Αθήνα Αύγουστος ωραία
Βρείτε μας στο

Δεν υπάρχει κάποια μυστικιστική, κάποια απόκρυφη εξήγηση που φυλάσσεται καλά από μια μασονία. Η Αθήνα τον Αύγουστο είναι στην πιο ωραία της φάση, ακόμα κι αν τα σκουπίδια μυρίζουν εντονότερα και αποπνέουν μια πολύ άσχημη μυρωδιά.

Παλιότερα το έλεγαν staycation. Άλλοι το αποκαλούν «παρηγοριά στον άρρωστο» ή «όταν δεν έχεις λεφτά να πας σε νησί, πείθεις τον εαυτό σου ότι απολαμβάνεις την Αθήνα». Όλα σίγουρα ενυπάρχουν κάπου μέσα σε αυτούς που μένουν τον Αύγουστο στην Αθήνα.

Αν τους έδινες 2 χιλιάδες ευρώ ή ένα σπίτι σε ένα νησί, θα το έπαιρναν χωρίς πρώτη σκέψη και θα έφευγαν. Αλλά το ότι δεν υπάρχει σάλιο στην τσέπη, δεν αφαιρεί κάτι από την γοητεία που ασκεί αυτή η τεράστια και απροσδιόριστη πόλη σε όποιον την κατοικεί όλον τον χρόνο.

Αυτή η άσχημη πρωτεύουσα, γίνεται όμορφη στην πιο απροσδόκητη εποχή του χρόνου, τότε που αδειάζει περισσότερο από ποτέ και που η κάψα του καλοκαιριού την κάνει πιο θερμή και ανυπόφορη.

Κι όμως, αν ξεπεράσεις αυτό το ανυπόφορο – στην πορεία μαθαίνεις να ζεις με αυτό – υπάρχουν 5 λόγοι που η Αθήνα τον Αύγουστο είναι ωραιότερη από ποτέ.

1. Τα θερινά της σινεμά

Μπορείς να τα επισκεφθείς όλα, ένα κάθε μέρα, και επειδή δεν θα υπάρχουν πολλοί θεατές, θα είναι ένα θερινό για πάρτυ σου. Θα πάρεις τον καναπέ ή τις καρέκλες και θα ξαπλώσεις έχοντας θέα τον έναστρο ουρανό και ηχητική υπόκρουση μια γαλλική κομεντί. Ή την Barbie που μαμεί. Να πας για παράδειγμα στο Options Cinemas στο Ίλιον να απολαύσεις ταινίες σε πουφ ή καναπεδάρες με την άνεσή σου.

2. Αδειάζουν ακόμα και μεγάλες λεωφόροι και μπορείς να περπατήσεις σε αυτές.

Τα Φτηνά Τσιγάρα και ο Τσίου θα είναι πάντα στο συλλογικό μας θυμικό και το να περπατάς στη μέση του δρόμου, είναι σαν μια μικρή επανάσταση, είναι μια ψευδαίσθηση απελευθέρωσης. Νιώθεις να είσαι ο ίδιος αυτοκίνητο.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Απροσδόκητη γοητεία: 5 λόγοι που η Αθήνα είναι στα καλύτερά της τον Αύγουστο

3. Η Αθήνα θυμίζει κάτι από νησί

Τα νησιά καρατιγκάρουν, η Αθήνα αδειάζει στο 50%, οι τουρίστες πάνε μόνο στις τουριστοπαγίδες και τα αγαπημένα σου μαγαζιά, τα μπαρ, τα εστιατόρια, όσα δεν έχουν κατεβάσει ρολά, είναι για σένα και άλλους 10-15 που έχουν ξεμείνει στην Αθήνα.

4. Ερωτοτροπείς πιο εύκολα δημόσια

Ναι, δεν κάνει να το λέμε δημόσια, αλλά όλους μας εξιτάρει η ιδέα να φλερτάρουμε, να φιλήσουμε και να συνδεθούμε με ένα άτομο με το σύμπαν να μας παίρνει μάτι και τα αστέρια να μας φωτίζουν. Οι κλασικές καβάτζες αποκτούν ανταγωνισμό, αφού η έλλειψη κόσμου, αποκαλύπτει και άλλες.

5. Κάνεις ποδήλατο/παίρνεις το αμάξι/βάζεις δυνατά τη μουσική

Απελευθέρωση στο τέρμα. Είτε θα μπεις στο αμάξι και θα οδηγήσεις ανέμελα στην παραλιακή με τη μουσική στη διαπασών είτε θα πάρεις το ποδήλατο και θα γυρίσεις την πόλη. Προσοχή, δεν εννοούμε πως με το αμάξι θα πηγαίνεις με 200. Μπορείς ακόμα και με 60-70 χλμ./ώρα να απολαύσεις τον αυγουστιάτικο αέρα να σε χαϊδεύει καθώς θα παίζει στο ράδιο μια playlist.

Αν πάλι δε θες να βγεις και θες να την αράξεις στο μπαλκόνι σου ή την ταράτσα/βεράντα, το ότι οι περισσότεροι στη γειτονιά έχουν φύγει εκτός Αθηνών, κάνει ευκολότερο να βάλεις δυνατά τη μουσική χωρίς να σου φωνάξουν αστυνομία.

* Photo credits: Unsplash/ Florian Wehde