Δεν θέλει κόπο: Πώς να εντυπωσιάσεις στο ρεβεγιόν με 100 ευρώ budget
Βρείτε μας στο

Είναι κλισέ, αλλά είναι και αλήθεια.

Οι λέξεις κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα τσακίζουν.

Ειδικά αν είσαι άνδρας, μερικές φορές είναι προτιμότερο να σου σπάσουν τα μούτρα ή να σου δώσουν τα πόδια στο χέρι, παρά ν’ ακούσεις συγκεκριμένες προσβολές.

Κατηγορίες που σε προσβάλλουν θανάσιμα.

Προσφωνήσεις-μαχαιριές που ανεξαρτήτως του πόσο δυνατός χαρακτήρας είσαι, πάντα θα σε πονάνε.

Όπως, για παράδειγμα, οι εξής:

Μικροτσούτσουνε

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Όσο κι αν δεν το παραδέχονται, όλοι οι άνδρες έχουν πρεμούρα με το πέος τους. Από την εφηβική ηλικία που μπαίνουν στη διαδικασία να το μετρούν (για να διαπιστώσουν πού βρίσκονται σε σχέση με τον μέσο όρο) μέχρι τα γηρατειά που αρχίζουν ν’ αγωνιούν αν και πόσο θα… ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του, είναι ένα θέμα που τους αγχώνει. Γι’ αυτό και η κατηγορία/αιχμή/υπονοούμενο ότι συναγωνίζεται σε μέγεθος μπάμια ή τυρογαριδάκι είναι πάντοτε κάτι πολύ οδυνηρό για να το διαχειριστούν με ψυχραιμία.

Λέξη και μαχαιριά στην καρδιά: Οι 5 λέξεις που πονάνε περισσότερο έναν άνδρα

Χέστη

Δεν έχει σημασία αν ισχύει ή όχι. Αν αδικείται από την προσφώνηση ή είναι όντως του δόγματος ότι «του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ». Για έναν άνδρα το να χαρακτηριστεί φοβιτσιάρης είναι μια ρετσινιά σοβαρή. Όχι μόνο επειδή πάει κόντρα στο στερεότυπο «οι άνδρες δεν κλαίνε» που (καλώς ή κακώς) τον περιβάλλει από μικρό. Αλλά κι επειδή ξέρει πως ένα από τα κυριότερα πράγματα που ξενερώνουν ή απωθούν μια γυναίκα είναι η αίσθηση ότι ο τύπος που έχει δίπλα της δεν μπορεί να της προσφέρει ασφάλεια και… λυγάει στα δύσκολα.

Λέξη και μαχαιριά στην καρδιά: Οι 5 λέξεις που πονάνε περισσότερο έναν άνδρα

Μαμάκια

Η σχέση ενός άνδρα με τη μάνα του είναι ιερή. Είναι λόγος να κάνει οποιαδήποτε υπέρβαση και να πάει φυλακή (που λέει ο λόγος) αν κάποιος του την προσβάλλει. Παρόλα αυτά η κατηγορία ότι δεν έχει… βγει ακόμα κάτω απ’ τα φουστάνια της είναι πάντοτε σοβαρή. Του πέφτει πολύ βαριά για να τη δεχθεί (ή να την παραδεχθεί αν ισχύει). Γιατί ακόμη κι αν εξακολουθεί να του φτιάχνει το γαλατάκι του πριν πάει για ύπνο ή τη συμβουλεύεται μέχρι και στο πώς θα δέσει τα κορδόνια του, πονάει πάντα να του υπενθυμίζουν ότι πρέπει να απογαλακτιστεί.

Λέξη και μαχαιριά στην καρδιά: Οι 5 λέξεις που πονάνε περισσότερο έναν άνδρα

Κερατά

Η υποψία και μόνο τον πανικοβάλλει. Στη σκέψη και μόνο ότι το έτερόν του ήμισυ μπορεί να έχει κάποιον άλλον σε… μεγαλύτερη εκτίμηση τρομοκρατείται. Πόσω μάλλον να του το αποκαλύψει κάποιος (ή έστω να του βάλει ψύλλους στ’ αυτιά ότι μπορεί να ισχύει). Διότι ανεξάρτητα από το πόσο κουλ το παίζει ή αν στο ίδιο παράπτωμα έχει υποπέσει κι ο ίδιος, για έναν άνδρα δεν θα υπάρχει ποτέ χειρότερη και πιο ντροπιαστική προσβολή από το ότι η συμβία… αλλού τρώει, αλλού πίνει κι αλλού πάει και το δίνει.

Λέξη και μαχαιριά στην καρδιά: Οι 5 λέξεις που πονάνε περισσότερο έναν άνδρα

Κιόλας;

Σε πλήρη συνάρτηση με το άγχος για το μέγεθος (βλέπε πρώτη κατηγορία περί μικροτσούτσουνου) είναι και η αγωνία ενός άνδρα αν είναι καλός στο κρεβάτι. Αν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και αν ικανοποιεί αρκετά την παρτενέρ του. Γι’ αυτό μια από τις πιο φρικτές ερωτήσεις που μπορεί εκείνη να του κάνει είναι η συγκεκριμένη. Αυτή η μια λέξη που είναι αρκετή για να τον διαλύσει. Και να επιβεβαιώσει τον φόβο του ότι στα 2,5 λεπτά ερωτικού μαραθωνίου που προσέφερε η κυρία δεν πρόλαβε καν να πιάσει τη… σκυτάλη.

Λέξη και μαχαιριά στην καρδιά: Οι 5 λέξεις που πονάνε περισσότερο έναν άνδρα