Ο Αδάμ και η Εύα στον Παράδεισο: Ο δύσκολος γρίφος που αν τον λύσεις έχεις IQ πάνω από 140
Βρείτε μας στο

Είναι κάτι σαν… άγραφος νόμος. Μια μυστική συμφωνία μεταξύ ημών και υμών, την οποία τηρούμε απαρέγκλιτα και οι δυο πλευρές εδώ και μια πενταετία. Ανά 20-25 μέρες, περίπου, είμαστε εκεί- εσείς, πρωτίστως, κι εμείς- προκειμένου να μη φανούμε ασυνεπείς στο ραντεβού μας.

Για σας δουλεύουμε, λοιπόν: οι γρίφοι που ενέχουν θέση IQ τεστ του menshouse είναι πια κάτι σαν θεσμός- και, κρίνοντας από την συμμετοχή σας, τολμούμε να πούμε πως είναι πετυχημένος θεσμός.

Λίγο μετά από εκείνον με το ποιο δοχείο θα γεμίσει πρώτο, επιστρέφουμε με ακόμα έναν, διαφορετικής «δομής» αυτή τη φορά, αλλά που θα σου δείξει αν ο δείκτης νοημοσύνης σου κινείται στα… ανώτερα στρώματα.

Η μίνι ιστορία, λοιπόν, έχει ως εξής:

Ο Αδάμ και η Εύα κυκλοφορούν ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμο στον Παράδεισο, όλοι εκ των οποίων είναι ζευγάρια- ένας άντρας και μία γυναίκα. Κανείς δεν γνωρίζει τον άλλον, ουδείς ξέρει ποιοι είναι οι πρωτόπλαστοι.

Ο Αδάμ και η Εύα στον Παράδεισο: Ο δύσκολος γρίφος που αν τον λύσεις έχεις IQ πάνω από 140

Ξαφνικά, ένας κύριος πεθαίνει στη γη και φτάνοντας στον Παράδεισο ο Άγιος Πέτρος τον βλέπει στενοχωρημένο και θέλει να μάθει για ποιο λόγο είναι έτσι, εφόσον δεν κατέληξε στην Κόλαση.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

-«Γιατί ήθελα να ζήσω μερικά χρόνια ακόμα», απαντάει αυτός.

-«Πολύ ωραία», αποκρίνεται ο Άγιος Πέτρος. «Θα κάνουμε μια συμφωνία: θα σου δώσω μία ώρα στον Παράδεισο, να περπατήσεις ανάμεσα σε όλ’ αυτά τα ζευγάρια που βλέπεις. Αν μου βρεις ποιος είναι ο Αδάμ και ποια η Εύα, τότε θα γυρίσεις πίσω στη γη».

Ο κύριος, αν και αρκετά προβληματισμένος καθώς δεν έχει ιδέα πώς στο καλό θα ξεχωρίσει τους πρωτόπλαστους, δέχεται φυσικά καθώς το δέλεαρ είναι μεγάλο.

Μπαίνει λοιπόν στον Παράδεισο, όπου άπαντες είναι χωρίς ρούχα, και αρχίζει να κοιτάζει ένα-ένα όλα τα ζευγάρια, σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος και των δύο.

Ο Αδάμ και η Εύα στον Παράδεισο: Ο δύσκολος γρίφος που αν τον λύσεις έχεις IQ πάνω από 140

Η ώρα περνάει και αγχώνεται, καθώς δεν έχει βρει ακόμα τη λύση. Λίγο πριν εκπνεύσουν τα 60 του λεπτά, όμως, αναφωνεί ενθουσιασμένος «Άγιε Πέτρο, τους βρήκα! Αυτοί είναι»- και δείχνει έναν άντρα και μία γυναίκα.

-«Πάρα πολύ σωστά. Ώρα να επιστρέψεις στη γη…», απαντάει ο Άγιος Πέτρος

Πώς κατάλαβε ο άντρας ποιοι ήταν οι πρωτόπλαστοι; 

Σας δίνουμε λίγο να το σκεφτείτε…. Λίγο ακόμα… Και λίιιιιιιγο ακόμα…. Άντε, ακόμα; Να το πάρει το ποτάμι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Αδάμ και η Εύα, δεδομένου του ότι δε γεννήθηκαν με «φυσιολογικό» τρόπο, ήταν οι μόνοι άνθρωποι στον Παράδεισο που δεν είχαν ομφαλό. Όλοι οι υπόλοιποι, «εξαιτίας» του ομφάλιου λώρου, είχαν. Οπότε…