Η χειρότερη ερώτηση στην ιστορία του Εκατομμυριούχου: Απαντάς σωστά μόνο κατά… λάθος
Βρείτε μας στο

Το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» έχει γράψει τη δική του ιστορία τόσο στην ελληνική τηλεόραση όσο και σε πολλές στον κόσμο, μάλιστα η επιστροφή του στη μικρή οθόνη στην Ελλάδα έτυχε λαμπρής υποδοχής από το ελληνικό κοινό.

Στη Βρετανία, στην οποία πρωτοξεκίνησε και έχει τα περισσότερα χρόνια προβολής, έχει αφήσει ανεξίτηλο το πέρασμά του και πολλές αξέχαστες σκηνές, είτε λόγω τρομακτικών αποτυχιών σε εύκολες ερωτήσεις είτε αδιανόητων επιτυχιών σε ερωτήσεις που φαίνονταν πολύ δύσκολες. Υπάρχουν όμως και κάποιες ερωτήσεις που δε θεωρούνται καν δύσκολες αλλά από το κοινό χαρακτηρίστηκαν «χειρότερες».

Αυτό συνέβη στο Γκλεν Μπαν από το Ντούρχαμ της Αγγλίας όταν συμμετείχε στο βρετανικό «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», με τη συμμετοχή του να προκαλεί έντονες αντιδράσεις λόγω μιας ερώτησης που ήταν εξαιρετικά δύσκολη, ακόμα και για τους εξειδικευμένους γνώστες της θεματικής της.

Ο παίκτης είχε κερδίσει ως εκείνη τη στιγμή 32.000 λίρες (περίπου 37.000 ευρώ τότε) και συνέχισε για την ερώτηση των 64.000 λιρών (περίπου 74.000 ευρώ). Η ερώτηση που ακολούθησε χαρακτηρίστηκε από το κοινό ως μία από τις χειρότερες που έχουν γίνει ποτέ στο παιχνίδι.

Η ερώτηση ήταν η εξής: «Από το 2000 και μετά, ποτέ δεν έχει κερδίσει γυναίκα το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, του οποίου το επώνυμο αρχίζει με ποιο από αυτά τα γράμματα;», με τις 4 πιθανές επιλογές να είναι α) G, β) K, γ) M και δ) W.

Ο παίκτης όπως ήταν λογικό μπλόκαρε, δεν ήξερε τι να απαντήσει και ζήτησε βοήθεια από το τηλέφωνο. Επικοινώνησε με τη σύζυγό του, Μόλις, χωρίς ωστόσο να μπορεί και εκείνη να τον βοηθήσει.

Πάνω στην πίεση το χρόνου ο παίκτης επέλεξε το γράμμα G χωρίς να έχει αποκλείσει καμία από τις άλλες, το οποίο αποδείχθηκε σωστό. Από καθαρή τύχη έμεινε στο παιχνίδι και όχι μόνο αυτό αλλά κατάφερε να φτάσει μέχρι τις 125.000 λίρες, περίπου 146.000 ευρώ δηλαδή.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί