10 χρόνια μετά: Οι επαγγελματικοί τομείς που όποιος διαλέξει θα έχει σίγουρα δουλειά
Βρείτε μας στο

Ξεκινάμε με μια παραδοχή γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους: Είναι τουλάχιστον δύσκολο να προβλέψουμε με ξεκάθαρη βεβαιότητα ποια θα είναι τα πιο καλά επαγγέλματα μετά από 10 χρόνια. Τι θα έχει δουλειά και τι όχι.

Η αγορά εργασίας εξελίσσεται δυναμικά και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως η τεχνολογική εξέλιξη, οι κοινωνικές αλλαγές και οι οικονομικές τάσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τάσεις που είναι αρκετά πιθανό ως και σίγουρο πως θα συνεχίσουν να επηρεάζουν καθοριστικά την αγορά εργασίας. Κι αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο τους παρακάτω τομείς:

Τεχνολογία και Πληροφορική: Οι ειδικότητες όπως ο προγραμματισμός, η ανάλυση δεδομένων, και η ανάπτυξη λογισμικού, αναμένεται να παραμείνουν ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Υγεία και Φροντίδα: Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και η γήρανση (του πληθυσμού) θα διατηρήσουν ψηλά τη ζήτηση για επαγγέλματα όπως γιατρούς, νοσοκόμους, φαρμακοποιούς και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Αειφορία και Περιβάλλον: Επαγγέλματα που συνδέονται με την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος, όπως οι μηχανικοί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και οι ειδικοί σε περιβαλλοντικές επιστήμες, δείχνουν να πατούν σε γερές βάσεις για το μέλλον.

Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Η ανάγκη για συνεχή μάθηση και αναβάθμιση δεξιοτήτων θα καθιστά σημαντικό τον εν λόγω τομέα και τα επόμενα 10 χρόνια.

Βάζει τα γυαλιά στην Αθήνα: Το νησί με το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα που αποθεώνεται διεθνώς (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δεν χωρούσε ο κόσμος στο δρόμο: Τα 2 νησιά που «τίγκαραν» το Πάσχα

Τέχνη και Δημιουργικότητα: Η ανθούσα πολιτιστική και δημιουργική σκηνή μπορεί κάλλιστα να δημιουργήσει ευκαιρίες για καλλιτέχνες, σχεδιαστές, συγγραφείς και άλλους δημιουργικούς επαγγελματίες.

Όπως και να έχει, το πιο σημαντικό είναι να επιλέγουμε επαγγέλματα που μας ενδιαφέρουν, μας γεμίζουν και ανταποκρίνονται στις δικές μας δεξιότητες. Τότε είναι βέβαιο πως θα τα κάνουμε καλά. Και τώρα, και σε 10 χρόνια!