Μπαίνει φρένο στην παράνοια: Έχετε πάρει χαμπάρι τι άλλαξε στην Παραλιακή;
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Μπαίνει φρένο στην παράνοια: Έχετε πάρει χαμπάρι τι άλλαξε στην Παραλιακή;

Τα έργα που μπορεί να μειώσουν τα ατυχήματα ως και 40%.
Menshouse Team

Με αφορμή τη μεγάλη κίνηση κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και με πρωτεύοντα στόχο την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, στα σημεία μειωμένης οδικής ασφάλειας της παραλιακής Λεωφόρου Αθηνών Σουνίου, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε τοποθέτηση συστήματα αποτροπής παράνομου προσπεράσματος και συστήματα αναχαίτισης οχημάτων.

Η συγκεκριμένη λεωφόρος είναι διαβόητη για την οδική παραβατικότητα και τα πολλά ατυχήματα που δημιουργούνται από τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν οι οδηγοί, τα προσπεράσματα αλλά και τις «κόντρες».

Οι εργασίες βελτίωσης του παρεχόμενου επιπέδου οδικής ασφάλειας στην παραλιακή λεωφόρο Βάρκιζας-Σουνίου από την Περιφέρεια Αττικής συνεχίζονταν όλο το καλοκαίρι στη βάση σχετικής μελέτης με στόχο την άρση επικινδυνοτήτων, που έχει υλοποιήσει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας «Νέα Μητροπολιτική Αττική».

Με την ολοκλήρωση της εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών, στόχος είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε ποσοστό άνω του 40%.

Μπαίνει φρένο στην παράνοια: Έχετε πάρει χαμπάρι τι άλλαξε στην Παραλιακή;

Ειδικότερα οι εργασίες που υλοποιούνται ενισχύουν την οδική ασφάλεια με συστήματα αναχαίτισης οχημάτων και συστήματα απορρόφησης ενέργειας πρόσκρουσης. Μέχρι στιγμής έχει  αυξηθεί ο βαθμός αντιολησθηρότητας και πρόσφυσης με το νέο ασφαλτοτάπητα ενώ έχει ενισχυθεί ήδη η οριζόντια και η κάθετη σήμανση με νέες διαγραμμίσεις και νέες πινακίδες ΚΟΚ.

Οι εργασίες που έγιναν στην παραλιακή από τον Ιούλιο και μετά συμπεριελάμβαναν:

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του
  • Εγκατάσταση Συστημάτων Αναχαίτισης Οχημάτων εντός και μετά τα τούνελ, στην κεντρική νησίδα και στις δεξιές οριογραμμές
  • Βελτίωση και συμπλήρωση κατακόρυφης σήμανσης
  • Βελτίωση και συμπλήρωση οριζόντιας σήμανσης («μάτια γάτας» σε 4 γραμμές. ανακλαστικά πτερύγια στον άξονα)
  • Εγκατάσταση Συστημάτων Απορρόφησης Ενέργειας Πρόσκρουσης πριν και μετά τα τούνελ, στην κεντρική νησίδα
  • Κατασκευή παράπλευρης νησίδας διαχωρισμού του parking από το οδόστρωμα κυκλοφορίας

Η μελέτη, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει τον δομικό διαχωρισμό των ρευμάτων κυκλοφορίας, την κατασκευή round abouts, παραδρόμων, πεζοδρόμων, κ.λπ.

Οι οδηγοί που κινούνταν στην παραλιακή μέχρι το 41ο χλμ. (θέση «Γλύστρα Λαγονησίου»), παρατήρησαν όλο το καλοκαίρι τόσο τις πορτοκαλί λωρίδες πάνω στην άσφαλτο οι οποίες δημιουργούν μεγάλο θόρυβο όταν τις πατούν αυτοκίνητα που έχουν αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες, όσο και τα ανακλαστικά πτερύγια που εμποδίζουν την προσπέραση των οχημάτων περιορίζοντας έτσι την είσοδο των οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα.

Μπαίνει φρένο στην παράνοια: Έχετε πάρει χαμπάρι τι άλλαξε στην Παραλιακή;