Τα 4 μέτρα που θα κάνουν και τους πιο φανατικούς αντιεμβολιαστές να εμβολιαστούν άμεσα
Βρείτε μας στο

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της Τετάρτης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (αλλά και σε Πάτρα, Ηράκλειο) αποτέλεσαν ένα μίνι «σοκ» ακόμα και για όσους έχουν στενές παρτίδες με… επίτιμα στελέχη του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Σταυροί και εθνικά λάβαρα είχαν την τιμητική τους, το «Χριστός Ανέστη» και ο Εθνικός Ύμνος έγιναν συνθήματα κατά της «νέας τάξης πραγμάτων», ενώ για κάποιο λόγο που χρειάζεσαι αχαλίνωτη φαντασία να αντιληφθείς, στη Θεσσαλονίκη οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν και το «Μακεδονία Ξακουστή».

Για να μην μακρηγορούμε, υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν στο Bluetooth του κινητού τους τον εντοπισμό του τσιπ που φέρουν στον οργανισμό τους όσοι εμβολιασμένοι βρίσκονται γύρω τους και άλλοι που υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια είναι σύριγγες με βιολογικό επιβλαβές υλικό που θα επιφέρει θανάτους, αυτοάνοσα νοσήματα και διάφορες άγνωστες αρρώστιες. Για όλους αυτούς το εμβόλιο έχει λάβει την κωδική ονομασία «μπόλι», ενώ όσοι έλαβαν την απόφαση να εμβολιαστούν είναι στην καλύτερη «πρόβατα» και στη χειρότερη θύματα.

Φυσικά υπάρχουν και άνθρωποι απολύτως φυσιολογικοί που ιδεολογικά αντιτίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και μπορείς να ανοίξεις κουβέντα μαζί τους χωρίς να προδικάζεις ότι θα τελειώσει σε 3 δευτερόλεπτα με την ατάκα περί «κατά φαντασία θανάτων».

Για όλους όμως – όσο φανατικοί κι αν είναι κατά των εμβολίων – υπάρχει μια ασφαλής μέθοδος πειθούς για επίσκεψη σε ένα εμβολιαστικό κέντρο. Εκτείνεται σε μια φανταστική δεσμίδα τεσσάρων μέτρων, που η εφαρμογή έστω και του ενός από αυτά θα αποδείκνυε ότι το πράγμα δεν θέλει… κόπο, αλλά τρόπο.

1) Aνακοινώνει η κυβέρνηση ότι πλέον το εμβόλιο κοστίζει 600 ευρώ.

Το τσάμπα είναι «γλυκό», αλλά ποτέ δεν χαίρει αντίστοιχης εκτίμησης με το τσουχτερό. Το ό,τι πληρώσεις παίρνεις έρχεται πάντα συνειρμικά στο μυαλό, σε πληθώρα περιπτώσεων και αυθυποβλητικά. Κλασικό παράδειγμα το πείραμα με τον διάσημο Αμερικανό βιολιστή Τζόσουα Μπελ, τον οποίο στάθηκαν για να προσέξουν μόλις έξι από τους 1097 ανθρώπους που πέρασαν δίπλα του στον κεντρικό σταθμό των τρένων στην Ουάσιγκτον το 2007.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Ο Μπελ έπαιξε για 43 λεπτά, ως «άστεγος», με ένα βιολί Στραντιβάριους αξίας 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων και μάζεψε ως φιλοδώρημα μόλις 52 δολάρια, καθώς οι περισσότεροι δεν έδωσαν (κυριολεκτικά)… δεκάρα τσακιστή. Το πείραμα στέφθηκε από απόλυτη… επιτυχία, αφού τρεις ημέρες πριν ο εκ των κορυφαίων μουσικών στον κόσμο είχε παίξει σε συναυλία στο κατάμεστο Symphony Hall της Βοστώνης, με τα φθηνότερα εισιτήρια να τιμώνται στα 100 δολάρια.

2) Λόγω περιορισμένου αριθμού εμβολίων απαιτείται σύσταση γιατρού.

Βάλ’τε στο μυαλό σας ένα άλλο… σατανικό σενάριο. Ο εμβολιασμός, όχι μόνο δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού εμβολίων θα χρειάζεται σύσταση γιατρού που να βεβαιώνει ότι ο πολίτης πληροί κάποια κριτήρια (ηλικιακά, εργασιακά) για να το κάνει. Το εν αφθονία σε σχέση με το σπάνιο παραπέμπει στη σύγκριση ακριβό / δωρεάν. Αν το εμβόλιο αναδεικνυόταν σε «αγαθό» (ασχέτως αν αυτή είναι η πραγματική διάστασή του), ενδεχομένως να έπεφταν ακόμα και… βύσματα για τη σειρά προτεραιότητας.

3) Διοχετεύεται στον Τύπο με Non paper ότι η Μετάλλαξη Δέλτα έχει μια νέα πρωτεϊνική ακίδα που αλλάζει το DNA όποιου μολυνθεί.

Εδώ μοιραία η κυβίστηση θα ήταν… καθηλωτική (και δικαιολογημένη επίσης). Η απαράλλαχτη σύσταση του DNA είναι η ευαίσθητη χορδή μιας μεγάλης μάζας όσων αρνούνται το εμβόλιο και μια τέτοια εξέλιξη θα δαιμονοποιούσε αυτομάτως τη Δέλτα (και όλες τις άλλες μελλοντικές μεταλλάξεις έως και την… Ω). Σε μια τέτοια περίπτωση θα είχαμε μάλλον συγκεντρώσεις κατά των ουρών στα εμβολιαστικά κέντρα, πιθανόν και κατά των νοσηλευτών που δεν εμβολιάζονται.

4) Φημολογείται ότι οι ποσότητες εμβολίων είναι πια ανεπαρκείς, λόγω παρέμβασης της πλουτοκρατίας.

Επιφανή (ανώνυμα βέβαια πάντα) μέλη της οικονομικής ελίτ έχουν προπληρώσει μιλιούνια δόσεων εμβολίων για να τα καβατζάρουν μελλοντικά για αυτούς, τις οικογένειες τους και γενικώς τον περίγυρό τους. Ως αποτέλεσμα δεν υπάρχουν πια επαρκείς ποσότητες εμβολίων και ο κόσμος ξεσηκώνεται κατά της πλουτοκρατίας, που μας στερεί ακόμα και το άρτο τον επιούσιο της επιστήμης. Τα εμβόλια θα γινόταν μάλλον ανάρπαστα και για έναν άλλο λόγο: για να έχουν κάνει τέτοια κουμάντα η προεδράρα της ομάδας, ο πολιτικός με τα 832 ακίνητα και ο επενδυτής που ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός, κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Τα εξής απλό: τα εμβόλια, τελικά, μάλλον τα… σπάνε.