Τα ειδικά μέτρα απαγόρευσης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Βρείτε μας στο

Εδώ και ένα χρόνο έχουμε πήξει στις απαγορεύσεις.

Δεν προλαβαίνουμε να χαλαρώσουμε λίγο με την πανδημία και αμέσως έρχονται νέα περιοριστικά μέτρα.

Αφού την ανοίξαμε που την ανοίξαμε λοιπόν τη φάμπρικα με τα «μη», ας βγει και κάτι καλό.

Ας το εκμεταλλευτούμε για να γλιτώσουμε από αφόρητα σαχλές και επαναλαμβανόμενες καταστάσεις.

Ας αποφασιστούν ενόψει της 14ης Φεβρουαρίου (που εξακολουθεί να κάνει καριέρα ως «μέρα των ερωτευμένων») συγκεκριμένα μέτρα που θα μας απαλλάξουν από την πλήξη.

Όπως, για παράδειγμα, τα εξής:

Απαγορεύονται οι τούρτες σε σχήμα καρδιάς

Τα ειδικά μέτρα απαγόρευσης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Αρκετά πια. Φτάνει. Μετά από τόσα χρόνια συναντάς ακόμα κόσμο που πιστεύει πως -αντικρίζοντας μια τούρτα σε σχήμα καρδιάς ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου- υπάρχει κοπέλα/στόχος να γίνει κοπέλα/σύζυγος που θα σκεφτεί: «Θεέ μου, τι υπέροχη έκπληξη, πού πάει και τα σκέφτεται ο σατανάς». Πάρε ένα προφιτερόλ. Πάρε μια τουλούμπα. Πάρε μια πάστα-ποντικάκι, ρε αδελφέ, να της θυμίσεις τα παιδικά της χρόνια. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο εκτός από το προβλέψιμο γλύκισμα που κουράζει πλέον και μόνο στην όψη.

Τα ειδικά μέτρα απαγόρευσης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Απαγορεύονται τα λούτρινα αρκουδάκια

Το πιο κλισέ δώρο στην ιστορία των πιο κλισέ δώρων. Πιο αναμενόμενο και από έκρηξη του Άδωνι Γεωργιάδη σε υποψία κριτικής στον πρωθυπουργό. Πραγματικά θα έπρεπε να υπάρχει ειδικό μέρος στην κόλαση για τους «αγαπούληδες» αυτού του κόσμου που εξαντλούν τη φαντασία τους σε οποιοδήποτε λούτρινο ζώο (και ειδικά αρκουδάκι). Χωρίς να σκέφτονται πως αυτό που τώρα θα εκληφθεί ως ένδειξη αγάπης, μετά από έναν επεισοδιακό -χτύπα ξύλο- χωρισμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως το απόλυτο εργαλείο για βουντού.

Τα ειδικά μέτρα απαγόρευσης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Απαγορεύονται οι όρκοι αιώνιας αγάπης

Ο λαός -σε ένα από τα δικά του διαχρονικά κλισέ- το έχει πει ξεκάθαρα: «Μεγάλη μπουκιά (από την τούρτα καρδιά) φάε. Μεγάλο λόγο μην πεις». Παρόλα αυτά εξακολουθούν να είναι πολλοί εκείνοι που δεν αντιστέκονται στον πειρασμό. Που παρασύρονται από τον ενθουσιασμό τους. Που ανοίγουν το στόμα τους σε τρυφερά τετ-α-τετ και ορκίζονται αιώνια αγάπη και αφοσίωση. Με αποτέλεσμα να καταλήγουν συχνά μετανιωμένοι, απογοητευμένοι ή… παντρεμένοι (χωρίς ν’ αποκλείεται και ο συνδυασμός των τριών).

Τα ειδικά μέτρα απαγόρευσης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Απαγορεύονται οι πανηγυρισμοί παικτών «καρδούλα»

Δεδομένου ότι αυτή τη φορά η 14η Φεβρουαρίου πέφτει Κυριακή θα πρέπει να εκληφθούν και ειδικά μέτρα. Να προληφθούν (ή μάλλον να εξαλειφθούν) φαινόμενα που συνδυάζουν τις… αγαπουλίτσες με την μπάλα: Όπως για παράδειγμα η μάστιγα του πανηγυρισμού με σχηματισμό καρδιάς. Κάθε σκόρερ που θα σαλιαρίζει τοιουτοτρόπως μπροστά από την κάμερα θα πρέπει να δέχεται κίτρινη (τουλάχιστον) κάρτα. Και ταυτόχρονα να του αφαιρείται με συνοπτικές διαδικασίες το γκολ κατόπιν χρήσης VAR.

Τα ειδικά μέτρα απαγόρευσης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου