Αυτή την τηλεόραση θέλουμε: Όταν το «Η κάλτσα σου είναι πολύ παρδαλή» έφερε τον όρο «τρολ» στην Ελλάδα (Vid)
Βρείτε μας στο

Μιλάμε για κανονική dream team, όχι αστεία. Ποια τριπλέτα Τζόρνταν-Μάτζικ-Μπερντ; Εκεί είχαμε Λεβέντη-Δρούτσα-Μουρατίδη. Ποιος Τσακ Ντέιλι; Τατιάνα Στεφανίδου. Τι Βαρκελώνη και «άλλαξε το άθλημα για πάντα»; ΑΝΤ1 και «άλλαξε η ελληνική τηλεόραση για πάντα».

Για να μη μακρηγορούμε: απ’ όπου και να το πιάσει κανείς, το Fame Story 3, που προβλήθηκε την σεζόν 2004-2005 από το κανάλι του Αμαρουσίου, αποτελεί μάλλον το απαύγασμα των «αυθεντικών» ριάλιτι μουσικής, από εκείνα που «μόνο τότε ήξεραν πώς να τα φτιάξουν» (Gerobisbikis entered the chat).

Σ’ ένα υποτιθέμενο talent show με ανυπέρβλητη Τζούλι Μασίνο σε ρόλο coach και παίκτες όπως ο Γιώργος Λιανός, η Καλομοίρα, Νάνσυ Αλεξιάδη και, φυσικά, ο Περικλής Στεργιανούδης που αναδείχτηκε νικητής (ολυμπιακά μετάλλια και αηδίες) αν και είχε προταθεί προς αποχώρηση περίπου 687 φορες, καταλαβαίνει κανείς πως ο πήχυς είχε εκτοξευτεί από την πρώτη μέρα στην στρατόσφαιρα.

Ειδικά ο Περικλής- που είχε μεγαλώσει στην Γερμανία κι αυτό πρέπει να το ακούσαμε σε 7 μήνες περισσότερες φορές κι από το «γερμανικές αποζημιώσεις» σε 70 χρόνια- αποτελούσε ίσως και το πρώτο αυθεντικό τρολ στα γαλανόλευκα τηλεοπτικά χρονικά.

Αυτή την τηλεόραση θέλουμε: Όταν το «Η κάλτσα σου είναι πολύ παρδαλή» έφερε τον όρο «τρολ» στην Ελλάδα (Vid)

Προσφάτως η υπέροχη σελίδα 090- Greek Cult TV μας ξαναθύμισε ένα από τα πιο λαμπερά διαμάντια που έχουμε απολαύσει στην μικρή οθόνη, με τον μετέπειτα θριαμβευτή του Fame Story 3 να συνομιλεί κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος με μια «συμμαθήτριά» του και η κουβέντα να μην βγάζει κανένα, μα κανένα νόημα, την στιγμή που είναι τόσο διαολεμένα απολαυστική.

Πριν πατήσετε το play απλά να σημειώσουμε μερικές λέξεις και εκφράσεις-κλειδιά: «Παρδαλή κάλτσα», «φτηνιάρικες μπότες», «Κρίμα ρε Περικλή», «Βαριέμαι».

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του

Αν νομίζετε πως μ’ αυτόν τον λεκτικό μπουλκουμέ δεν βγαίνει η παραμικρή άκρη, πετύχατε διάνα: κυριολεκτικά είναι η επιτομή του «ό,τι να ‘ναι». Αυτό, όμως, δεν το κάνει λιγότερο guilty pleasure…

Πατήστε το play παρακάτω κι εν συνεχεία διαβάστε ακόμα μια μικρή παραγραφούλα πριν το επόμενο play:

Bonus: το εκπληκτικό βιντεάκι από το λατρεμένο “Cinéλθετε” του Διονύση Ατζαράκη και του Θωμά Ζάμπρα, που παρωδούν τον Περικλή που «Ήξερε από Γερμανίδες» κι εν συνεχεία- προφανώς λόγω βαθύτατης γνώσης- συνέθλιψε κάτι γυναικεία κορμιά, πριν συνθλίψει κι ένα τραγούδι.

«Δικό σας!», που λένε και οι μεγάλοι τραγουδιστές…