Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα: Εσύ ξέρεις γιατί τα αεροπλάνα δεν έχουν μεγάλα παράθυρα;
Βρείτε μας στο

Τα παράθυρα στα αεροπλάνα σχεδιάζονται με βάση πολλούς παράγοντες που σχετίζονται με την ασφάλεια, τη δομική ακεραιότητα του αεροσκάφους, την αεροδυναμική, καθώς και την άνεση των επιβατών. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που τα παράθυρα στα αεροπλάνα δεν είναι μεγάλα.

Αρχικά, έχει να κάνει με τη δομική ακεραιότητα. Οι τοίχοι του αεροσκάφους πρέπει να είναι αρκετά γεροί για να αντέξουν τις δυνάμεις που δημιουργούνται κατά την πτήση. Μεγάλα ανοίγματα, όπως μεγάλα παράθυρα, μπορεί να μειώσουν τη δομική ακεραιότητα του αεροσκάφους.

Εν συνεχεία, είναι η πίεση της καμπίνας. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, (η πίεση) μειώνεται. Τα μικρά παράθυρα βοηθούν στη διατήρηση της αεροπίεσης στο εσωτερικό.

Επίσης, ενδεχόμενα μεγάλα παράθυρα θα επηρέαζαν την αεροδυναμική του αεροσκάφους. Τα μικρότερα παράθυρα βοηθούν στη διατήρηση καλύτερης ροής του αέρα γύρω από το αεροσκάφος.

Κι έπειτα, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των παραθύρων πρέπει να είναι ελαφριά. Μεγάλα παράθυρα θα αύξαναν το βάρος του αεροπλάνου, επιβαρύνοντας την κατανάλωση καυσίμου.

Συμπερασματικά, οι μικρότερες διαστάσεις των παραθύρων εξυπηρετούν την ασφάλεια, την οικονομία καυσίμων και την άνεση των επιβατών.

Το μοναδικό «φάλτσο» του Maestro…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φάλτσο» του Maestro που «κλώτσησε» αρκετά στο μάτι