«250.000, δεν κάνω πλάκα»: Ο παίκτης-φαινόμενο που κέρδισε το σκρατς σε live σύνδεση για 2η φορά
Βρείτε μας στο
EXTRAS

«250.000, δεν κάνω πλάκα»: Ο παίκτης-φαινόμενο που κέρδισε το σκρατς σε live σύνδεση για 2η φορά

Του είπαν να αφηγηθεί την απίστευτα τυχερή ιστορία του. Αλλά δεν είχαν δει τίποτα ακόμα...

Η έκφραση «έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε και πορτοφόλι» χρησιμοποιείται δίκην (απόλυτης) υπερβολής για να αποτυπώσει καταστάσεις παροιμιώδους τύχης.

Υπάρχει ωστόσο ένας άνθρωπος στον πλανήτη στον οποίο η φράση θα ταίριαζε γάντι, χωρίς… ψήγμα υπερβολής. Είναι σε οχτώ λέξεις το life story του Αυστραλού Μπίλι Μόργκαν, ο οποίος το 1998… πέθανε για 14 λεπτά, μόνο και μόνο για να αναστηθεί και να κερδίσει δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο τη λοταρία!

Ο Μόργκαν ήταν ένας τυπικός βιοπαλαιστής, οδηγός φορτηγού στο επάγγελμα, που δεν είχε καν μόνιμη κατοικία, ζώντας σε τροχόσπιτο στα προάστια της Μελβούρνης. Στα 37 χρόνια του, τον Ιούνιο του ’98, είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που από τύχη και μόνο δεν εξελίχθηκε σε δυστύχημα. Ο Μόργκαν βγήκε ζωντανός από τη σύγκρουση, υπέστη όμως καρδιακή προσβολή και νοσηλεύτηκε σε εντατική μονάδα θεραπείας. Τα φάρμακα που του χορηγήθηκαν προκάλεσαν αλλεργική αντίδραση στον οργανισμό του, η οποία κατέληξε θανατηφόρα.

Η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά. Ο Μόργκαν ήταν κλινικά νεκρός.

Κάτι περισσότερο από 14 λεπτά αργότερα ο 37χρονος Αυστραλός ανέκτησε, με κάποιο τρόπο, σφυγμό και καρδιακούς παλμούς. Δεν ανέκτησε όμως και τις αισθήσεις του, βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση. Λίγες ημέρες αργότερα και ενώ η κατάσταση του δεν είχε βελτιωθεί, οι γιατροί συνέστησαν στους συγγενείς του να αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη. Η διάγνωση ήταν ότι θα έμενε φυτό στο υπόλοιπο της ζωής του. Οι αδελφές του όμως ήταν αντίθετες και έτσι ο Μόργκαν μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, το οποίο εξέταζε τις αντιδράσεις ασθενών με κώμα και επιδιδόταν σε διάφορες μελέτες.

«250.000, δεν κάνω πλάκα»: Ο παίκτης-φαινόμενο που κέρδισε το σκρατς σε live σύνδεση για 2η φορά

Με τον νεοφερμένο ασθενή όμως η επίβλεψη διήρκεσε ελάχιστα. Την 15η ημέρα από τον τραυματισμό και την καρδιακή προσβολή, ο Μόργκαν συνήλθε πλήρως, προς τεράστια έκπληξη του ιατρικού προσωπικού. Στον τοπικό Τύπο η περίπτωση του αναδείχτηκε ως «ιατρικό θαύμα». Αυτό που θα ακολουθούσε θα υπερέβαινε τις διαστάσεις ακόμα και της έννοιας «θαύμα»…

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Μερικούς μήνες αργότερα, ο Μόργκαν θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του στην λοταρία, αγοράζοντας ένα σκρατς . Μόλις το έξυσε αναφώνησε «bingo», καθώς το «δώρο» αντιστοιχούσε σε ένα Toyota Corolla, αξίας 30.000 δολαρίων.

Η ομολογουμένως ιδιαίτερη ιστορία του προσέλκυσε το ενδιαφέρον τηλεοπτικού σταθμού της Μελβούρνης, που του πρότεινε να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος σε ένα ντοκιμαντέρ και μετά τη διήγηση για την περιπέτεια της υγείας του να γίνει αναπαράσταση της νίκης του στο σκρατς. Η κάμερα «έγραφε» όταν ο Μόργκαν μπήκε στο πρακτορείο, αγόρασε ένα σκρατς και ξεκίνησε να το ξύνει. Δεν προβλεπόταν να μιλήσει καθόλου, αφού το βίντεο θα «ντυνόταν» με την αφήγηση του, αλλά με αυτό που αντίκρισε ήταν αδύνατο να μείνει σιωπηλός.

«Μόλις κέρδισα 250.000 δολάρια…», είπε γυρνώντας προς την κάμερα και όταν τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου χαμογέλασαν, νομίζοντας ότι κάνει, πλάκα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν αστειεύεται. Ο Μπιλ Μόργκαν είχε όντως κερδίσει το τζακ-ποτ του σκρατς! Ήτοι 250.000 δολάρια, live on camera, αναπαριστώντας την πρότερη νίκη των 30.000 δολαρίων.

«Νομίζω ότι θα πάθω ακόμα μία… καρδιακή προσβολή», πρόσθεσε, συγκινημένος…

Μετά από 22 χρόνια, ο Μόργκαν δεν έχει πάθει καμία καρδιακή προσβολή, χαίρει άκρας υγείας και ζει μια άνετη ζωή μαζί με τη γυναίκα του Λίζα, έχοντας επενδύσει εκείνο το τζακ-ποτ στην αγορά σπιτιού. Εξακολουθεί έκτοτε να αγοράζει κάθε εβδομάδα ένα σκρατς αξίας 5€, αλλά δεν έχει κερδίσει παρά κάποια μικροποσά, σποραδικά.

Φυσικά δεν το αποδίδει στην… γκίνια! «Κάθε μέρα, ακόμα και αυτές που δεν έχω την καλύτερη διάθεση, μυρίζω τα τριαντάφυλλα, κοιτάζω τον ήλιο και σκέφτομαι πόσο τυχερός είμαι», λέει ο ίδιος, αναφερόμενος στην επιστροφή του από τον άλλο κόσμο με… γεμάτες τις τσέπες.