Η Nova στηρίζει το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Η Nova στηρίζει το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος

Συμμετείχε δυναμικά ως Χορηγός Επικοινωνίας και ως Χορηγός του Βραβείου Κριτικής Επιτροπής.

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου φορέα τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υποστήριξε το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Institut français de Grèce).

Η Nova συμμετείχε ως χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ, για έκτη χρονιά, και ως χορηγός Βραβείου Κριτικής Επιτροπής, για τρίτη χρονιά.

Το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής έλαβε η ταινία «Ouistreham | Ανάμεσα σε δύο κόσμους» του Emmanuel Carrère, ενώ η απονομή έγινε από την επίτιμη προσκεκλημένη του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής, ηθοποιό, κα. Emmanuelle Béart.

Στο πλαίσιο της τελετής λήξης, που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο «Δαναός», στην Αθήνα, η κα. Κική Σιλβεστριάδου, CEO της Nova Media, δήλωσε: «Η στήριξη του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων της εταιρείας μας, ενώ η προώθηση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου αποτελεί για εμάς στρατηγική επιλογή. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που προάγουν τον πολιτισμό και τον κινηματογράφο, μέσα από ποιοτικές παραγωγές. Με αφορμή το Φεστιβάλ, τα κανάλια Novacinema αφιερώνουν για όλο τον Απρίλιο τη ζώνη «Σινεμά του Κόσμου» στο πολυδιάστατο και ιδιαίτερα αγαπημένο μας γαλλικό σινεμά, προγραμματίζοντας επιλεγμένες γαλλικές ταινίες».

Η Nova στηρίζει το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος

Ο Nicolas Eybalin, Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, δήλωσε: «Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος μετράει ήδη πάνω από είκοσι χρόνια ζωής. Οφείλουμε αυτή τη μακροβιότητα στην ποιότητα του γαλλόφωνου κινηματογράφου που προσελκύει κάθε χρόνο ένα μεγάλο και ενθουσιώδες κοινό, αλλά δεν ξεχνάμε ότι χωρίς την πιστή υποστήριξη των υποστηρικτών μας δεν θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε με σταθερότητα, την ποιότητα και την ποικιλομορφία του προγράμματός μας. Η Nova βοηθάει το Φεστιβάλ εδώ και 6 χρόνια και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε με τη Nova και τα επόμενα χρόνια και ότι η υποδειγματική συνεργασία μας θα συνεχίσει να συμβάλλει στην επιτυχία και τη φήμη του Φεστιβάλ».

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές διοργανώσεις εκπροσώπησης της γαλλικής και γαλλόφωνης κουλτούρας στη χώρα μας, ενώ η στήριξη του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, από τη Nova, αποδεικνύει τη στρατηγική της δέσμευση στην προώθηση σημαντικών πολιτιστικών δράσεων στη χώρα μας, που σχετίζονται με την κινηματογραφική δημιουργία.

Στην κεντρική φωτογραφία εμφανίζονται από αριστερά οι κ.κ.:

  • Κική Σιλβεστριάδου – CEO της Nova Media
  • Θοδωρής Κουτσαύτης –Ακόλουθος Οπτικοακουστικών Μέσων της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, Διευθυντής του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
  • Γιάννα Σαρρή – Υπεύθυνη Αγοράς του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
  • Λευτέρης Χαρίτος – Σκηνοθέτης
  • Emmanuelle Béart – Ηθοποιός και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής
  • Θάνος Αναστόπουλος – Σκηνοθέτης
  • Έλις Κις – Fashion Features Director της Vogue Greece και Συντάκτρια στο Κ της Καθημερινής
  • Nicolas Eybalin, Σύμβουλος Συνεργασίας & Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτο Ελλάδος

Σχετικά με τη Nova

H Nova παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών pay-TV, broadband internet, σταθερής τηλεφωνίας και ενέργειας σε περίπου 1,4 εκατ. οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις. Η τηλεοπτική πλατφόρμα της Nova περιλαμβάνει το καλύτερο τοπικό και διεθνές περιεχόμενο αθλητισμού, ταινιών, σειρών, παιδικών εκπομπών, ειδήσεων και ντοκιμαντέρ σε περισσότερα από 250 κανάλια. H Nova, με μακρά πορεία στο σκέλος της καινοτομίας, είναι η εταιρία που πρώτη έφερε το internet και το pay-TV στην Ελλάδα. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περίπου 1.000 άτομα και διαχειρίζεται ένα δίκτυο από σχεδόν 100 καταστήματα. Από το 2021 η Nova είναι μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Με την υποστήριξη της United Group, η Nova υλοποιεί ένα πρόγραμμα αναγέννησης το οποίο έχει στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της προκειμένου να διεκδικήσει εκ νέου μια ισχυρή θέση στην ελληνική αγορά.

 

Σχετικά με τη United Group

Η United Group, με έδρα την Ολλανδία, είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και media στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η United Group έχει την ευρύτερη κάλυψη δικτύου στην περιοχή και προσφέρει στους πελάτες της την πιο ελκυστική επιλογή τηλεοπτικού περιεχομένου από όλο τον κόσμο. Το άριστο περιεχόμενο και οι υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία στους πελάτες της διασφαλίζονται μέσα από αξιοσημείωτες επενδύσεις στις ψηφιακές υποδομές, το περιεχόμενο και την τεχνολογία. Από τον Μάρτιο 2019, η πλειοψηφική ιδιοκτησία της United Group ανήκει στην BC Partners, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες διεθνών επενδύσεων.