Αυτά είναι τα μέτρα προστασίας που προτείνει το κίνημα κατά της μάσκας στα σχολεία (Pics)

Οι συνετές προτάσεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν από την επιστημονική κοινότητα.

Τρεις μέρες έχουν περάσει από την επίσημη ανακοίνωση πως με το άνοιγμα των σχολείων και το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου θα ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους μαθητές. Μέσα σε αυτές τις τρεις ημέρες ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια οι σελίδες και οι ομάδες στο Facebook, με γονείς και όχι μόνο, που είναι ενάντιοι στις μάσκες στους μαθητές.

Η ρητορική που χρησιμοποιείται σε αυτά τα γκρουπ θυμίζει έντονα το κίνημα των αντιεμβολιαστών, στον τρόπο γραφής και στη διάδοση ανυπόστατων και αντιεπιστημονικών θεωριών συνωμοσίας, στη θρησκοληψία αλλά και σε μία πίστη η οποία εκπορεύεται από άσχετες πληροφορίες ή απλή ψευτομαγκιά.

Τα γκρουπ αυτά μετρούν μερικές δεκάδες χιλιάδες μέλη ήδη και ο αριθμός τους αυξάνεται, ακόμα και αν μέσα παρεισφρέει κόσμος που μπαίνει για να γελάσει ή να διαβάσει από περιέργεια τι γράφεται.

Παρότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα απαντάει καθημερινά με αποδείξεις στις θεωρίες ότι η μάσκα θα προκαλέσει από λιποθυμίες μέχρι θανάτους στα παιδιά, τα μέλη των ομάδων αυτών δεν φαίνεται να πείθονται, τους αρκεί ένα στάτους ή ένα κείμενο σε ένα ψεκασμένο blogspot για να το κοινοποιήσουν σε ρυθμούς μετάδοσης του ιού.

Κάποιοι από αυτούς δεν πιστεύουν καν στην ύπαρξη του ιού, άλλοι στη μεταδοτικότητα του από τα παιδιά, σε άλλους αρκεί η δύναμη της πίστης, άλλοι πιστεύουν ότι η μάσκα κρύβει τσιπάκια του Μπιλ Γκέιτς και του Σώρρος για τον έλεγχο του μυαλού των μαθητών, ενώ υπάρχουν και οι ακόμα πιο ακραίοι που υπόσχονται γλυκά στα κανακάρια τους αν τους φέρουν σπίτι και τις μάσκες των συμμαθητών τους σαν τρόπαια πολέμου.

Φυσικά εμείς στηρίζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια ψεκασμένου και αντιεπιστημονικού παραληρήματος γι’ αυτό και δίνουμε συμβουλές για τα μέτρα που θα πρότειναν τα ηγετικά μέλη των ομάδων αυτών για την προστασία από τον κορωνοϊό (σε όσους πιστεύουν ότι υπάρχει).

Αυτά τα μέτρα προστασίας θα πρότειναν τα μέλη των ομάδων «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολεία»

Ασπίδες, κράνη και σπαθιά των αρχαίων προγόνων μας, Σπαρτιατών και μη. Έτσι τα παιδιά μας θα σκληραγωγηθούν όπως οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, καμία ασθένια δε θα τους πλησιάζει. Θα πεθαίνουν μόνο στη μάχη του διαλείμματος στην ουρά για τη ζαμπονοτυρόπιτα του κυλικείου.

Όχι απλά δε χρειάζονται μάσκες αλλά τα παιδιά πρέπει να έρχονται σε άμεση σωματική επαφή για να φανεί το πιο δυνατό. Έτσι θα δημιουργούνται αντισώματατα στους πιο ικανούς και όσοι αξίζουν να ζήσουν θα ζήσουν.

Όχι απλά δε χρειάζονται μάσκες και αποστάσεις, αφού τα παιδιά δε μεταδίδουν τον ιό αλλά καλό θα ήταν να τα συντροφεύουν στις αίθουσες οι ηλικιωμένοι παππούδες και γιαγιάδες τους. Κρίμα είναι να ζουν απομονωμένοι σε μικρά διαμερίσματα και γηροκομεία. Όλοι μαζί στις αίθουσες. Η αγάπη της γιαγιάς θα τους προστατέψει όλους. Ούτε οι μάσκες, ούτε τα αντισηπτικά.

Σχολεία με μόνο άξιους δασκάλους που θα μεταφέρουν τη σοφία των ψεκασμένων γκρουπ. Δάσκαλοι που θα μαθαίνουν στα παιδιά θεωρίες συνωμοσίας, τις αξίες των πολεμιστών του Ήλιου και του κρυμμένου πλούτου αλλά και των υπερδυνάμεων του ελληνικού DNA. Αν ο ιός πλησιάσει τους μαθητές ο δάσκαλος θα του κάνει μήνυση.

Οι σχολικές τσάντες δε θα έχουν πια βιβλία, τετράδια, μολύβια και στυλό. Μόνο εξοπλισμό για την καταπολέμηση βαμπίρ, δαιμόνων, λυκανθρώπων και ζόμπι. Αυτά υπάρχουν, ο ιός όχι. Σκόρδα, σταυροί, παλούκια, αγία γραφή, ασημένιες σφαίρες και ό,τι άλλο χρειαστεί ένας μαθητής, όλα εκτός από μάσκες.

Μία γιαγιά μέσα στην τάξη θα ξεματιάζει όποιον μαθητή δε νιώθει καλά. Ή ακόμα καλύτερα θα τους ξεματιάζει όλους γιατί μπορεί να υπάρχουν ασυμπτωματικοί. Όλα τα παιδιά θα φορούν μεγάλες χάντρες-ματάκια για να μην τους πιάνει το μάτι. Ούτε μάσκες χρειάζονται ούτε εμβόλια. Φτου φτου, κακό μάτι.

Κάθε μέρα θα αφιερώνεται μία ώρα από το πρόγραμμα σε αγιασμό. Φαίνεται ότι ο απλός ετήσιος αγιασμός στην αρχή της χρονιάς δεν αρκεί οπότε καθημερινά τα παιδιά θα ξεπλένονται με αγιασμό και θα φροντίζουν τις γλάστρες με τον βασιλικό για να υπάρχει πάντα φρέσκος στην τάξη όλη τη σχολική περίοδο.