Ήξερε και την τελευταία ερώτηση: Ο παίκτης-διάνοια που άγγιξε τις 100.000 ευρώ στον «Εκατομμυριούχο»
Βρείτε μας στο

Από τις στιγμές που ως τηλεθεατής κρέμεσαι από την οθόνη. Ζεις την αγωνία του παίκτη σχεδόν σαν να ήσουν αυτός. Θες πάρα πολύ να κερδίσει, θες να το πάει μέχρι τέλους. Μόνο και μόνο γιατί βλέπεις ολοκάθαρα πως το «έχει», ότι το αξίζει. Πως δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση και πρέπει να ανταμειφθεί.

Ο Στέλιος Αλεπουδέας είναι ένας από τους τοπ παίκτες που έχουμε δει ποτέ στην ελληνική βερσιόν του «Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος». Στο επεισόδιο που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 τον Σεπτέμβριο του 2022, απαντούσε στη μία ερώτηση μετά την άλλη με άνεση, σιγουριά, ταχύτητα και ηρεμία. Πατούσε γερά στα «μαξιλαράκια», συνδύαζε γνώσεις, λογικές αναγωγές και ψυχραιμία – μοναδικός συνδυασμός.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με τη μία κατάλαβε πως έχει να κάνει με μία διάνοια. «Έτσι όπως τρέχεις θα φτάσεις τις 100.000 ευρώ σε 12 λεπτά», σχολίασε κάποια στιγμή, εντυπωσιασμένος, ο παρουσιαστής. Ψάχνοντας παραλλήλως να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για τη στρατηγική του παίκτη που είχε απέναντί του, την προσέγγισή του. «Όσο μένω στο παιχνίδι, χαλαρώνω», του εξήγησε εκείνος.

Κάπως έτσι, ο Στέλιος Αλεπουδέας κατάφερε και έφτασε στα 20.000 ευρώ. Σειρά είχε πλέον η ερώτηση Νο14. Η προτελευταία δηλαδή της προβλεπόμενης σειράς που οδηγεί στα 100.000 ευρώ, το μάξιμουμ δυνατό κέρδος που μπορεί να έχει ένας παίκτης από το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι.

«Ποιος σεφ έχει συνολικά τα περισσότερα αστέρια Michelin στα εστιατόρια του;», ρώτησε το «τέρας». Με τις πιθανές απαντήσεις να είναι οι εξής τέσσερις: Α) Αλέν Ντουκάς Β) Γκόρντον Ράμσεϊ Γ) Φεράν Αντριά Δ) Γιανίκ Αλενό.

Αν απαντούσε σωστά, θα πήγαινε στις 30.000 ευρώ. Αν έκανε όμως λάθος, θα έπεφτε στις 5.000 και τέλος. Από το «κερδίζω 10.000» ή «χάνω 15.000», ο Στέλιος Αλεπουδέας φοβήθηκε το δεύτερο ενδεχόμενο. Δεν το τόλμησε. Τι κρίμα τελικά που μέσα σε όλα τα χαρακτηριστικά του δεν ήταν και το να ρισκάρει

Γιατί όταν οριστικοποιήθηκε πως δεν θα συνεχίσει, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, καταπώς συνηθίζεται σε αυτήν την περίπτωση, τον ρώτησε τι θα απαντούσε αν είχε αποφασίσει να παίξει. «Αλέν Ντουκάς», του είπε αυτός. Και ήταν η σωστή απάντηση (21 αστέρια Michelin)…

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Δεν αμφιβάλουμε πως αυτός ο παίκτης ήταν της κατηγορίας «100.000 ευρώ». Θα τον τερμάτιζε τον «Εκατομμυριούχο» αν είχε περάσει και αυτόν το σκόπελο, αν δηλαδή είχε ρισκάρει.

Κι όλα αυτά από έναν άνθρωπο που στο real life είναι προπονητής χάντμπολ. Έχει εργαστεί μάλιστα στο παρελθόν και σε ΑΕΚ, Εθνική Ελλάδας ενώ πλέον είναι προπονητής ανάπτυξης στην Ομοσπονδία (ΟΧΕ) του αθλήματος. Ένας δάσκαλος σε πολλαπλά γνωστικά επίπεδα, όπως φάνηκε περίτρανα!