Duo
Βρείτε μας στο

Σε κάθε ερώτηση προς κάποιον για το τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή του, τι θα προτιμούσε να έχει ή τι δε θα αποχωριζόταν με τίποτα, το σεξ είναι πάντοτε μία από τις δύο επιλογές. Αυτό δε συμβαίνει τυχαία.

Η επιστήμη το έχει από χρόνια κατοχυρώσει πως το σεξ είναι ένα από τα main drives του ανθρώπου και πως ο σεξουαλικός εγκλωβισμός είναι πολλές φορές η αιτία για άσχημα συναισθήματα, άσχημες συμπεριφορές και άσχημες πράξεις.

Κι ενώ η λογική λέει πως θα έπρεπε να δυσκολευόμαστε να εκφραστούμε σεξουαλικά με όλους, εκτός των ερωτικών μας συντρόφων, εν τέλει οι ερωτικοί μας σύντροφοι, οι σχέσεις μας είναι αυτές στις οποίες η γλώσσα δένεται κόμπος και κλείνει ο λαιμός.

Σε μια εποχή αδυναμίας έκφρασης συναισθημάτων και φόβου πως αυτό που θα πεις, μπορεί να αποτελέσει αιτία για τον άλλον να φύγει, το να συζητάς με τον άνθρωπο που πορεύεστε μαζί στη ζωή, όλα αυτά που σε εξιτάρουν σεξουαλικά και όλα αυτά που σε αφήνουν παγερά αδιάφορο, είναι κομμάτι που θα έπρεπε να είναι καθημερινό σε μια σχέση.

Αυτός ο φόβος όμως είναι που κάνει και τα δύο μέρη μιας σχέσης να μην επικοινωνούν τις επιθυμίες τους, με αποτέλεσμα να μένουν στη συνήθεια και σιγά σιγά ο σεξουαλικός τους έρωτας να φθίνει και να επηρεάζει και τον συναισθηματικό έρωτα.

Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που ντρέπονται να εκφράσουν ένα σεξουαλικό τους φετίχ, μια ανάγκη τους στο σεξ ή κάτι που θέλουν να το δοκιμάσουν. Όπως επίσης, είναι πολλοί και αυτοί που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς αναζητούν, γιατί έχουν απαγορεύσει στον εαυτό τους να κάνει μια βαθύτερη ανασκαφή.

Τη σήμερον ημέρα όμως, μια σχέση δεν προχωράει χωρίς την κατανόηση των ίδιων μας των αναγκών και επακόλουθα χωρίς την επικοινωνία τους προς το άλλο άτομο. Το πιο σημαντικό είναι το ξεκλείδωμα της απόλαυσης.

Εσύ μιλάς ανοιχτά με το ταίρι σου για όσα σου αρέσουν στο σεξ;

Unlock Pleasure

Γι΄αυτό και πρότζεκτ όπως αυτό που έκανε το DUO για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτελούν πολύτιμη γνώση για την απελευθέρωση των ερωτικών σχέσεων.

Το DUO χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την AI τεχνολογία βιομετρικών σε 9 αληθινά ζευγάρια και τα έφερε μπροστά στις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Κάποιοι ξαφνιάστηκαν, άλλοι ήταν πιο συγκρατημένοι, άλλοι ήθελαν το ίδιο πράγμα και ντρέπονταν να το επικοινωνήσουν.

Βασισμένη στο δεδομένο πως το 95% της δραστηριότητας του εγκεφάλου είναι μη συνειδητή, το DUO και η Στεφανία Δάμα*, ερευνήτρια επί 35 χρόνια και με σπουδές στην ψυχολογία και στην ανάλυση βιομετρικών, έδειξε μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία σε 9 ζευγάρια πώς να ανακαλύψουν τις επιθυμίες τους και πώς να τις συζητήσουν με το ταίρι τους.

Μέσα από την τεχνική του Facial Expression Coding, που προσδιορίζει τα συναισθήματα που νιώθει κάθε άτομο μέσα από τις αυθόρμητες και ανεπαίσθητες κινήσεις του προσώπου του, το DUO μετέφρασε τις εκφράσεις, τις αντιδράσεις των 9 ζευγαριών σε ένα βίντεο σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις και ανέλυσε την έκφραση του προσώπου σε κάθε διαφορετική εικόνα.

Εσύ μιλάς ανοιχτά με το ταίρι σου για όσα σου αρέσουν στο σεξ;

Χρειάστηκαν 9 μήνες για να γίνει πράξη αυτό το πείραμα και έπρεπε να επιστρατευτούν ειδικοί recruites και γίνει screening σε πάνω από 900 ζευγάρια από την κ. Δάμα ώστε να καταλήξει σε 9 ζευγάρια, από τα οποία τα 3 πέρασαν στο τελικό στάδιο και τους αποκαλύφθηκαν οι αντιδράσεις τους, άρα και ποιες είναι τελικά οι σεξουαλικές τους επιθυμίες που δεν συζητούν ανοιχτά με το ταίρι τους.

Το σεξ είναι μια απόλαυση, που όμως υπάγεται σε κοινωνικές συμβάσεις ή σε εικόνες που μεταφέρονται μέσα από την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και φυσικά τη βιομηχανία του ενήλικου περιεχομένου.

Κι αυτή η υπαγωγή δημιουργεί κλειδαριές, καθορίζει προτιμήσεις και κατευθύνει. Δημιουργεί και λάθος εικασίες για το τι τελικά είναι σωστό να μοιράζεσαι και να θες στη σεξουαλική πράξη.

Το Unlock Pleasure είναι ένα πρότζεκτ που μπορεί να δώσει το έναυσμα σε πολλά ζευγάρια να καταργήσουν τα εσωτερικά τους τείχη και να μιλήσουν ανοιχτά μεταξύ τους για πράγματα που τους εξιτάρουν στο σεξ.

Κυρίως όμως, να ανακαλύψουν τον ίδιο τους τον εαυτό!