Φτιάξτη μόνος σου σε 4 μέρες: Πόσο κοστίζει αυτή η πισίνα-όνειρο που δεν ξεχωρίζει από τις επαγγελματικές (Pics)

Πιάνουν τα χέρια σου; Ώρα να το αποδείξεις…

Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι η φτώχεια θέλει καλοπέραση κι έχει δίκιο. Πείτε την αλήθεια. Υπάρχει κάποιος που δεν έχει ονειρευτεί διακοπές στο κύμα σε ένα κατάλυμα με ιδιωτική πισίνα όπου θα μπορεί να κάνει χαλαρός τις (συμπληρωματικές) βουτιές πριν και μετά τη θάλασσα; Κάποιος στο βάθος ήδη φωνάζει το αυτονόητο: «Ρε κουμπάρε εδώ δεν έχουμε να πληρώσουμε το ρεύμα, την πισίνα θα σκεφτούμε;».

Ορθή παρατήρηση, αλλά ισχύει το γνωστό άκουσον mens πάταξον δε. Υπάρχει ένας (σχετικά) οικονομικός τρόπος να φτιάξεις τη δική σου πισίνα, στο 1/6 του κόστους μιας κανονικής και μάλιστα χωρίς να πληρώσεις φόρο πολυτελείας στη συνέχεια. Ας πούμε ότι με κάποιο μαγικό τρόπο βρήκες 3000 ευρώ. Δεν το λες μικρό ποσό, αλλά δεν το λες και εξωφρενικό γι’ αυτό που ετοιμάζεσαι να κάνεις. Πιάνουν τα χέρια σου; Τότε μπορείς να φτιάξεις την δική σου πισίνα σε 4 μέρες. Κράτα σημειώσεις.

Βήμα πρώτο

Αγοράζεις μια πισίνα Intex διαστάσεων 5.49Χ2.74Χ1.32. Όχι, δεν πρόκειται για advertorial, ούτε θέλουμε να της κάνουμε διαφήμιση, αλλά αποδεδειγμένα πρόκειται για μια τίμια επιλογή. Το κόστος της είναι περίπου 1200 ευρώ (εκτός αν την πάρεις με δόσεις, οπότε υπολόγισε κάνα 150άρι τον μήνα δόση).

Βήμα δεύτερο

Βρίσκεις έναν καλό κύριο του λες ότι οι μέρες είναι δύσκολες και οι μύγες αδύνατες τον Αύγουστο και με 200 ευρώ αναλαμβάνει να σκάψει το χώρο όπου θέλεις να μπει η πισίνα. Γιατί ναι, το μυστικό για να μοιάζει με επαγγελματική είναι να μην την κάνεις υπέργεια.

Αφού βεβαιωθείς ότι το έδαφος είναι απολύτως λείο και δεν χρειάζεται τσιμεντοκονία, τότε θα χρειαστείς κόντρα πλακέ και φελιζόλ Dow για να πατήσει η πισίνα και να μην έχει την παραμικρή κλίση. Στη συνέχεια έχεις δυο επιλογές. Ή ακολουθείς τις οδηγίες και συναρμολογείς μόνος την πισίνα (περνάς πρώτα τους σωλήνες περιμετρικά, στηρίγματα μετά στα πλάγια, ενώνεις τις γωνίες, ασφαλίζεις και είσαι έτοιμος) ή φωνάζεις έναν ειδικό, του δίνεις 80 ευρώ και στη συναρμολογεί αυτός.

Βήμα τρίτο

Η πισίνα σου είναι έτοιμη. Αφού τη γεμίσεις ή με βυτίο που θα καλέσεις (σε 10’) ή με το λάστιχο (υπολόγισε ότι θα σου πάρει σχεδόν μια μέρα για να γεμίσει έτσι) και κάνεις όσα πρέπει με το φίλτρο, είσαι έτοιμος να βουτήξεις.

Ναι, αλλά εσύ, θες να καλυφθούν και οι τρύπες γύρω από την πισίνα για να μοιάζει εντελώς με επαγγελματική. Τι κάνεις; Αν τα χέρια σου δεν πιάνουν καλείς έναν αλουμινά να σου ετοιμάσει τον μεταλλικό σκελετό πάνω στον οποίο θα πατήσει το deck, που θα καλύψει τις τρύπες της πισίνας. Αυτό είναι και το πιο ακριβό κομμάτι της διαδικασίας, αλλά και αυτό που θα δώσει την ομορφιά και την τσαχπινιά στην πισίνα.

Το μυστικό για να πέσει το κόστος είναι να έχεις αφήσει όσο το δυνατόν μικρότερες τρύπες γύρω από την πισίνα. Αν μιλάμε για ένα deck γύρω στους 50 πόντους τότε υπολόγισε ότι θα σου κοστίσει (μαζί με τον μεταλλικό σκελετό) περίπου 1500 ευρώ.

Κάνοντας τη σούμα θα δεις ότι με περίπου 3000 θα έχεις φτιάξει μια υπέροχη πισίνα που θα τη χαίρεσαι το καλοκαίρι.