Άγγιξαν το Πούλιτζερ: Τα 10 καλύτερα πολιτικά και αθλητικά πρωτοσέλιδα που έχουν δει τα μάτια μας (Pics)
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Άγγιξαν το Πούλιτζερ: Τα 10 καλύτερα πολιτικά και αθλητικά πρωτοσέλιδα που έχουν δει τα μάτια μας (Pics)

10 συλλεκτικά κομμάτια που αν τα κρατήσετε στο αρχείο σας και τα πουλήσετε μετά από 15 χρόνια, θα αγοράσετε δυο Νεϊμάρ, εύκολα...

Το έργο μας ήταν δύσκολο, όμως η αποστολή ιερή. Έπρεπε να βρούμε ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες υποψήφια τα 10 κορυφαία πρωτοσέλιδα του πολιτικού και αθλητικού Τύπου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, το Menshouse ξεσκόνισε το πλούσιο αρχείο του και βρήκε μικρά διαμάντια που όλοι πρέπει να δουν.

10 αθλητικά και πολιτικά πρωτοσέλιδα που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ. Αν πιστεύετε ότι είμαστε υπερβολικοί, δείτε και θα αλλάξετε γνώμη…

10. Όταν λέμε «κληρονομικό χάρισμα», αυτό εννοούμε: ο προπονητής του Εκουαδόρ μιλάει στον «Πρωταθλητή» για τη σαΐτα που άκουγε στο όνομα «Φέλιξ Μπόρχα», παρομοιάζοντάς τον με τον Ρονάλντο. Μάλιστα, ισχυρίζεται πως θ’ αφήσει εποχή (μάλλον τον χειμώνα εννοούσε, γιατί τέτοιο παλτό, δύσκολα συναντάς). Ο Ριβάλντο τρίβει τα χέρια του που βρήκε επιτέλους παίκτη της κλάσης του, ο ίδιος ο Μπόρχα υπόσχεται 25 γκολ κάθε σεζόν, όμως ο Τροντ Σόλιντ θεωρεί πως τα οπίσθιά του εφαρμόζουν τέλεια στα καθίσματα του πάγκου και σπανίως τον βάζει να παίξει. Ο Μπόρχα είναι Ρονάλντο, λοιπόν. Ή, καλύτερα, ο Ρονάλντο είναι Μπόρχα.

mporxa

9. Μπαίνει στη δεκάδα γιατί τόσο επιτυχημένη πρόβλεψη δεν έχει κάνει ούτε ο συχωρεμένος ο Πητ Παπαδάκος στον Θέμη Σινάνογλου. Κάποιος πρέπει να τιμήσει αυτόν που σκέφτηκε τον συγκεκριμένο τίτλο για την αρετή και την τόλμη του. Γιατί αντί να προτιμήσει κάτι πιο ασφαλές όπως: «Μνημόνιο; We will see» ή «Μνημόνιο; Θέλω λίγο χρόνο να σκεφτώ. Σου αξίζει κάτι καλύτερο ΥΓ Και σε βλέπω και σαν φίλο» προτίμησε να ρισκάρει και να δικαιωθεί. Σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε κάποιος να τον κατηγορήσει ότι ήταν ντοπαρισμένος όταν διάβασε το βουλωμένο γράμμα (είχε μασήσει τρία φύλλα Δάφνης σαν την Πυθία και τον Νίκο Χορταρέα).

avgi

8. Πρωτοσέλιδο που παίρνει σκηνή από σειρά, περιγράφει την σκηνή χωρίς να αναφέρει ότι είναι τηλεοπτικό προϊόν μυθοπλασίας και χώνει μέσα και το όνομα της συζύγου του πρωταγωνιστή γιατί έτσι γουστάρει, χωρίς λόγο, δε θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας. Τεράστια γραμματοσειρά στο «OΡΓΙΑ» και στις «κoκες». Πουθενά η λέξη Netflix. Αρρώστια.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Άγγιξαν το Πούλιτζερ: Τα 10 καλύτερα πολιτικά και αθλητικά πρωτοσέλιδα που έχουν δει τα μάτια μας (Pics)

7. Όταν το Ποντίκι πιάνει το ποντίκι του υπολογιστή (pun intended) και ανοίγει το photoshop μόνο επικά πρωτοσέλιδα μπορούν να προκύψουν. Στο προκείμενο έχουμε τον Τσίπρα στον ρόλο του πρωτάρη Ντάστιν Χόφμαν να παρασύρεται από τα θέλγητρα της milf Άγκελα Μέρκελ, στο ρόλο της Ανν Μπάνκροφτ. Είμαστε τυχεροί που η καλή εφημερίδα δεν εμπνεύστηκε φωτοσοπιά από ταινία του Γκουσγκούνη.

protoselido_5.2.151423077295

6. Όταν λείπει ο αρχισυντάκτης στην Ελεύθερη Ώρα οι συντάκτες κάθονται και βλέπουν κινούμενα σχέδια ή μικιμάο όπως τα λένε ακόμα στην αίθουσα σύνταξης. Μια μέρα που δεν είχαν κοιμηθεί καλά (κάτι τα όνειρα με τις προφητείες, κάτι ο Πούτιν που τους επισκέπτεται σε μορφή οράματος) έκαναν το λάθος και έβγαλαν σε πρωτοσέλιδο ένα μίκιμάο που έβλεπαν αντί για τον Παΐσιο. Και για να τα μπαλώσουν είπαν πως κάτι είχε προφητεύσει και αυτό το παιδικό. Κάπως έτσι έχουν διορθώσει πολλές γκάφες τους και κανείς δεν κατάλαβε το λάθος. Βάζεις μια τυχαία φωτογραφία, συμπληρώνεις μια δόση προφητείας και μια τζούρα ράσου και έχεις φρεσκότατο πρωτοσέλιδο Ελ. Ώρας να σπαρταράει.

176077565. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ. Όποιος δοκιμάσει να σχολιάσει αυτό το έπος είναι σα να προσπαθεί να εξηγήσει το χαμόγελο της Μόνα Λίζα.

Άγγιξαν το Πούλιτζερ: Τα 10 καλύτερα πολιτικά και αθλητικά πρωτοσέλιδα που έχουν δει τα μάτια μας (Pics)

4. Έχουμε δει θαύματα και θαύματα στις μέρες μας αλλά αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία. Ακόμα και οι συντάκτες της Ελ. Ώρας άσπρισαν από το φόβο τους για τα δεινά που έρχονται μετά από αυτόν τον οιωνό. ΚΑΝΤΗΛΙ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ. Καντήλι κουνιέται. Όχι όμως με βοήθεια. Κουνιέται μόνο του. Δεν βάζει καν μουσική να ακούσει για να κουνηθεί. Κουνιέται μόνο του. Τα ύστερα του κόσμου. Μάρτυρες το είδαν να πηγαίνει μόνο του στην κουζίνα και να γεμίζει λαδάκι όταν έχει κουνηθεί πολλές ώρες και νιώθει αδυναμία. Αυτά όμως θα τα διαβάσετε μέσα, σε αναλυτικό ρεπορτάζ.

17613346

3. Ψάχνεις από δω, ψάχνεις από κει, ανοίγεις λεξικά, όμως κάθε φορά που βλέπεις αυτό το πρωτοσέλιδο, το μόνο που μπορείς να πεις, έχει τη μορφή αποσιωπητικών: «….». Η Ελλάδα μία μέρα νωρίτερα έχει ολοκληρώσει τον πιο εκκωφαντικό θρίαμβο στην ιστορία του ποδοσφαίρου και η Live Score επιλέγει έναν εκλεπτυσμένα πρόστυχο κεντρικό τίτλο. Α, να- ιδού μια λέξη: Respect.

score

2. Αν υπάρχει δικαιοσύνη και αξιοκρατία σε αυτόν τον πλανήτη, βρίσκεις τον δημοσιογράφο που το σκέφτηκε και υπογράφει και το ρεπορτάζ ( Στην εφημερίδα “Το Καρφί”) και του δίνεις με απευθείας ανάθεση ένα Πούλιτζερ και το πρασινομυγί σακάκι του Φλωρινιώτη για να το πουλήσει με 2,5 εκατομμύρια στον Γκαλίτσιο να αγοράσει ολόκληρη την εφημερίδα…

karfi

1. Όλα τα λεφτά η λεπτομέρεια της ελιάς. Γιατί εμείς στην Αυριανή ή κάνουμε ρεπορτάζ ή δεν κάνουμε. Ότι ο πονηρούλης ο Ζάχος γεύτηκε τα κάλλη της Μιμής, είδηση δεν το λες. Θα μπορούσε και το Χάι να την έχει: «Σοκ! Λίγα τα ψωμιά του Ζάχου που γεύτηκε τα κάλλη της ετοιμοθάνατης Μιμής κάτω απ’ την ετοιμόρροπη ελιά που ‘χει δάκο». Είδηση είναι ότι έμαθε πως δεν ήταν κάτω από μουριά ή ρουπακοβελανιδιά, αλλά κάτω από μια λαϊκή ελιά…

avriani