Υπεράνω πάσης υποψίας: Αυτοί κρύβονταν τελικά πίσω από την επίθεση στην τράπεζα θεμάτων (Pics)

Επτά πρόσωπα που δεν περίμενε κανείς.

Στο αέρα τινάχτηκε η εξέταση των μαθητών στα σχολεία όλης της χώρας όταν η Τράπεζα Θεμάτων του υπουργείου Παιδείας, δέχτηκε επιθέσεις από χάκερς με διαφορά δύο 24ώρων, με την δεύτερη να είναι μεγαλύτερης κλίμακας, ρίχνοντας την την ώρα που το σύστημα φάνηκε ανέτοιμο και αδύναμο να σταματήσει τις «κυβερνοεπιθέσεις».

Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις έχουμε επιθέσεις που στοχεύουν στην καθυστέρηση ανταπόκρισης του συστήματος, είτε υπερφορτώνοντάς το είτε κάνοντάς το πολύ αργό.  Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης η πλατφόρμα δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες.

Οι χάκερς με τις κακόβουλες DDOS επιθέσεις δεν έχουν εντοπισθεί, με την κυβέρνηση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και για αυτή την ανικανότητα και αδυναμία του συστήματός της.

Ποιοι όμως μπορεί να είναι αυτοί οι χάκερς; Ποιοι είναι ικανοί να κατέχουν τέτοιες γνώσεις, να έχουν τέτοιων δυνατοτήτων κακόβουλα λογισμικά; Από ποιες χώρες προέρχονται; ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ;

Το Menshouse έχει φυσικά όλες τις απαντήσεις και σας παρουσιάζει έναν έναν τους 7 επικεφαλής των ομάδων χάκερς που έριξαν το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων.

Θυμάστε την φωτογραφία από το γρφείο του Αναπλ. Υπ. Προστασίας του Πολίτη υπεύθυνο μεταξύ άλλων και για την ΕΥΠμ κου Τόσκα; Θυμάστε το pc του και το postit χαρτάκι που είχε κολλήσει στην οθόνη του και έγραφε το username και το password για να μπαίνει στον υπολογιστή του ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ; Ε αν δεν είναι αυτό απόδειξη ότι για τους χάκερς ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τότε τι παραπάνω χρειάζεται για να πειστείτε;

Ποιος δε θυμάται την επίσκεψη του τότε προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, το 1997, σε έκθεση ηλεκτρονικών παιχνιδιών όταν βρέθηκε μαζί με νέους gamers παίζοντας και ο ίδιος παιχνίδια; «Είναι καταπληκτικό να μεταφέρεται κανείς στον σύγχρονο κόσμο της πληροφορικής» είχε δηλώσει τότε ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ ο νεαρός ρεπόρτερ του κόμματος, Άκης Παυλόπουλος στο ρεπορτάζ του ανέφερε ότι τα παιδιά έδειξαν στο, Κώστα Καραμανλή τα μυστικά των κομπιούτερς. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Όλοι είδαν τις τελευταίες ημέρες τη φωτογραφία του Νίκου Ανδρουλάκη από το μακρινό 2007 να μιλάει στο κινητότου τηλέφωνο έχοντας κλασικό 00s στυλ ένδυσης και αξεσουάρ. Αυτό που δε φαίνεται στη φωτογραφία είναι το κομπιούτερ εποχής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εκεί που ξεκίνησε τις πρώτες του κυβερνοεπιθέσεις. Μήπως τελικά οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις των συσκευών του από το Predator δεν ήταν τυχαίες; Μήπως τελικά η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε γιατί φοβόταν τις ικανότητές του στο χάκινγκ;

Δεδομένα: Ο πάτερ Κλεομένης είναι εχθρός των τραπεζών και των ΑΤΜ. Η ορθόδοξη εκκλησία σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει ότι «πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος» καταδικάζοντας τις πρακτικές του. Η υπουργός Παιδείας είναι φανατική ορθόδοξη χριστιανή και επικεφαλής του υπουργείου που είναι υπεύθυνο για την Τράπεζα θεμάτων. Κάντε τις πράξεις και καταλάβετέ το μόνοι σας ποιος είναι ο χάκερ. Δε θέλει και πολύ μυαλό.

Πολλά πολλά χρόνια μετά το Κομπιούτερ του θανάτου (1987), την βιντεοταινία με πρωταγωνιστή τον Άκη Φλωρεντή όπου ο ήρωάς μας προσπαθεί να κατασκευάσει κάτι επαναστατικό για την ανθρωπότητα, ένα παιχνίδι στο οποίο ο παίκτης θα μπαίνει μέσα στο κομπιούτερ και θα παίζει ο ίδιος με στόχο να επιβιώσει, το 2023 ο ήρωας βρίσκεται ακόμα εγκλωβισμένος μέσα στο κομπιούτερ δημιουργώντας άθελά του προβλήματα σε διάφορες πλατφόρμες.

Τι με κοιτάζεις Ρόζα μουδιασμένο, συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς και οι αριθμοί, έλεγε ο στίχος της Ρόζας με ερμηνευτή τον Δημήτρη Μητροπάνο. Μήπως ο στίχος ήταν παραπλανητικός και όλα έγιναν για να καλυφθεί η ικανότητα του τραγουδιστή να χακάρει συστήματα; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις. Ένας υπεύθυνος κομπιουτεράς που πληρώθηκε αδρά για να χακάρει και να καταστρέψει τα συστήματα ασφαλείας του Τζουράσικ Παρκ, κάτι που οδήγησε τελικά στον θάνατό του. Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται; Μήπως να ψάχναμε για τους χάκερς μέσα στο υπουργείο; Μήπως η κυρία Κεραμέως δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται; Μήπως;