Το λάθος με το εμβόλιο: Η πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς για την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον 8 μήνες πριν
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Το λάθος με το εμβόλιο: Η πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς για την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον 8 μήνες πριν

Το ποσοστό πλήρους εμβολιασμού σε Δυτική Ευρώπη και Βόρεια Αμερική κυμαίνεται από 60% έως 75%, ενώ στην Αφρική του 1,2 δισ. ανθρώπων είναι μόλις 6%

Ο πλούτος του σε συνδυασμό με τους δεσμούς του με το Big Tech, τις κυβερνητικές επαφές του και τον έλεγχό του σε ένα μεγάλο ίδρυμα δημόσιας υγείας του έχουν… απονείμει το ρόλο του «τέλειου κακού».

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι παραδοσιακά ο επιφανής σύνδεσμος μεταξύ διαφορετικών σύγχρονων θεωριών συνωμοσίας – ο άνθρωπος που κατά πολλούς συμμετέχει και συγκαλύπτει κακόβουλες δραστηριότητες, όπως εν προκειμένω το ξέσπασμα της πανδημίας και η… εκστρατεία του εμβολιασμού.

Στην πραγματικότητα ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος, διανοούμενος και Γκουρού της πληροφορικής εξακολουθεί να κάνει ό,τι περισσότερο θα μπορούσε να κάνει ένας άνθρωπος για να απαλλαγεί από τέτοιου είδους κατηγορίες.

Στις αρχές Νοεμβρίου προειδοποίησε ότι, οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να προετοιμαστούν για καταστροφές όπως οι «τρομοκρατικές επιθέσεις με τον ιό της ευλογιάς», όποιο κι αν είναι το κόστος, και ζήτησε την σύσταση μιας νέας ομάδας κρούσης, την «Task Force Pandemic» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια. «Αν και η έρευνα θα είναι δαπανηρή θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλες καινοτομίες, όπως η εξάλειψη της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος», είπε μεταξύ άλλων τότε, θέτοντας πολύ ψηλά τον πήχη για την επιστημονική κοινότητα με τη χαρακτηριστική πρωτοπόρα σκέψη του.

Ως τέτοια μοιάζει πια και η πρόβλεψη του, οχτώ μήνες πριν, για μια πιθανή μετάλλαξη του SARS-CoV-2 που θα μπορούσε να αχρηστεύσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο πεδίο αντιπαράθεσης με τον ιό, απενεργοποιώντας τη δράση των εμβολίων.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Αμερικανός μεγιστάνας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, χαρακτηρίζοντας κομβικής σημασίας τη διάδοση των εμβολίων και στις αναπτυσσόμενες χώρες προκειμένου να αποφευχθεί μια ανεπιθύμητη μετάλλαξη.

«Ορισμένοι ειδικοί θεωρούν ότι ίσως έχουμε ήδη δει τις πιο ανησυχητικές μεταλλάξεις αυτού του ιού. Αλλά η Covid-19 μάς έχει ξαφνιάσει στο παρελθόν και φυσικά μπορεί να το ξανακάνει», έλεγε τότε ο Γκέιτς, καθώς ελάχιστες από τις αναρίθμητες παραλλαγές του ιού είχαν ανησυχήσει τον ΠΟΥ. Είχε προηγηθεί η Δέλτα και ακολούθησε τώρα η Όμικρον, εκπληρώνοντας ουσιαστικά άλλη μία «προφητεία» του Γκέιτς. Η πρώτη προήλθε από την Ινδία και η δεύτερη από την Αφρική, περιοχές δηλαδή με υποτυπώδη μέτρα προστασίας και χαμηλή έως μηδαμινή πρόσβαση στα εμβόλια.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

«Αν δεν φτάσουμε το εμβόλιο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, θα πρέπει να ζήσουμε με την πιθανότητα να εμφανιστεί πολύ χειρότερο στέλεχος του κορωνοϊού. Θα μπορούσαμε μέχρι να δούμε μια παραλλαγή που διαφεύγει τις άμυνες όλων των εμβολίων. Με απλά λόγια, όσο περισσότερο παραμένει ο ιός στον κόσμο και εξαπλώνεται, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να εξελιχθεί και να μάθει να ισχυροποιείται έναντι των εμβολίων», εξηγούσε ο Γκέιτς και ζητούμενο είναι πια να μην επαληθευτεί στο… ακέραιο.

Σύμφωνα με Βρετανούς υγειονομικούς, η νέα παραλλαγή είναι η πιο ανησυχητική που έχει προκύψει, αφού έχει τον διπλάσιο αριθμό μεταλλάξεων σε σύγκριση με τη Δέλτα, μεταξύ των οποίων και κάποιες που συνδέονται με τη δυνατότητα να μην αναγνωρίζεται από τα αντισώματα. Η Όμικρον φέρει μια πρωτεΐνη ακίδα που είναι δραματικά διαφορετική από εκείνη του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού, στο οποίο βασίστηκαν τα εμβόλια για την Covid-19.

Ένα άρθρο στις 29/11 στην Washington Post φαντάζει ως επώδυνη δικαίωση των ισχυρισμών του ιδρυτή της Microsoft, οχτώ μήνες μετά. Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η μετάλλαξη «Ομικρον» αποτελεί προβλέψιμη «τιμωρία» των ανεπτυγμένων χωρών για τον εμβολιαστικό εθνικισμό τους έναντι των αναπτυσσόμενων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό πλήρους εμβολιασμού σε Δυτική Ευρώπη και Βόρεια Αμερική κυμαίνεται από 60% έως 75%, ενώ στην Αφρική του 1,2 δισ. ανθρώπων είναι μόλις 6%. «Δεν θα είναι κανείς μας ασφαλής αν δεν είμαστε όλοι ασφαλείς» – το γνωστό απόφθεγμα ποτέ δεν ήταν περισσότερο επίκαιρο, κατά την αμερικανική εφημερίδα.

Άλλα βέβαια για να είναι απόλυτα ήσυχος με τη… συνείδηση του ο Γκέιτς, θα πρέπει να μιλήσει ανοιχτά κάποια στιγμή και για τις τεράστιες ευθύνες των φαρμακευτικών εταιριών που έχουν παράξει τα εμβόλια κατά της Covid-19 στον αποκλεισμό των αναπτυσσόμενων χωρών.