Λανθάνουσα γλώσσα Ερμή: Τι είπε κατά λάθος στον αέρα της ΕΡΤ ο AI παρουσιαστής μετά το σφάλμα στον προγραμματισμό
Βρείτε μας στο

Την πρεμιέρα του στο EΡΤNEWS έκανε ο «Ερμής», ο πρώτος εικονικός παρουσιαστής της ελληνικής τηλεόρασης, ο οποίος λίγο πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου έφτασε στο δημόσιο κανάλι και με τη βοήθεια της AI ετοιμάζεται να βοηθήσει στο δύσκολο κομμάτι της ενημέρωσης προεκλογικά και μετεκλογικά.

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας! Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στο στούντιο 4 της ΕΡΤ. Είναι το στούντιο το οποίο σε λίγες μέρες θα φιλοξενήσει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών με συντονιστή τον Γιώργο Κουβαρά. Κανονικά θα έπρεπε να κάνει εκείνος αυτή την παρουσίαση, αλλά λόγω φόρτου εργασίας επιστράτευσαν εμένα.

Η αλήθεια είναι ότι εγώ το μόνο που ζήτησα είναι να κάνω έναν πιλότο εκπομπής. Φαίνεται όμως ότι τους έβαλα ιδέες. Θέλουν λέει, να ακολουθούν πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας», ήταν τα πρώτα λόγια του Ερμή, ο οποίος ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει μόνος του περισσότερες πληροφορίες γιατί δεν του έχουν περάσει τα data που χρειάζεται.

Τι θα γίνει όμως αν κατά λάθος περαστούν data και κείμενα στο AI του Ερμή τα οποία δεν συνάδουν με τα θέματα της ΕΡΤ; Ο Ερμής θα διάβαζε ό,τι του είχε περάσει ο προγραμματιστής του ακόμα και αν βρισκόταν σε ζωντανή μετάδοση;

Εμείς στο Menshouse δοκιμάσαμε τον Ερμή και πράγματι διάβασε όλα τα «πειραγμένα» data που του περάσαμε στο ΑΙ. Το πώς αντέδρασε ο Ερμής μπορείτε να το ακούσετε στο βιντεορεπορτάζ που ακολουθεί.

 

 

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας