Αυτές είναι οι χρήσεις του νέου φωτισμού της Ακρόπολης (Pics)
Βρείτε μας στο

Χτες το βράδυ έγιναν σε μία υπέρλαμπρη, κυριολεκτικά, τελετή τα αποκαλυπτήρια του νέου φωτισμού του βράχου της Ακρόπολης και των ξεχωριστών μνημείων πάνω και γύρω από αυτή.

Οι υπάρχοντες λαμπτήρες φωτισμού αντικαταστάθηκαν από νέους τύπου LED με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, χαμηλότερο κόστος συντήρησης και δυνατότητα εναλλαγής μορφών φωτισμού.

Τα νέα φώτα ακτινοβολούν προς κάθε πιθανή κατεύθυνση, ο μπλε φωτισμός τους καλύπτει κάθε γωνία στοχεύοντας ακόμα και προς τον ουρανό.

Όλοι η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού ήταν παρούσα και μετά τα αποκαλυπτήρια τα social media πήραν φωτιά και όχι δεν ήταν κυριολεκτική, δεν την προκάλεσαν τα λέιζερ της Ακρόπολης.

Όλη αυτή η πανδαισία ακτίνων, όλος αυτός ο μπλε φωτισμός, ο οποίος γινόταν ακόμα πιο έντονος όσο νύχτωνε και μεγάλωνε η αντίθεσή του με το σκοτάδι του ουρανού της Αθήνας έφερε στο μυαλό των χρηστών των social media πολλές συγκρίσεις.

Πολλοί ήταν αυτοί που έμειναν ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα, ενώ άλλοι το έκριναν ως ένα κιτς δημιούργημα το οποίο δεν ταιριάζει με τη μορφή και την ιστορικότητα του μνημείου.

Το Menshouse έψαξε και βρήκε όμως τις εναλλακτικές χρήσεις αυτού του φωτισμού, γιατί πίσω από κάτι προφανές πάντα κρύβονται και άλλοι λόγοι επιλογής του.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…
Αυτές είναι οι χρήσεις του νέου φωτισμού της Ακρόπολης (Pics)

Φάρος: Η Ακρόπολη πλέον θα λειτουργεί και σαν ενεργός φάρος, για οποιοδήποτε πλοίο πλησιάσει ή απλά χαθεί και βρεθεί να πλέει στους πρόποδες του ιερού βράχου της.

Αυτές είναι οι χρήσεις του νέου φωτισμού της Ακρόπολης (Pics)

Στενές επαφές τρίτου τύπου: Ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει πριν λίγα χρόνια για μία ιστορία ενός νέου που συνάντησε έναν εξωγήινο στον Λυκαβηττό και από τότε σε άκρα μυστικότητα ξεκίνησε το σχέδιο «Επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς». Το σχέδιο ολοκληρώθηκε με τον φωτισμό της Ακρόπολης από την οποία θα στέλνονται σήματα στους γειτονικούς γαλαξίες για να αποκτήσουμε ακόμα περισσότερο τουρισμό στη διάρκεια του χειμώνα.

Αυτές είναι οι χρήσεις του νέου φωτισμού της Ακρόπολης (Pics)

«Χορεύω Michael Jackson, με καμαρώνουν όλοι, και η άσπρη μου η κάλτσα φωσφορίζει στο στρομπόλι» τραγουδούσαν τα Ημισκούμπρια στη «Ντισκοτέκ» και ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης θα λειτουργεί ιδανικά για τα ντίσκο πάρτι των σπιτιών των γύρω περιοχών.

Αυτές είναι οι χρήσεις του νέου φωτισμού της Ακρόπολης (Pics)

Ένας από τους προβολείς δεν είναι προβολέας στην πραγματικότητα αλλά το σήμα που εκπέμπει το σπαθί των Οιωνών, το σπαθί του Λάιονο από την Θαντέρα που ειδοποιεί όλους τους Θάντερκατς, σε όποιο σημείο της Αθήνας και να βρίσκονται.

Αυτές είναι οι χρήσεις του νέου φωτισμού της Ακρόπολης (Pics)

Σε συνεργασία με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στον Παρθενώνα τοποθετείται προβολέας ο οποίος θα στέλνει ουράνιο σήμα σε υπερήρωες της πόλης για να δρουν ακόμα και μεταμεσονύκτια που όλα είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού, εντοπίζοντας τους παρανομούντες.

Κάποιοι πιο παρατηρητικοί βλέποντας τα φώτα υπέθεσαν ότι Τρανσφόρμερς κρύβονται μέσα στον Παρθενώνα και παίζουν με τα λέιζερ όπλα τους. Εντάξει, αυτή δεν είναι σοβαρή πιθανότητα, είναι τελείως επιστημονική φαντασία.