Τον άφησαν να διασυρθεί: Το πλάνο που δείχνει σε τι κατάσταση ήταν ο Μπρους Γουίλις στα γυρίσματα των τελευταίων του ταινιών (Vid)
Βρείτε μας στο

Μειωμένη αντίληψη, ατάκες με τη βοήθεια υποβολέα, κατά λάθος πυροβολισμοί, συμπεριφορά αλλόκοτη έως και επικίνδυνη. Κι όμως, ο άνθρωπος που περιγράφεται από αυτά τα χαρακτηριστικά συμμετείχε σε 12 κινηματογραφικές παραγωγές μόνο το 2022 και συνολικά 27 από το 2019 κι έπειτα (!), όταν ακόμα και απολύτως υγιείς σταρ του Hollywood δεν πλησιάζουν ούτε κατά διάνοια αυτά τα νούμερα.

Και η σκληρή πραγματικότητα για τον Μπρους Γουίλις είναι ότι απείχε πολύ απ’ το να χαρακτηριστεί υγιής εδώ και αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Globe, οι φήμες ότι ο 67χρονος σήμερα ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του, κυκλοφορούσαν από το μακρινό 2011. Ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν όμως από το οικογενειακό του περιβάλλον, παρά μόνο το Μάρτιο του 2022, οπότε και ανακοινώθηκε ότι διαγνώστηκε με αφασία, παράλληλα με το τέλος της υποκριτικής του καριέρας.

Και όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που αποτελεί κοινό μυστικό όταν κανέναν δεν συμφέρει να βγει στο φως ένα σκάνδαλο ακολουθείται από χιονοστιβάδα αποκαλύψεων κατόπιν εορτής. Τα στόματα έχουν ανοίξει για τα καλά και οι μαρτυρίες για την κατάσταση του Μπρους Γουίλις στα γυρίσματα σοκάρουν. Σε αυτά του White Elephant, που βγήκε στις οθόνες τον Ιούνιο του 2022, συνεργάτες του τον θυμούνται να ρωτάει «γιατί είμαι στο πλατό», ενώ μέλος του συνεργείου ανέφερε στους LA Times πως «Κάποιος του έδινε μια ατάκα και δεν καταλάβαινε τι σήμαινε. Ήταν απλά μια μαριονέτα».

Ο ηθοποιός χρειαζόταν κάποιον να τον καθοδηγεί στις ταινίες που συμμετείχε την τελευταία τριετία. Το ρόλο αυτό είχε ο επί χρόνια βοηθός του Στίβεν Τζ. Γιάντς, που πληρωνόταν έως και 200.000 δολάρια ανά ταινία. Παράλληλα πολλές φορές χρειαζόταν και κάποιον να του διαβάζει τις ατάκες μέσω ακουστικού.

Υπάρχει μια χαρακτηριστική σκηνή στην ταινία «American Siege» του 2021 κατά την οποία το ακουστικό στο αυτί του διακρίνεται, όπως ανακάλυψε η Daily Mail.

 

Η εικασία ότι ο ασθενής Γουίλις είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης, στη λογική του να προλάβει όσες περισσότερες ταινίες μπορεί προτού (αναγκαστικά) αποσυρθεί, δεν μοιάζει καθόλου αβάσιμη. Η αμοιβή του ακόμα και για ολιγόλεπτες συμμετοχές ήταν υπέρογκη. Ευθύνονται κάποια μέλη της οικογένειάς του για αυτό το πρωτοφανές μπαράζ ταινιών; Μήπως ο μάνατζερ του ή και οι δύο μαζί;

Τον άφησαν να διασυρθεί: Το πλάνο που δείχνει σε τι κατάσταση ήταν ο Μπρους Γουίλις στα γυρίσματα των τελευταίων του ταινιών (Vid)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Το βέβαιο είναι ότι όλοι παρίσταναν ότι τα πάντα ήταν φυσιολογικά όταν ο Γουίλις πυροβόλησε λάθος με ένα όπλο που ήταν άσφαιρο στα γυρίσματα της ταινίας Hard Kill (2020). Το σενάριο προέβλεπε να πυροβολήσει αφότου πει μια ατάκα, ωστόσο σε δύο διαδοχικά γυρίσματα πυροβόλησε πριν πει την ατάκα.

«Πάντα σιγουρευόμασταν ότι κανείς δεν βρισκόταν στη γραμμή πυρός όταν χειριζόταν τα όπλα», είπε για το συμβάν ένα από τα μέλη του συνεργείου, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι εδώ και μία τριετία τουλάχιστον η διανοητική του κατάσταση ήταν θολή.