Έκλεισε η Σταδίου και οι γύρω δρόμοι: Όταν η Τόλμη και Γοητεία ήρθε στην Ελλάδα έγινε το έλα να δεις
Βρείτε μας στο

Η Τόλμη και Γοητεία ήταν η σειρά σαπουνόπερα αμερικάνικης παραγωγής που ξεκίνησε να προβάλλεται στην Αμερική στις 23 Μαρτίου 1987 και αμέσως κατέκτησε τις καρδιές των τηλεθεατών σε ολόκληρο τον κόσμο, φυσικά και των Ελλήνων και Ελληνίδων που έβλεπαν μανιωδώς την καθημερινή σειρά από τη δημόσια τηλεόραση.

Στην Ελλάδα προβλήθηκε για πρώτη φορά από την ΕΤ1 τον Νοέμβριο του 1988 και στη συνέχεια καθημερινά από την συχνότητα της ΕΤ3 μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Ειδικότερα τη δεκαετία του 80 μέχρι να ξεκινήσουν οι ελληνικοί ιδιωτικοί σταθμοί και μαζί τους οι δημοφιλείς ελληνικές σαπουνόπερες όπως η Λάμψη, το Τόλμη και Γοητεία κάθε μεσημέρι λίγο πριν τις 14.00 ήταν πρώτο σε τηλεθέαση με φανατικούς οπαδούς.

Η τεράστια δημοφιλία της σειράς και των βασικών πρωταγωνιστών της ανάγκασε τους ανθρώπους των μίντια και στην Ελλάδα πρώτα από τον τύπο να εκμεταλλεύονται αυτήν την αγάπη του κοινού με αφίσες των πρωταγωνιστών, συνεντεύξεις και πολλά αφιερώματα στη σαπουνόπερα.

Στην προσπάθειά τους μάλιστα οι Έλληνες επιχειρηματίες να βγάλουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν από την αγάπη του κοινού, κανόνισαν να φέρουν το κεντρικό τηλεοπτικό ζευγάρι της σειράς, τον Ρον Μος (Ριτζ) και την Τζοάνα Τζόνσον (Καρολάιν) στην Αθήνα για να υπογράψουν αυτόγραφα. Και το κατάφεραν στις 27 Ιουνίου 1989.

Ο μελαχρινός γόης με το πρόσωπο μοντέλου και η ξανθιά ηθοποιός έφτασαν στην Αθήνα και τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στα καταστήματα των Αδερφών Λαμπρόπουλων που θα εμφανίζονταν είχε δημιουργηθεί πανικός από τους  χιλιάδες φανς τους.

Οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια έκλεισαν, οι συγκοινωνίες σταμάτησαν και χιλιάδες κορίτσια εφηβικής ηλικίας αλλά και κυρίες προχωρημένης ηλικίας κατέκλυσαν την περιοχή περιμένοντας με φωνές, ουρλιαχτά και κλάματα να συναντήσουν τα ινδάλματά τους και ειδικότερα τον Ριτζ.

Χαρακτηριστικά είναι τα ρεπορτάζ της εποχής τα οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν για το μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού: «θηλυκά ηλικίας τριών έως και ενενηντατριών χρόνων, κοριτσάκια, μαμάδες, γιαγιάδες, εργαζόμενες, μαθήτριες, νοικοκυρές και συνταξιούχες με ιώβεια υπομονή και αξιοζήλευτο πάθος περίμεναν καρτερικά» τον λαμπερό ηθοποιό που θα επισκεπτόταν το πολυκατάστημα «Αδελφοί Λαμπρόπουλοι»… Η κοσμοσυρροή ήταν πρωτοφανής. Περισσότερα από 2.000 άτομα είχαν κατακλύσει τους δρόμους γύρω από την Ομόνοια. Δημιουργώντας έτσι ένα ξέφρενο μποτιλιάρισμα στους δρόμους της πόλης. Από νωρίς το μεσημέρι, οι συγκοινωνίες έπαψαν να περνούν από το κέντρο, λόγω του μεγάλου συνωστισμού. Οι φανατικές θαυμάστριες είχαν φέρει μαζί τους πανό, ενώ το σύνθημα που αντηχούσε επί ώρες ήταν το «Ριτζ και ξερό ψωμί!».

Φτιάχνει παντόφλες, έχει επιβραβευθεί 46 φορές: Η εντυπωσιακή αλλαγή του Πάσσαρη, δεν αρκεί για να του δώσει ό,τι ζητάει
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Φτιάχνει παντόφλες, έχει επιβραβευθεί 46 φορές: Η εντυπωσιακή αλλαγή του Πάσσαρη, δεν αρκεί για να του δώσει ό,τι ζητάει

Το εμπορικό κατάστημα έμενε κλειστό υπό τον φόβο του αγριεμένου πλήθους που περίμενε να δει τον Ριτζ, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν κάτι σαν Έλβις Πρίστλεϊ στα μάτια των θαυμαστριών του.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες από εκείνη την ημέρα, ο ηθοποιός ανέβηκε πάνω σε ένα τσιμεντένιο υπόστεγο του εμπορικού για να χαιρετίσει από κάτω το πλήθος που ανέμενε να τον δει, κορίτσια λιποθυμούσαν, όμως το καυτό φιλί που έδωσε στην τότε κοπέλα του συνοδεύτηκε από γιουχαρίσματα αφού οι φανς του όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις τον είχαν σαν δικό τους ονειρεμένο σύντροφο, δεν μπορούσαν να σκεφτούν ότι βρίσκεται σε πραγματική σχέση.