5 συγκλονιστικές ματσάρες που έχουμε δει σε ελληνικά σίριαλ ή ταινίες
Βρείτε μας στο

Άφησαν όλα τους εποχή.

Γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία (και στις καρδιές μας).

Ήταν ανεπανάληπτα αθλητικά έπη.

Και όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν θα ξεχαστεί ποτέ το χιτσκοκικό/γκρανγκινιολικό τους φινάλε (που θα ‘λεγε και μια ψυχή).

Διότι ναι στα κανονικά «ποδόσφαιρα» (που ως ορολογία των γιαγιάδων μας είναι γνωστό ότι συμπεριελάμβανε ΟΛΑ τα αθλήματα) δεν βλέπουμε το θέαμα άλλων χωρών.

Πουθενά αλλού όμως στο εξωτερικό (μηδέ του Χόλιγουντ εξαιρουμένου) δεν έχουν καταγραφεί ματσάρες της μικρής οθόνης σαν αυτές που έχουμε απολαύσει σε ελληνικά σίριαλ ή ταινίες.

Μικρά και μεγαλύτερα διαμάντια, όπως τα εξής:

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Η μπασκετική ανατροπή στης «Ελλάδος τα παιδιά»

Αν και ο εμβληματικός κόουτς Κοκολάκης είχε σχεδιάσει υποδειγματικά το παιχνίδι (με το σύστημα «βεντούζα»), τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για την ομάδα της αεροπορίας. Μέχρι που ο σμήναρχος Κάκαλος αποφασίζει να πάρει την κατάσταση (και την μπάλα) στα χέρια του. Μεταμφιέζεται λοιπόν στον πρώτο Αμερικανό σκόρερ που είχε διαφορετικού χρώματος πρόσωπο και σώμα. Και με τη βοήθεια του Χλαπάτσα (που τα είχε μαγκώσει ως ρέφερι και έβαλε μέχρι και καλάθι) οδήγησε σε ιστορική ανατροπή και θρίαμβο.

Το ποδοσφαιρικό έπος στο «Αλαλούμ»

Η ρεβάνς με το Τιμπουκτάν έχει φτάσει στο 98’ και κάθε ελπίδα μοιάζει χαμένη. Χάρη στις καθυστερήσεις του Αμπέμπε Λελέκουα και καθοριστικές επεμβάσεις του στόπερ Αμόλα Καλούμπα, το 0-0 φαίνεται αναπόφευκτο. Μέχρι που κοιμάται ο θεός και κερδίζουμε πέναλτι! Και αφού ο Χατζημυζήθρας αφήνει ιπποτικά την εκτέλεση στον Μάικ Γιαουρτάκο, εκείνος σκοράρει το χρυσό γκολ (ο πανηγυρισμός του οποίου ενσωματώνεται στη Θεία Λειτουργία από τον παπά που παρακολουθούσε το ματσάκι στο ιερό).

Τα μαγικά του Βουτσά ως Κώστας Μασούρος

Ξέροντας ότι από τις εξέδρες τον παρακολουθεί η Μάρθα Καραγιάννη, ο Κωστάκης (ο) Μασούρος θέλει να την εντυπωσιάσει. Να κάμει το κομμάτι του στη ματσωμένη κυρία (που αργότερα θ’ ανακάλυπτε ότι ήταν υπηρέτρια). Αν και είχε λοιπόν το μυαλό στην κερκίδα και το σώμα στο γήπεδο, αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει βραζιλιάνικα τακουνάκια. Να συνδυάσει αέρινο στιλ με τσαχπίνικο χαμόγελο. Και ν’ αποθεωθεί εντέλει (δικαίως) όταν σκόραρε το πρώτο γκολ της ιστορίας με… no look κεφαλιά.

Τα πέναλτι στον «Μαραντόνα της Αγια-Βαρβάρας»

Παρόλο που είχε φροντίσει να λαδώσει τον έτερο φιναλίστ για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, ο Ταμτάκος (ως πρόεδρος της Αγανάκτησης) βλέπει τον αντίπαλο τερματοφύλακα να παίζει στα ίσια στον τελικό. Τους δικούς του άμπαλους να τα πετάνε έξω στην ψυχοφθόρο διαδικασία. Εναρμονιζόμενος λοιπόν με το όνομα του σωματείου… αγανακτεί. Βάζει σορτσάκι και παπούτσια. Και ως τιμωρία στον γκολκίπερ που δεν έπαιξε «ματιασμένος» παρά την 500άρα που τους είχε σκάσει, του ρίχνει το νικητήριο πέναλτι… τσιφτετελάτο.

Η εκδίκηση του Αλισσανδράτου στο «Παιχνίδι της συγγνώμης»

Προς επιβεβαίωση του καραβανέικου μότο «ο παλιός είναι αλλιώς», ο εμβληματικός Αλισσανδράτος θέλει να δώσει ένα μάθημα στον Δημητράκη. Να τιμωρήσει τον αναπληρωματικό που του ‘φαγε τη θέση. Σ’ έναν τελικό λοιπόν που έσπασαν καρδιές και παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα και οι 30 θεατές στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», ο γκολκίπερ που έφτασε μια ανάσα από την Ίντερ το παίρνει πάνω του. Και με ασύλληπτο μακιγιάζ λύκου/γατούλας, σκοράρει, πιάνει το τελευταίο πέναλτι και παίρνει εκδίκηση μαζί με την κούπα.