κάνει «έκπτωση» στη γεύση;

Μια γουλιά αρκεί για να σε πείσει: Το «ποτό» που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου… χθες

Θα νόμιζες πως έχουμε προβεί σε υπερκατανάλωση Fantastic Four και δεν ξέρουμε τι λέμε, σωστά;

Λάθος: απλά δοκιμάσαμε- και «κολλήσαμε» σε βαθμό γευστικού… κακουργήματος- την Souroti!

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Εξηγούμαστε: ο φυσικός πόρος ΣΟΥΡΩΤΗ είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και άλατα, που αποτελούν τα σημεία υπεροχής και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του. Το ελληνικό προϊόν προσφέρει στον οργανισμό πολύτιμα στοιχεία με ωφέλιμες δράσεις, συμπληρώνοντας τη διατροφή.

Είναι χαρακτηριστικό πως ένα λίτρο Souroti καλύπτει περίπου το 25% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο και σχεδόν το 15% των ημερήσιων αναγκών σε μαγνήσιο ενός ενήλικα.

Πρακτικά, μια γουλιά είναι μια μικρή και θαυματουργή δόση από ένα εξαιρετικά δροσιστικό μεταλλικό νερό, που δεν περιέχει καθόλου θερμίδες και πρόσθετα συντηρητικά.

Για πάνω από έναν αιώνα το φυσικό ανθρακούχο νερό, που αναβλύζει λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, με τις ιδιότητές του ξεδιψάει και ανακουφίζει χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα.

Αυτό του το προτέρημα σε συνδυασμό με όλα όσα αναφέραμε παραπάνω έφεραν, και δικαίως, εγχώρια και διεθνή αναγνώριση- η οποία δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά έχει τις «ρίζες» της 90 χρόνια πίσω:

Μια γουλιά αρκεί για να σε πείσει: Το «ποτό» που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου… χθες

Από τη δεκαετία του 1930 ο φυσικός πόρος της ιστορικής πηγής «ΣΟΥΡΩΤΗ» είχε ανακηρυχθεί ως Ιαματικός. Το 1991 η Souroti αναγνωρίστηκε ως Φυσικό Μεταλλικό Νερό ασβεστούχο, μαγνησιούχο, οξυανθρακικό, υπόξινο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο, μαγνήσιο, όξινα ανθρακικά και διοξείδιο του άνθρακα στην πηγή υδροληψίας.

Η αδιαμφισβήτητη ποιότητα του προϊόντος βραβεύεται το 1992 στη Μαδρίτη από τον Οργανισμό Arch of Europe, όπου αποκτά τον “Χρυσό Αστέρα”, βραβείο που απονέμεται στα ποιοτικότερα προϊόντα του κόσμου.

Το 2014, στα πλαίσια της νομοθεσίας, αναγνωρίστηκε ως Ιαματικό νερό για ποσιθεραπεία, με ιατρική τεκμηρίωση των ιδιοτήτων και των ευεργετικών δράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό, από την Ομάδα Ιατρικής Μελέτης των Ιαματικών Νερών.

Μάλιστα, το Μάιο 2020, το ελληνικό προϊόν βραβεύτηκε με το βραβείο ανώτερης γεύσης «SUPERIOR TASTE AWARD» από το International Taste Institute, κάτι που πιστοποιεί την εξαιρετική του γεύση και ποιότητα.

Κι επειδή μία, ακόμα και εξέχουσα, γεύση ποτέ δεν είναι αρκετή, η Souroti κάνει το γαστριμαργικό βήμα παραπάνω: αναζωογονεί με τρία νέα αρώματα που στηρίζονται στη φυσικότητα και την αγνότητα των στοιχείων της και παραμένει αυθεντική στην αρχική αποστολή της.

Με τα φυσικά αρώματα δυόσμου και μέντας, λεμονιού και λάιμ, αγγουριού και λάιμ δημιουργεί μια γκάμα με φυσικώς ανθρακούχο νερό χωρίς ζάχαρη και με λιγότερο από μία θερμίδα. Γι’ αυτό…

Μια γουλιά αρκεί για να σε πείσει: Το «ποτό» που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου… χθες

Γι’ αυτό το ξέρουμε- θα ήταν παράλογο, όπως προείπαμε, να συνέβαινε το αντίθετο: το μεταλλικό νερό του συγκεκριμένου φυσικού πόρου είναι σκέτη πώρωση και το γεγονός πως εδώ και μια εξαετία έχει αναγνωριστεί ως ιαματικό νερό αποτελεί το κερασάκι στην υγρή τούρτα.

Μια γουλιά αρκεί για να πειστεί ακόμα και ο Θωμάς και για να παραφραστεί, δικαιολογημένα, μια από τις διασημότερες «ρήσεις» της Βορείου, και όχι μόνο, Ελλάδος:

Σαν την Souroti δεν έχει…