Αναταράξεις στο αεροπλάνο: Το απλό κόλπο των πιλότων με το μπουκάλι για να μείνεις ψύχραιμος όταν οι άλλοι τρέμουν (vid)
Βρείτε μας στο

Αρκετές είναι οι φορές που πολλοί από μας, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τη δυσάρεστη εμπειρία των αναταράξεων κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Κι όμως. Ένας επαγγελματίας πιλότος, εξηγεί πως οι αναταράξεις κατά τη διάρκεια μιας πτήσης -ειδικά σε περίπτωση καταιγίδας- είναι κάτι σύνηθες και απολύτως φυσιολογικό.

Συγκεκριμένα, ο πιλότος, Τζίμυ Νίκολσον, δημοσίευσε βίντεο στον λογαριασμό του στο Tik Tok κατά τη διάρκεια πτήσης του ως επιβάτης δίνοντας τις εξής τρεις συμβουλές σε περίπτωση αναταράξεων:

  1. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι είναι εντελώς φυσιολογικό να υπάρχουν αναταράξεις. Το αεροπλάνο δεν πρόκειται να πέσει από τον ουρανό.
  2. Ρυθμίστε τον αέρα για να έρχεται δροσερός από πάνω σας και κοιτάξτε έξω από το παράθυρο.

Και 3: Εφαρμόστε το κόλπο με το μπουκάλι με το νερό. Εάν δεν κινείται πολύ, το αεροπλάνο απλώς κουνιέται.

Tι σημαίνει, όμως, αυτό; Σύμφωνα με τον έμπειρο πιλότο, το τρικ με το μπουκάλι με το νερό είναι ψυχολογικό και βοηθά ακόμα και τους πλέον πανικόβλητους να συνειδητοποιήσουν ότι από τη στιγμή που το νερό κουνιέται ελαφρώς μέσα στο μπουκάλι όπως θα συνέβαινε εντός αυτοκινήτου σε περίπτωση μεγάλης ταχύτητας ή στροφών, έτσι ακριβώς συμβαίνει και κατά τη διάρκεια των απλών και διόλου επικίνδυνων αναταράξεων.

Αναταράξεις στο αεροπλάνο: Το απλό κόλπο των πιλότων με το μπουκάλι για να μείνεις ψύχραιμος όταν οι άλλοι τρέμουν (vid)

Ο Νίκολσον εξηγεί πως τα αεροπλάνα είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να αντέχουν «πολύ πολύ πολύ πολύ χειρότερα, όχι διασκεδαστικά προφανώς». Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να παραδεχθεί πως η εμπειρία των αναταράξεων που βίωσε, δεν ήταν ό,τι καλύτερο και όπως χαρακτηριστικά είπε, ήταν μια από τις χειρότερες που έχε αντιμετωπίσει, ενώ παράλληλα έδωσε και τα εύσημα στους πιλότους της πτήσης, οι οποίοι «αξίζουν χειροκρότημα».

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε:

@jimmy_nicholson

Horrible turbulence on our flight today. Im a Pilot and actually fly this aircaft type (Airbus). Here’s why you have nothing to worry about #pilot #turbulence

♬ original sound – Jimmy Nicholson