Τώρα σοβαρά, υπάρχει επιστήμονας που έδωσε το OK γι' αυτό το μέτρο;
Βρείτε μας στο

Έχουμε εμπεδώσει πλέον ότι τα φετινά Χριστούγεννα (όπως και το περσινό Πάσχα) θα είναι διαφορετικά από τ’ άλλα.

Συνήθειες και παραδόσεις που αρμόζουν στην εποχή θα μπουν… στον πάγο φέτος εξαιτίας των μέτρων της πανδημίας.

Ένα από τα πράγματα λοιπόν που θα λείψουν τις γιορτές που διανύουμε θα είναι και τα κάλαντα.

Όπως ξεκαθάρισε η κυβέρνηση, στις απαγορεύσεις συμπεριλαμβάνεται και το καθιερωμένο… πρόγραμμα σε πόρτες και κατώφλια.

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. «Παραθυράκια» που μπορούν ν’ αξιοποιηθούν από τους πιτσιρικάδες.

«Ντρίμπλες» που μπορούν να κάνουν για να βγάλουν και φέτος το μεροκάματο.

Όπως, για παράδειγμα, οι εξής:

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Τηλεδιάσκεψη

Η υποδομή υπάρχει ήδη. Με κάποιες μικρές τροποποιήσεις στην πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης (ώστε σε πρώτη φάση να λειτουργεί και να μην πέφτει συνεχώς) οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση ο ένας στο σπίτι του άλλου. Ε, δεν θα χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το να στηθούν μπροστά στις οθόνες με τα τριγωνάκια τους και να κρατούν ένα ευδιάκριτο ταμπελάκι με αριθμό IBAN, ώστε οι γονείς των μεν να καταθέτουν τον οβολό τους για τα κάλαντα των δε και αντίστροφα.

Βρέθηκε νόμιμο «παραθυράκι»: Έτσι θα πουν οι μικροί φέτος τα κάλαντα παρά την απαγόρευση

Μήνυμα για γυμναστική στην Πάρνηθα

Αφού το έκανε κοτζάμ πρωθυπουργός, οι πιτσιρικάδες θα κωλώσουν; Εξάλλου το είπε ξεκάθαρα και ο Άδωνις (σε μια από τις σπάνιες και αυθόρμητες περιπτώσεις όπου έσπευσε να υπερασπιστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη): Ο καθένας μπορεί να στείλει μήνυμα και να πάει για γυμναστική στην εξοχή. Καβαλάνε λοιπόν και οι μπόμπιρες τα ποδήλατά τους και σε περίπτωση ελέγχου όσο κάνουν στάσεις για κάλαντα, ισχυρίζονται ότι είναι (κι αυτοί) καθ’ οδόν για την Πάρνηθα.

Βρέθηκε νόμιμο «παραθυράκι»: Έτσι θα πουν οι μικροί φέτος τα κάλαντα παρά την απαγόρευση

Κούριερ

Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Μπορεί λοιπόν η παροιμία να έχει μουσουλμανική αναφορά, ωστόσο μπορεί να εφαρμοστεί άριστα στα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Διότι οι πιτσιρικάδες απαγορεύεται να πάνε για κάλαντα, αλλά δεν απαγορεύεται να τα… στείλουν: Με ζωντανή ηχογράφηση σε cd, το οποίο θα αποστέλλεται σε συγκεκριμένα σπίτια συγγενών (κατά προτίμηση αυτών που χαρτζιλικώνουν γερά) και πληρωμή του με αντικαταβολή.

Βρέθηκε νόμιμο «παραθυράκι»: Έτσι θα πουν οι μικροί φέτος τα κάλαντα παρά την απαγόρευση

Click away

Θεωρητικά τα κάλαντα είναι παράδοση. Ας μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλό μας. Ενθυμούμενοι τις γερές… μπάζες που κάναμε και οι ίδιοι ως πιτσιρικάδες τις εποχές ΠΑΣΟΚ, μπορούμε να παραδεχθούμε ότι είναι μια εμπορική συναλλαγή. Και ως εμπορική συναλλαγή, πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο που προβλέπεται αυτή την εποχή: Με online κλείσιμο ραντεβού στις πόρτες επιλεγμένων σπιτιών και τμηματική παροχή της υπηρεσίας (τραγουδώντας αυστηρά μέχρι το «Χριστός γεννάται σήμερον εν Βηθλεέμ τη πόλη»).

Βρέθηκε νόμιμο «παραθυράκι»: Έτσι θα πουν οι μικροί φέτος τα κάλαντα παρά την απαγόρευση