Τα καλύτερα intro τραγούδια σε σειρές animation που αγαπήσαμε (poll)
Βρείτε μας στο

Λένε πως το καλύτερο φάρμακο για τη μιζέρια και την απογοήτευση, είναι η καταβύθιση στη νοσταλγία, στις αναμνήσεις που μας κάνουν να νιώθουμε γαλήνη και ασφάλεια.

Γι΄αυτό κι είπαμε, με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στη χώρα να είναι αποπνικτικά τρομακτική, να το γυρίσουμε στις αναμνήσεις και να σας βάλουμε κι εσάς στη διαδικασία. Θυμηθήκαμε λοιπόν τα intro songs από τις animation σειρές που βλέπαμε τις περασμένες δεκαετίας και θέλουμε να ψηφίσετε αυτό που θεωρείτε το καλύτερο. Δύσκολη επιλογή προφανώς, ιδίως από τη στιγμή που ξεκάθαρα καλύτερο είναι το ελληνικό του DragonBall, οπότε μπορείτε να ψηφίσετε για τη δεύτερη θέση.

Tom and Jerry Kids

Αν και μου πήρε καιρό να καταλάβω το σημείο που έλεγε Droopy and Dripple, τα πρωινά σαββατοκύριακου που ήμουν μικρό παιδί, 16 χρονών, και έβλεπα τις διαμάχες του Τομ και του Τζέρι, τα έχω μέσα στην ψυχούλα μου.

The Magic School Bus

Σε ένα animation που κάποιες φορές πήγαινε στα όρια του spooky και μας ψιλοβρεχόταν το σωβρακάκι, δε θα μπορούσε παρά να υπάρχει ένα πιο ελεύθερο flow σε μελωδία τραγουδιού που να εκτείνεται από την τζαζ στο πιο funk και πάλι προς τα πίσω.

Scooby Dooby Doo

Εδώ έχουμε διπλή καταχώρηση. Το μεν τραγούδι τίτλων της ενήλικης παρέας του Σκούμπι ήταν βγαλμένο από τα υγρά όνειρα των Beatles.

Από την άλλη, το αντίστοιχο των baby εκδοχών τους ήταν βγαλμένο από τα υγρά όνειρα της Έλλης Κοκκίνου.

Teenage Mutant Ninja Turtles

Δε γράφονται πια τέτοιοι στίχοι. Θα μπορούσαμε να το φανταστούμε και σε edition ragtime.

Βάζει τα γυαλιά στην Αθήνα: Το νησί με το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα που αποθεώνεται διεθνώς (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δεν χωρούσε ο κόσμος στο δρόμο: Τα 2 νησιά που «τίγκαραν» το Πάσχα

Saber Rider

Το intro του Saber Rider είναι τέτοιας ποιότητας που δε θα μας ξάφνιαζε αν το τραγουδούσαν οι τύποι από το Αραχτοί και Λάιτ.

Chip ‘n’ Dale Rescue Rangers

Αν κλείσεις τα μάτια, θα μπερδευτείς και θα νομίζεις ότι ακούς Toto ή καμιά μεγάλη συνεργασία καλλιτεχνών τύπου We Are The World. Κι όμως είναι theme song για Chip ‘n’ Dale.

Captain Planet

Τι θα μπορούσε να συμβεί αν έβαζε σε μπλέντερ τη φωνή της Μπόνι Τάιλερ με τη Σίντι Λόπερ; Μα φυσικά το τραγούδι του Captain Planet, με εξαίρεση ένα σημείο που είναι λες και σου δίνουν στρατιωτικά παραγγέλματα και θα βγει κάποιος αλεξιπτωτιστής να φωνάξει.

Thundercats

Εδώ έχουμε μια ποίηση, αφού το τραγούδι συνδυάζει και το κομμάτι απαγγελίας, με τον Λάιονο να λέει «Thunder, thunder, thundercats oooooh» σα να διαβάζει στίχο του Ρίτσου, έχουμε όμως και το τραγούδι που άνετα θα μπορούσε να είναι κάτι σαν το Blinding Lights των animation. Να το ακούς δηλαδή όταν κάνεις γυμναστική για να σε κινητοποιεί το vibe του.

Pokemon

Το τραγούδι των Pokemon είναι το καρτουνίστικο ισοδύναμο του Blue. Όπως στο δεύτερο λέγαμε άλλ’ αντ΄άλλα στους στίχους, έτσι και στα Pokemon. «Γιουτιτμι εντ αουτιτγιου, ποκεμόοοον γκακατσεμόλ». Όχι; Μόνο εμείς; Κάπου σε κάποια στιγμή λέει και κάτι για μανάδες, αλλά παίρνουμε απόσταση από τέτοιους στίχους.

DragonBall

Θα μπορούσε να είναι μελωδία τίτλων σε κάποιο Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα. Αυτό ενδεχομένως να το έκανε το κορυφαίο τραγούδι όλων των εποχών σε όλα τα είδη μουσικής. Ακόμα κι έτσι μιλάμε για το καλύτερο που έχουμε ακούσει σε animation και είναι από τις σπάνιες φορές που η ελληνική εκδοχή είναι καλύτερη από την ξένη.

Εσχάτως ακούσαμε μια slow version του τραγουδιού στον Nostos 100.6 και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε ποιος έχει κάνει τέτοια διασκευάρα. Μέχρι να το βρούμε, βάλτε να ακούτε κι εσείς Nostos μπας και το πετύχετε και στείλτε μας μήνυμα αν μάθετε.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου;

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου;

Tom and Jerry Kids
The Magic School Bus
Scooby Dooby Doo
Teenage Mutant Ninja Turtles
Chip ‘n’ Dale Rescue Rangers
Captain Planet
Thundercats
Pokemon
DragonBall
Saber Rider
Make quizzes with QuizMaker