Τι συμβαίνει πραγματικά στο σώμα σου όταν κόβεις το τσιγάρο
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Τι συμβαίνει πραγματικά στο σώμα σου όταν κόβεις το τσιγάρο

Κατά καιρούς κυκλοφορούν διάφορα βίντεο και αναπαράγονται λογής-λογής άρθρα για τα διάφορα υπέροχα που συμβαίνουν στο σώμα μας όταν κόβουμε το κάπνισμα. Αισχρά ψέματα…

Όλη η αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει στο κορμί σου όταν σταματάς το κάπνισμα μόνο εδώ. Ξεχάστε την γκαιμπελική προπαγάνδα και διαβάστε το πριν το κατεβάσουν (επειδή δεν θα έχει πολλά κλικς).

Μοιάζεις σαν να έχεις πάθει εγκεφαλικό

Οι τσίχλες είναι το πρώτο πράγμα με το οποίο συνήθως εφοδιάζεται εκείνος που αποφασίσει να κάνει το βήμα για να κόψει το τσιγάρο. Στην αρχή η αίσθηση φρεσκάδας που αντικαθιστά την εσάνς σταχτοδοχείου που ευωδίαζε το στόμα σου είναι κάπως ενοχλητική, με τον καιρό όμως συνηθίζεις. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Τα ζόρια ξεκινούν από τη στιγμή που οι μασέλες αρχίζουν να δουλεύουν υπερωρίες για να καλύψουν το στερητικό σύνδρομο και την ανάγκη για νικοτίνη. Από το πολύ μάσημα είναι θέμα χρόνου να στραβώσει η σιαγόνα και να κρεμάσει σε τέτοιο βαθμό που να μοιάζεις στον Τάσο Προύσαλη. Αν δεν θυμάσαι ποιος είναι, δες το βίντεο και θα με τον θυμηθείς. Προσοχή, εκτός από την τσαχπινιά στο στόμα, ενδεχόμενη διακοπή του καπνίσματος μπορεί να έχει και άλλες παρενέργειες, όπως είναι η χαίτη και το μουστάκι του λατρεμένου πρωταγωνιστή στο «Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα νούμερο 4».

Χάνεις τα νύχια σου

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το κόψιμο του καπνίσματος σταδιακά οδηγεί στην απώλεια των νυχιών. Για την ακρίβεια, αυτό αποδεικνύεται σχετικά εύκολα, σε αντίθεση με την προσπάθεια των γιατρών να πείσουν πως το τσιγάρο προκαλεί καρκίνο, που χρειάστηκε να περάσουν 250 χρόνια μέχρι να το παραδεχτούν οι καπνοβιομηχανίες. Προσπαθώντας να αποφύγεις τη λύση του κομπολογιού, για να μην σε περάσουν για συγγενή του Μάκαρου και σου ζητήσουνε τίποτα παλιά χρωστούμενα του συγχωρεμένου, κάτι πρέπει να κάνεις με τα χέρια σου για να καταπολεμήσεις την αμηχανία.

Τι συμβαίνει πραγματικά στο σώμα σου όταν κόβεις το τσιγάρο

 

Υπάρχει βέβαια και εναλλακτική λύση (αφορά συνήθως το ένα χέρι, το «καλό») αλλά δεν είναι για κόσμο. Καλύτερα μόνος σου στο δωμάτιό σου. Μπροστά στον κόσμο δεν είναι σωστό να αγγίζει κανείς τα απόκρυφά του. Αντίθετα, αν και όχι πολύ ωραίο ως θέαμα, θεωρείται ΟΚ να τρως τα νύχια σου για να περάσει η ώρα και να σου περάσει η φούντωση και η τρέλα για τσιγάρο. Δυστυχώς, όπως και το νερό, έτσι και τα νύχια δεν αποτελούν ανεξάντλητο φυσικό πόρο. Όταν θα σε πιάσει φαγούρα και δεν θα έχεις με τι να ξυστείς, θα καταλάβεις το πόσο τραγικές για το οικοσύστημα είναι οι επιλογές σου.

Παίρνεις… κιλάκια

Τι συμβαίνει πραγματικά στο σώμα σου όταν κόβεις το τσιγάρο

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Οι «φίλοι» και καλοθελητές θα σε προειδοποιήσουν πως «στην αρχή ίσως πάρεις 2-3 κιλάκια». Αυτά τα υποκοριστικά, τα «-άκια» να τα φοβάστε και να μην τα εμπιστεύεστε. Πόσα τσιγάρα κάπνιζες πριν αποφασίσεις να το κόψεις; Ας πούμε είκοσι, να είμαστε μέσα; Ε, λοιπόν, υπολόγισε πως τόσες θα είναι οι καταδρομικές σου στο ψυγείο (όταν βρίσκεσαι σπίτι) ή στο πιο κοντινό τυροπιτάδικο. Μία για κάθε φορά που το πρόβλημά σου θα έβρισκε λύση με ένα απλό «τσακ», όπως είναι ο ήχος του αναπτήρα. Στην πιο πάνω φωτογραφία βλέπετε αριστερά το πώς έγινε ένα κορίτσι μετά από μόλις ένα μήνα χωρίς τσιγάρο. Δυστυχώς δεν υπάρχει αντίστοιχη που να την απαθανατίζει μετά από δύο μήνες. Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης η κυρία έφαγε τη φωτογραφική μηχανή και δοκίμασε κι ένα κομμάτι του φωτογράφου.

Γίνεσαι σκλαβάκι του σεξ

Ας υποθέσουμε πως ανήκεις στο 95% των Ελλήνων που νιώθει πως η σχέση του βρίσκεται σε τέλμα μετά την πρώτη βδομάδα μέρα ώρα. Ωστόσο επειδή είσαι καλό παιδί, δεν δίνεις ένα τέλος αλλά προσπαθείς τουλάχιστον να φανείς συνεπείς στις… υποχρεώσεις σου. Με μέτρο βέβαια. Όχι επειδή είμαστε ψυχούλες να μας λιώσουνε οι λυσσάρες. Μέχρι τώρα το τσιγάρο ήταν ο καλύτερος σύμμαχός σου μετά τον πονοκέφαλο της δικιάς σου. Μετά την πράξη, άναβες ένα τσιγαράκι με την ελπίδα πως μέχρι να βγάλεις τον καπνό, να σαλιώσεις το τσιγαρόχαρτο, να βάλεις το φιλτράκι με ταχύτητα δηλώσεων Βασίλη Τσιάρτα, θα γινόταν ένα θαύμα και θα την έπαιρνε ο ύπνος. Χωρίς αυτή τη λύση, όμως, στέκεις εκεί μόνος, απροστάτευτος και απελπιστικά διαθέσιμος, έρμαιο στις ορέξεις της. Θα λιώσει το κορμάκι σου…

Κινδυνεύεις να γίνεις καπιτάλας

Τι συμβαίνει πραγματικά στο σώμα σου όταν κόβεις το τσιγάρο

Εκτός από τις παραπάνω δραματικές συνέπειες στο σώμα σου, υπάρχει και μία που αφορά το μυαλό. Τον τρόπο που ο καθένας αντιλαμβάνεται τον κόσμο και τη θέση του σε αυτόν. Σταματώντας το κάπνισμα κινδυνεύεις να γίνεις αφισιονάδο του καπιταλισμού, της ελεύθερης αγοράς και άλλων τέτοιων νοσηρών ιδεολογιών. Πώς; Μα σκέψου το λίγο. Όσο καπνίζεις, όλη σου η ζωή περιστρέφεται γύρω από αυτό. Ιδιαίτερα όσο πλησιάζει το τέλος του μήνα και η αναζήτηση εκείνων των 7 ευρώ που θα σε στείλουν στο περίπτερο για να αγοράσεις ένα πακέτο καπνό γίνεται πιο δύσκολη κι από εκείνη του Παντίδου να βρει ελεύθερη σπιθαμή για να χτυπήσει άλλο ένα τατουάζ. Εάν το κόψεις, αυτά τα λεφτά γίνονται αυτομάτως διαθέσιμα. Μπορεί στην αρχή να τα χρησιμοποιήσεις για να αγοράσεις κάνα βρακί για να ‘χεις να αλλάζεις, αλλά σύντομα θα μαζευτούν τόσα πολλά που θα προκύψουν νέες ανάγκες. Να βρεις έναν καλό χρηματιστή για να επενδύσεις, μια σέξι ΟΝΝΕΔίτισσα για να στα φάει και άλλες τέτοια που μαρτυρούν πως τελικά για ένα τσιγάρο πρόδωσες τις σοσιαλιστικές καταβολές σου.