Της «έκλεψε» τη ζωή: Πόσα λεφτά κέρδισε ο πατέρας της Britney Spears απ’ τη σκληρή επιτροπεία
Βρείτε μας στο

To Φεβρουάριο του 2007, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς εμφανίστηκε με τελείως ξυρισμένο κεφάλι, θέλοντας, όπως εξήγησε αργότερα, να πετάξει από πάνω της την εικόνα του Sex Symbol που κάποιοι άλλοι της φόρτωσαν.

Στην πραγματικότητα ήταν η περίοδος που η συμπεριφορά και η δημόσια εικόνα της ξεκίνησαν να τελούν υπό την επήρεια της εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ. Την άνοιξη του ’07 η Μπρίτνεϊ μπήκε μόνη της σε κλινική αποτοξίνωσης, ενώ στα Video Music Awards εκείνης της χρονιάς η εμφάνιση και η ερμηνεία του «hit Gimme More» προκάλεσε έως και… λύπηση, καθώς η διάσημη ποπ σταρ έδειχνε να κάνει αγγαρεία σε ένα performance που θεωρείται έως και σήμερα ένα από τα χειρότερα σε τελετή απονομής βραβείων.

H χειρότερη χρονιά όμως στην καριέρα και τη ζωή της ήταν η επόμενη. Τον Ιανουάριο του 2008 εισήχθη σε κλινική του Λος Άντζελες μετά από καταγγελία του πρώην συζύγου της για παράνομη άρνηση (της) να δει τον γιο τους και έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι της. Εντοπίστηκε να έχει κάνει χρήση μιας άγνωστης ουσίας και μετά τη νοσηλεία της μεταφέρθηκε σε ψυχιατρικό θάλαμο του ιατρικού κέντρου Ronald Reagan στο Λ.Α. Εκεί, υποχρεώθηκε σε ακούσια ψυχιατρική κράτηση και ουσιαστικά άνοιξε ο δρόμος για να περάσει η περιουσία της και η ίδια η ζωή της στον έλεγχο του πατέρα της, Τζέιμι Σπίαρς και του δικηγόρου του, Άντριου Γουόλετ.

Κόντρα στη θέληση της, το δικαστήριο αποφάσισε την ασυνήθιστη νομική ρύθμιση με την οποία ο πατέρας της «διορίστηκε» κυρίαρχος της ζωής της. Λαμβάνοντας τη νομική δυνατότητα να έχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στην περιουσία και τα ζητήματα της καριέρας της, ως μάνατζερ, οικονομικός διαχειριστής, αλλά και εκείνος που αποφασίζει για όλα. Ακόμα και για το αν η κόρη του θα μείνει έγκυος!

Πρόκειται για ένα τύπο κηδεμονίας – επιτροπείας που ορίζεται από δικαστήριο και προορίζεται για άτομα που δεν μπορούν πλέον να λαμβάνουν αποφάσεις για τον εαυτό τους, συνήθως ηλικιωμένα και άτομα με αναπηρία.

Για 13 χρόνια ο πατέρας της μανατζάρει μια περιουσία 60 εκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας, σύμφωνα με τους New York Times, αποκομίσει ένα ποσό κοντά στα 5 εκατ. δολάρια.

Σε αυτά περιλαμβάνεται ο μισθός των 16.000 δολαρίων που προέβλεπε η νομική απόφαση ως μηνιαία αποζημίωση στον πατέρα της για τη διαχείριση της περιουσίας της. Δεδομένου ότι η καταβολή αυτού του μισθού ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2009, το συνολικό ποσό που έχει καρπωθεί ο Τζέιμι Σπίαρς σε αυτά τα 12 χρόνια είναι 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Επιπλέον, η Σπίαρς έπρεπε να καταβάλλει τμήμα των εσόδων της από τις περιοδείες και τις εμφανίσεις που έκανε, κάτι που εξηγεί τους ισχυρισμούς της πως αναγκαζόταν να εργαστεί ακόμη και σε περιόδους που δεν αισθανόταν καλά. Σε αυτές τις πληρωμές περιλαμβανόταν το 1,5% από τις πωλήσεις εισιτηρίων και εμπορευμάτων από τις συναυλίες «Piece of Me», που πραγματοποιήθηκαν από το 2013 έως το 2017 στο Λας Βέγκας. Σύμφωνα με την Caesars Entertainment, αυτή η παραγωγή κατέγραψε κέρδη 137,7 εκατ. δολ., αποφέροντας στον Τζέιμι Σπίαρς το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Είχε προηγηθεί μια «αρπαχτή» περίπου 500.000 δολαρίων για την περιοδεία της Μπρίτνεϊ «Femme Fatale» το 2011, στην οποία ο πατέρας της είχε, σύμφωνα με τους Times, μερίδιο 2,95%.

Εκτός από το «μισθό» και τις προμήθειες, η Μπρίτνεϊ κατέβαλε συνολικά περίπου 300.000 δολάρια για τα ενοίκια επαγγελματικού χώρου στον «κηδεμόνα» της, ενώ στη «χασούρα» της πρέπει να προστεθούν και τα πολυδάπανα δικαστικά έξοδα που απέρρεαν από το καθεστώς επιτροπείας. Μόνο από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Οκτώβριο του 2019, οι νομικοί εκπρόσωποι του πατέρα της την χρέωσαν με το ποσό των 170.000 δολαρίων.

Πέραν βέβαια της οικονομικής «αφαίμαξης» από τον πατέρα της και την ομάδα του, το πλέον επώδυνο και αυτό που ίσως δεν θα γιατρευτεί ποτέ είναι το ψυχολογικό τραύμα που της έχει προκαλέσει με τον πλήρη έλεγχο της προσωπικής ζωής της. Η Σπίαρς κατήγγειλε ότι η φαρμακευτική αγωγή που της χορηγούταν τα τελευταία 8 χρόνια, συμπεριελάμβανε και λίθιο, ένα πολύ «δυνατό ναρκωτικό», ενώ βέβαια το πιο σοκαριστικό απ’ όλα είναι η απαγόρευση να αφαιρέσει από τη μήτρα της το σπιράλ που την εμποδίζει να μείνει έγκυος.

Απομένει πια να φανεί αν αυτό το καλοστημένο κόλπο εκμετάλλευσης της τραγουδίστριας, από μια ομάδα που πλαισιώνεται από νομικούς, γιατρούς και ποιος ξέρει πόσες ακόμα ειδικότητες, θα «αντέξει» τις καταγγελίες της 39χρονης σούπερ σταρ, αλλά και την κατακραυγή της κοινής γνώμης.