Έγινε μέσα σε μία νύχτα παγκόσμια επιτυχία και απέκτησε πολλά εκατομμύρια φανατικών τηλεθεατών από τη στιγμή που ανέβηκε και προβλήθηκε στη δημοφιλή πλατφόρμα του Netflix.
Οι πρωταγωνιστές έγιναν μέσα σε λίγες ώρες τα πρώτα ονόματα των αναζητήσεων στη google και οι λογαριασμοί τους στο Instagram γέμισαν με εκατομμύρια νέους ακόλουθους.
To Squid game έγινε το κεντρικό θέμα συζήτησης σε όλες τις σελίδες που ασχολούνται με την ποπ κουλτούρα, το διαδίκτυο πλημμύρισε από τα χιλιάδες memes τα οποία προέκυψαν από χαρακτήρες της νοτιοκορεάτικης σειράς και οι εικόνες του πλέον είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Χαλοουίν που ακολουθεί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ξεπουλήσει σε στολές που αφορούν το «Παιχνίδι του καλαμαριού», όπως ακριβώς γίνεται και με όλα τα εμπορικά προϊόντα της σειράς.
Αυτό που ξεχωρίσαμε, όμως, εμείς στο Menshouse δεν είναι κάποιος πρωταγωνιστής με σάρκα και οστά. Δεν είναι κάποιος από τους ηθοποιούς, τους ήρωες της σειράς. Είναι ένα άψυχο πράγμα, μία γιγαντιαία κούκλα, η οποία καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της σειράς καθώς εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο δείχνοντας τι πρόκειται να ακολουθούσε.
Η κούκλα από το πρώτο παιχνίδι του Squid game, η κούκλα που γυρίζοντας το κεφάλι και ελέγχοντας μέσα από αισθητήρες κίνησης ποιος κινείται την ώρα που έπρεπε να είναι σταματημένος. Η κούκλα που αποφάσιζε ποιος θα ζήσει και ποιος όχι. Ο φόβος και ο τρόμος των παικτών της σειράς.
Πώς θα λειτουργούσε όμως μία τέτοια κούκλα, με αυτές τις πρακτικές δυνατότητες, σε καταστάσεις της ελληνικής πραγματικότητας; Πού θα μπορούσε να σταθεί, έστω και σαν απλό φόβητρο, ίσα ίσα για να την κοιτάζουν και συμβολικά να σκέφτονται ότι καλό είναι να ακολουθούν τους κανόνες;
Το Menshouse προτείνει κάποια από αυτά τα μέρη που θα μπορούσε να στηθεί μία τέτοια κούκλα: