H Καλαμάτα καινοτομεί ξανά: Πώς μια επιχείρηση του 1,5 μήνα κατάφερε να κάνει την πόλη hotspot των φιλόζωων
Βρείτε μας στο

Μπορεί να βαδίζουμε στο φινάλε του 2021, ωστόσο δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως στο κομμάτι των οικόσιτων ζώων η Ελλάδα παραμένει πολλά σκαλοπάτια χαμηλότερα από τις χώρες που θεωρούνται ιδανικές για τη διαβίωση των αγαπημένων μας τετράποδων.

Θέληση υπάρχει, η δράση των φιλοζωϊκών οργανώσεων -επισήμων και μη- είναι αξιέπαινη, ωστόσο ξεκάθαρα υστερούμε σε ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για τη σωστή εκπαίδευση και την εκτόνωση των μεγαλόσωμων κυρίως σκύλων που -κακά τα ψέματα!- δύσκολα αθλούνται στις καθημερινές βόλτες με τους κηδεμόνες τους ή τα δημοτικά πάρκα σκύλων που πολλές φορές αποδεικνύονται άκρως επικίνδυνα για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Και κάπου εδώ έρχεται η Καλαμάτα να κάνει ξανά τη διαφορά με ένα πάρκο ψυχαγωγίας σκύλων που όμοιό του δεν θα συναντήσεις σε επαρχιακή πόλη!

Ο λόγος για το Dog Fun Park με την υπογραφή του γνωστού στην πόλη για τη φιλοζωϊκή του δράση επιχειρηματία Παναγιώτη Αγγελάκη. Ο Παναγιώτης είναι ιδιοκτήτης pet shop της Καλαμάτας, ο οποίος έχει πολλάκις εμπλακεί σε ενέργειες που αφορούν στη σίτιση και την προστασία των αδέσποτων της πόλης.

H Καλαμάτα καινοτομεί ξανά: Πώς μια επιχείρηση του 1,5 μήνα κατάφερε να κάνει την πόλη hotspot των φιλόζωων

Για όσους τον γνωρίζουν, ήταν θέμα χρόνου να δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό στην πόλη του για σκύλους και κηδεμόνες, κανείς όμως δεν περίμενε ένα project τόσο μοναδικό σε μία εποχή που η πανδημία έχει βάλει φρένο στα επιχειρηματικά σχέδια χιλιάδων πολιτών.

Μήνες σκληρής δουλειάς, επένδυση μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ και τεράστια αγάπη για τα ζώα αποτέλεσαν το τέλειο κράμα για να δημιουργηθεί ένας υπέροχος χώρος ψυχαγωγίας όχι μόνο για σκύλους μα και για όλους εμάς που θέλουμε να εξασφαλίσουμε πως οι καθημερινοί μας περίπατοι με τους μικρούς μας φίλους θα πραγματοποιούνται με άνεση ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και κυρίως με ασφάλεια.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Τι είναι το Dog Fun Park και γιατί να το επιλέξεις

Σίγουρα όχι ένα απλό πάρκο ψυχαγωγίας σκύλων. Στην ουσία πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο club αθλητισμού, διασκέδασης, κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης -εφόσον η εκπαίδευση είναι εντός προγράμματος- στο οποίο ζώα και κηδεμόνες περνούν χρόνο μαζί παίζοντας, γνωρίζοντας κόσμο και απολαμβάνοντας όλες τις ανέσεις ενός τεράστιου πάρκου που έχει τα πάντα: από στίβους ψυχαγωγίας, παιχνίδια και λιχουδιές για τους τετράποδους επισκέπτες μέχρι καφέ, δροσιστικά ροφήματα και σνακ για τους θαμώνες που φτάνουν στην επιχείρηση για να χαλαρώσουν χωρίς να ανησυχούν για την ασφάλεια του κατοικιδίου τους.

H Καλαμάτα καινοτομεί ξανά: Πώς μια επιχείρηση του 1,5 μήνα κατάφερε να κάνει την πόλη hotspot των φιλόζωων

Το Dog Fun Park  μπορεί να φιλοξενήσει για παιχνίδι έως και 40 ζώα ταυτόχρονα σε μία έκταση 6 στρεμμάτων με γκαζόν, στίβους και πολλά παιχνίδια για σκύλους κάθε μεγέθους και ηλικίας, η οποία προστατεύεται από μάντρες ύψους τριών μέτρων προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ζώων.

4 στίβοι ψυχαγωγίας για… απαιτητικούς επισκέπτες

Η ηλικία και το μέγεθος του κάθε τριχωτού θαμώνα αλλά και το κατά πόσο εκείνος είναι κοινωνικοποιημένος τον οδηγούν στον κατάλληλο για εκείνον στίβο ψυχαγωγίας. Στο Dog Fun Park  υπάρχουν 4 διαφορετικοί στίβοι, στους οποίους οδηγούνται οι σκύλοι ύστερα από συνεννόηση των κηδεμόνων με το έμπειρο προσωπικό.

H Καλαμάτα καινοτομεί ξανά: Πώς μια επιχείρηση του 1,5 μήνα κατάφερε να κάνει την πόλη hotspot των φιλόζωων

Ο πρώτος είναι ειδικά σχεδιασμένος για κουτάβια μέχρι 6 μηνών και ηλικιωμένα ζώα, ο δεύτερος υποδέχεται μη κοινωνικοποιημένους σκύλους, οι οποίοι μπαίνουν για παιχνίδι μόνοι τους, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος έχουν διαμορφωθεί για σκυλάκια κοινωνικοποιημένα που αρέσκονται να παίζουν πολύ το ένα με το άλλο.

Και όλα αυτά για να μην μένει κανείς παραπονεμένος. Και όταν λέμε κανείς το εννοούμε απόλυτα. Διότι όση ώρα τα κατοικίδια απολαμβάνουν παιχνίδια και λιχουδιές, οι κηδεμόνες έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν στην καφετέρια του πάρκου απολαμβάνοντας ροφήματα και χορταστικά σνακ σε τιμές take away! 

H Καλαμάτα καινοτομεί ξανά: Πώς μια επιχείρηση του 1,5 μήνα κατάφερε να κάνει την πόλη hotspot των φιλόζωων

Καφετέρια με τιμές σκέτο δέλεαρ

Η καφετέρια του πάρκου μεγέθους 20 τραπεζιών σερβίρει ό,τι τραβάει η όρεξή σου: καφέ, αναψυκτικά, σπιτική λεμονάδα -να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε!-, βάφλες, παγωτά, burgers, club sandwich, χορταστικές σαλάτες, ακόμα και… ποικιλία κρεατικών και τηγανητές πατάτες με τσένταρ και μπέικον. Και όπως είπαμε, όλα αυτά στη μισή τιμή από ό,τι θα τα βρει κανείς σε μία συμβατική καφετέρια.

Ποιο το κόστος της επίσκεψης;

Η είσοδος στο Dog Fun Park κοστίζει 5€ με καφέ ή αναψυκτικό, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός χρόνου παραμονής. Αν πρόκειται για επίσκεψη ζευγαριού με ένα σκυλάκι, η είσοδος παραμένει στα 5€, με τη διαφορά πως ο δεύτερος κηδεμόνας θα πληρώσει το ρόφημά του αν και εφόσον επιθυμεί να παραγγείλει.

H Καλαμάτα καινοτομεί ξανά: Πώς μια επιχείρηση του 1,5 μήνα κατάφερε να κάνει την πόλη hotspot των φιλόζωων

Στην τιμή, μάλιστα, συμπεριλαμβάνονται τόσο το νερό σε ατομικό μπολάκι και οι λιχουδιές εισόδου και εξόδου του ζώου στον χώρο ψυχαγωγίας όσο και το ιδιωτικό πάρκινγκ των επισκεπτών.

Πρώτες βοήθειες και άμεση μεταφορά σε κτηνίατρο σε περίπτωση τραυματισμού ζώου

Οι πιθανοί τραυματισμοί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι κάτι που απασχολεί κάθε υπεύθυνο κηδεμόνα, σωστά; Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η επιχείρηση έχει φροντίσει να επιστρατεύσει κορυφαίους κτηνιάτρους της πόλης, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση στην περίπτωση τραυματισμού κάποιου ζώου στις εγκαταστάσεις της.

Άμεσα παρέχονται στο ζώο οι πρώτες βοήθειες από το εξειδικευμένο προσωπικό -στις εγκαταστάσεις υπάρχει φαρμακείο ζώων-, με την επιχείρηση να αναλαμβάνει την επίσης άμεση μεταφορά του σε συνεργαζόμενο κτηνίατρο της πόλης.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως δεν μιλάμε για ένα απλό πάρκο ψυχαγωγίας σκύλων, μα για ένα υψηλού κόστους project που έρχεται να συγκριθεί με αντίστοιχα του εξωτερικού και δικαίως κάνει την πόλη της Καλαμάτας να συζητιέται ξανά.

H Καλαμάτα καινοτομεί ξανά: Πώς μια επιχείρηση του 1,5 μήνα κατάφερε να κάνει την πόλη hotspot των φιλόζωων

Ελπίζουμε η πρωτοβουλία του κ. Αγγελάκη να αποτελέσει το παράδειγμα που θα ακολουθήσουν κι άλλες πόλεις της Ελλάδας σε μία εποχή που η εκτόνωση και η ψυχαγωγία των τετράποδων θεωρούνται… πολυτέλεια. Γιατί όπως αποδεικνύεται, με το κόστος ενός καφέ απολαμβάνεις με τον μικρό σου φίλο μια βόλτα που θα έχετε και οι δύο να θυμάστε!

Διεύθυνση

 Κορδιάς, Καλαμάτα

Ημέρες και ώρες λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή 18:00 – 23:30

Σάββατο – Κυριακή 09:00 – 14:00 & 18:00 – 23:30