Δολοφονία Γκάμπι Πετίτο: Τα 2 στοιχεία που σβήνουν κάθε αμφιβολία του FBI για την ταυτότητα του δράστη
Βρείτε μας στο

Εδώ και μέρες η υπόθεση εξαφάνισης της 22χρονης Γκάμπι Πετίτο είναι το απόλυτο «trend» στα social media Αμερικάνων χρηστών και οι απόπειρες εκατοντάδων χιλιάδων να γίνουν ντεντέκτιβ μέσω των πληκτρολογίων τους λειτούργησε τροπό τινά ως το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας.

Στο TikTok, το hashtag #gabbypetito προβλήθηκε περισσότερες από 220 εκατομμύρια φορές. Το τεράστιο ενδιαφέρον για την υπόθεση προκάλεσε δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας και χιλιάδες αναρτήσεις για την πιθανή τύχη του κοριτσιού.

Ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση, με τον εντοπισμό του άψυχου σώματος της Γκάμπι Πετίτο και του ιατροδικαστικού πορίσματος περί «ανθρωποκτονίας», έχει στρέψει τα βέλη όλων στον αρραβωνιαστικό της άτυχης γυναίκας, Μπράιαν Λόντρι, για τον ένοχο ρόλο του οποίου φαίνεται ότι δεν έχει πια ούτε το FBI την παραμικρή αμφιβολία.

Πλέον, στα social media έχει ουσιαστικά ξεκινήσει μια «εκστρατεία» εντοπισμού του Μπράιαν Λόντρι.

Μπορεί η αστυνομία να χαρακτηρίζει ακόμα τον 23χρονο άνδρα «πρόσωπο ενδιαφέροντος» στην υπόθεση, αποφεύγοντας την αναγωγή του σε «βασικό ύποπτο», αλλά αυτό έχει να κάνει κυρίως με την πάγια τακτική αποφυγής «τρομοκράτησης» του Νο. 1 υπόπτου και αύξησης των πιθανοτήτων εμφάνισής του.

Το πρώτο και κύριο ενοχοποιητικό στοιχείο για τον Λόντρι είναι φυσικά είναι ότι επέστρεψε μόνος του μετά το road trip με τη σύντροφό του, δεν ενημέρωσε κανέναν για την τύχη της, αρνήθηκε τις πρώτες ώρες να συνεργαστεί με τις αρχές και εν τέλει εξαφανίστηκε.

Το ζευγάρι έφυγε από τη Νέα Υόρκη στις 2 Ιουλίου και βάσει πλάνου το ταξίδι με βαν στις ΗΠΑ, ένα όνειρο ζωής για πολλούς Αμερικάνους (και όχι μόνο), θα διαρκούσε τέσσερις μήνες. Πολύς κόσμος γνώρισε την Γκάμπι και τον Μπράιαν μέσω των χαρούμενων και ανέμελων αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που συνόδευαν το ταξίδι τους επί ένα δίμηνο.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabby Petito (@gabby.petito)


Η διαφήμιση της περιπέτειάς τους μέσω των social media σταμάτησε όταν η Γκάμπι έπαψε να επικοινωνεί με την οικογένειά της. Αυτή, η τελευταία, επαφή έγινε στις 25 Αυγούστου. Έως τότε η κοπέλα έστελνε σχεδόν σε καθημερινή βάση μηνύματα στην οικογένειά της για το πού βρισκόταν και ποια ήταν τα σχέδια της ημέρας.

Η 22χρονη εθεάθη τελευταία φορά στις 24 Αυγούστου όταν έφυγε με τον 23χρονο αρραβωνιαστικό της από ένα ξενοδοχείο στο Σολτ Λέικ, στο οποίο διέμειναν. Έκτοτε, χάθηκαν τα ίχνη της, υπήρχε μόνο η αναφορά της 25ης Αυγούστου ότι επόμενος σταθμός των διακοπών τους θα ήταν το Εθνικό Πάρκο Grand Teton, στο Γουαϊόμινγκ, εκεί δηλαδή που βρέθηκε η σορός της.

Ο σύντροφός της επέστρεψε την 1η Σεπτεμβρίου στο σπίτι τους στη Νέα Υόρκη χωρίς αυτήν και η οικογένεια της Γκάμπι ανέφερε την εξαφάνισή της στις 11 Σεπτεμβρίου. Στις επανειλημμένες δημόσιες εκκλήσεις προς τον άντρα που η κόρη τους επρόκειτο να παντρευτεί, να δώσει πληροφορίες για την τύχη της, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, ενώ άγνοια για το που βρίσκεται ο Λόντρι δηλώνει πια και η οικογένειά του.

Μετά την εξαφάνισή της, οι γονείς της Πεπίτο ξαναδιάβασαν τα τελευταία της μηνύματα. Παρατήρησαν μια λεπτομέρεια που τους εξέπληξε. Σε ένα μήνυμα, η Γκάμπι ενημέρωνε τη μητέρα της ότι της «τηλεφωνούσε διαρκώς ο Σταν» και της ζητούσε να τον πάρει και να τον καθησυχάσει. Ο Σταν είναι όμως ο παππούς της Γκάμπι και το ζήτημα είναι ότι η κοπέλα δεν τον είχε αποκαλέσει ποτέ στη ζωή της με το μικρό του όνομα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ήταν ήδη νεκρή.

Μετά την εξαφάνιση της ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που πολλοί χρήστες των social media, όπου η οργή για τον Λόντρι «βράζει», θεωρούν «αδιάσειστα». Η αστυνομία του Μόαμπ στη Γιούτα, δημοσιοποίησε βίντεο που η Γκάμπι εμφανίζεται να κλαίει σε ένα αυτοκίνητο, όταν η αστυνομία παρενέβη σε καβγά του ζευγαριού. Στην έκθεση, η αστυνομία ανέφερε ότι η Πετίτο ήταν σε «μπερδεμένη και συναισθηματική κατάσταση» και δεν μπορούσε «να σταματήσει να κλαίει, να αναπνέει βαριά ή να συντάξει μια πρόταση χωρίς να χρειάζεται να σκουπίσει τα δάκρυα, να σκουπίσει τη μύτη της ή να τρίψει τα γόνατά της με τα χέρια της». Στην έκθεση σημειώνεται επίσης ότι κανείς από τους δύο δεν ανέφερε βιαιοπραγία του ενός έναντι στον άλλο, καθώς και ότι οι αξιωματικοί τους πρότειναν να χωρίσουν για μια νύχτα. «Ο Λόντρι μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο και η Πετίτο έμεινε στο βαν».

Επιπλέον αποκαλύπτεται ότι η κοπέλα είχε εξομολογηθεί σε φίλες της ότι ο αρραβωνιαστικός της είχε κρίσεις, τη ζήλευε παθολογικά, προσπαθούσε να την απομακρύνει από τον περίγυρό της και της έκανε σκηνές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Fox News, ένας άντρας τηλεφώνησε στο «911» και ενημέρωσε τις Αρχές ότι είχε δει τον Λόντρι να χαστουκίζει την Πετίτο, περίπου δύο εβδομάδες πριν από την εξαφάνιση της κοπέλας.

Οι αρχές «χτενίζουν» κάθε περιοχή που θεωρούν πιθανό να βρίσκεται ο Λόντρι. Ήδη έχει ερευνηθεί ένα μεγάλο τμήμα στην περιοχή του Carlton Reserve στη Φλόριντα με τη χρήση ελικοπτέρων, drones και ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών. Είναι η περιοχή που σύμφωνα με τους γονείς του Λόντρι, ο υποψήφιος δράστης θα ξεκινούσε περιήγηση μόνος του, βάσει δικής του ενημέρωσης πριν από μία εβδομάδα.