«Ποιος μπορεί να σκέφτηκε, κάτι τόσο άθλιο;»: Η χειρότερη ερώτηση στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου» που έκανε έξαλλο το κοινό
Βρείτε μας στο

Το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» έχει γράψει τη δική του ιστορία τόσο στην ελληνική τηλεόραση όσο και σε δεκάδες άλλες, καθώς προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Στη Βρετανία, στην οποία πρωτοξεκίνησε και έχει τα περισσότερα χρόνια προβολής, έχει αφήσει ανεξίτηλο το πέρασμά του και πολλές αξέχαστες σκηνές, είτε λόγω τρομακτικών αποτυχιών σε εύκολες ερωτήσεις είτε λόγω αδιανόητων επιτυχιών σε ερωτήσεις που φαίνονταν πολύ δύσκολες. Υπάρχουν όμως και κάποιες ερωτήσεις που δε θεωρούνται καν δύσκολες αλλά από το κοινό χαρακτηρίστηκαν «οι χειρότερες».

Αυτό συνέβη στον Γκλεν Μπαν από το Ντούρχαμ της Αγγλίας όταν συμμετείχε στο βρετανικό «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», με τη συμμετοχή του να… μένει στην ιστορία λόγω μιας ερώτησης που ήταν εξαιρετικά δύσκολη, ακόμα και για τους εξειδικευμένους γνώστες της θεματικής της. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη ερώτηση χαρακτηρίστηκε από δεκάδες τηλεθεατές ως «η πιο άθλια όλων των εποχών».

Ο παίκτης είχε κερδίσει ως εκείνη τη στιγμή 32.000 λίρες (περίπου 37.000 ευρώ τότε) και συνέχισε για την ερώτηση των 64.000 λιρών (περίπου 74.000 ευρώ). Η ερώτηση που ακολούθησε άφησε με τον στόμα ανοιχτό παίκτη και κοινό.

Η ερώτηση ήταν η εξής: «Από την απονομή των βραβείων του 2000 και μετά, το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου δεν έχει κερδίσει ποτέ γυναίκα, της οποίας το επώνυμο αρχίζει, με ποιο από αυτά τα γράμματα;», με τις 4 πιθανές επιλογές να είναι α) G, β) K, γ) M και δ) W.

Ο παίκτης όπως ήταν λογικό μπλόκαρε, δεν ήξερε τι να απαντήσει και ζήτησε βοήθεια από το τηλέφωνο. Επικοινώνησε με τη σύζυγό του, η οποία, όπως αναμενόταν δεν κατόρθωσε να τον βοηθήσει.

Πάνω στην πίεση το χρόνου ο παίκτης επέλεξε το γράμμα G χωρίς να έχει αποκλείσει καμία από τις άλλες, το οποίο παραδόξως αποδείχθηκε σωστό. Από καθαρή τύχη έμεινε στο παιχνίδι και όχι μόνο αυτό αλλά κατάφερε να φτάσει μέχρι τις 125.000 λίρες, περίπου 146.000 ευρώ δηλαδή.

2η σερί εβδομάδα στο Νο1, η πιο δημοφιλής ταινία παγκοσμίως στο Netflix για το 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δυο εβδομάδες στο Νο1, σαρώνει παντού: Η πιο δημοφιλής ταινία παγκοσμίως στο Netflix για το 2024