Τι σχέση μπορεί να έχει ο θρυλικός Ευλογητός της «Λάμψης» με την ΑΕΚ;
Βρείτε μας στο

Αν μια ομάδα έχει ζήσει κάθε είδους σίριαλ, αυτή είναι αναμφίβολα η ΑΕΚ:

Σίριαλ μεταγραφικά. Σίριαλ διοικητικά. Σίριαλ για το αν θα μείνει ή θα φύγει κάποιος παίκτης ή κάποιος (Σερβοέλληνας) προπονητής.

Σίριαλ επιβίωσης και σίριαλ ακόμα και για το αν θα καταφέρει να φτιάξει το γήπεδό της.

Είναι στη μοίρα, θαρρείς, αυτού του συλλόγου τίποτα να μην είναι απλό. Όλα τα θέματα να είναι εν δυνάμει περίπλοκα και όλα να μπορούν ανά πάσα στιγμή να γίνουν π…άνα!

Έτσι είναι αυτή η ομάδα και γι’ αυτό την αγαπούν οι περισσότεροι (αυτοκαταστροφικοί) φίλοι της.

Και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που η μεγαλύτερη (και σίγουρα η πιο καλτ) μορφή στην ιστορία των ελληνικών σίριαλ είναι κι αυτή συνδεδεμένη με την ΑΕΚ.

Έστω και με τρόπο που ουδέποτε θα φανταζόταν κανείς!

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Τι σχέση μπορεί να έχει ο θρυλικός Ευλογητός της «Λάμψης» με την ΑΕΚ;

Στα 14 χρόνια που διήρκεσε η τηλεοπτική «Λάμψη» παρέλασαν τεράστιες μορφές από τα πλατό της.

Δημιουργήθηκαν ανεπανάληπτοι χαρακτήρες από το αστείρευτο μυαλό του Νίκου Φώσκολου.

Κανένας όμως στο σύνολο 3.457 επεισοδίων δεν κατάφερε να ξεπεράσει και να μείνει περισσότερο αποτυπωμένος στο μυαλό των τηλεθεατών από τον θρυλικό «Ευλογητό»!

Τον ψυχοπαθή κακοποιό που θεωρούσε ότι ήταν σε συνεννόηση με τον Θεό, ώστε να καθαρίσει τη γη από τα «πάσης φύσεως κτήνη».

Τον μυστήριο δολοφόνο με την αλλόκοτη μάσκα που τιμωρούσε πρεζέμπορους, εμπρηστές, ιερόδουλες -ακόμα και διεφθαρμένους τελωνειακούς.

Και τον σημερινό… εκφωνητή των ποδοσφαιρικών αγώνων της ΑΕΚ:

O οποίος με την ίδια φωνή που κάποτε ψιθύριζε στα «θύματά» του τις τελευταίες λέξεις πριν τα καθαρίσει, σήμερα ξεσηκώνει τους οπαδούς στο ΟΑΚΑ!

Από την εποχή που ο Ντέμης Νικολαΐδης ανέλαβε πρόεδρος στην «Ένωση» ο Κώστας Τερζάκης -περί ου ο λόγος- εκτελεί καθήκοντα κονφερασιέ στα εντός έδρας παιχνίδια.

Χωρίς να ξέρει κανείς τη μορφή του (ακριβώς όπως συνέβαινε και με τον «Ευλογητό») ο ταλαντούχος ηθοποιός έχει συνδεθεί με πλήθος συγκινήσεων της ομάδας.

«Έντυσε» με τη φωνή του στιγμές ενθουσιασμού (όπως νίκες στο Champions League και κατάκτηση πρωταθλήματος) μα και στιγμές οδύνης (όπως ο υποβιβασμός από την πρώτη κατηγορία).

Πόσοι ξέρουν όμως ότι τα αισθήματά του για την ΑΕΚ είναι το ίδιο δυνατά με αυτά που έτρεφε ως «Ευλογητός» για την Τατιάνα Δράκου (από τα χέρια της οποίας, σε μια από τις πιο τραγικές ειρωνείες όλων των εποχών, έμελε να εξοντωθεί);

Και πόσοι έχουν καταλάβει ότι από το ίδιο λαρύγγι που ανακοινώνονται σήμερα οι ενδεκάδες και ότι «σκόρερ για την ομάδα μας ο Μιχάληηηηηης Μπακάκηηηης» (λέμε και καμιά μ…α να περνάει η ώρα) έβγαιναν κάποτε ανεπανάληπτες ατάκες όπως το «είμαι απεσταλμένος του Θεού και έχω την εντολή να καθαρίσω το ναό του από τους έμπορους των ψυχών και τους αργυραμοιβούς των συνειδήσεων»;